joi, aprilie 18, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Faci bani din poze. Site-uri care te plătesc dacă încarci poze făcute de tine

Pe internet există site-uri care te platesc daca le incarci poze facute de tine. În ceea ce privește remunerația, aceasta depinde de dimensiunea și calitatea fotografiilor furnizate, precum și de site-ul pe care sunt publicate. În medie, un fotograf poate primi între 20 de cenți și zeci de dolari pentru fiecare descărcare a unei fotografii.

De exemplu, dacă ai 100 de fotografii pe un site care plătește 50 de cenți pentru fiecare descărcare și fiecare imagine este descărcată de zece ori pe lună, atunci vei câștiga 500 de dolari. Dacă vinzi aceleași fotografii și pe alte site-uri, venitul tău va crește semnificativ. Există și site-uri de stocare care pot comercializa fotografiile tale în mai multe moduri. Pe site-ul principal, fotografiile sunt vândute la un preț mai mic, iar tu vei primi între 20 și 50 de cenți pentru fiecare descărcare.

Dacă fotografiile tale sunt vândute pe site-uri afiliate cu prețuri mai mari, vei primi o sumă mult mai mare, care poate ajunge la câțiva dolari sau chiar la câteva sute de dolari. Este important să știi că pentru a-ți vinde fotografiile pe site-uri afiliate, în afară de site-ul principal, trebuie să acorzi acordul tău.

Iată o parte din aceste site-uri care iti pot rotunji veniturile cu pozele pe care le faci, fie cu telefonul sau un aparat foto profesional.

Alamy este un site care deține una dintre cele mai ample și diverse colecții de fotografii din lume, cu peste 313 milioane de imagini stoc, vectoriale și panoramice la 360 de grade. Această platformă are peste 60.000 de colaboratori în întreaga lume și peste 110.000 de cumpărători, oferind o structură simplă și ușor de utilizat pentru plata colaboratorilor lunar. Dacă îți vinzi imaginile exclusiv pe Alamy, poți câștiga până la 50% din vânzările directe, în timp ce dacă pozele tale sunt vândute și pe alte site-uri, vei primi 40% din toate vânzările directe.

123rf este o platformă importantă în industria fotografiei de stoc, unde conținutul nu este exclusiv, astfel încât poți vinde fotografiile tale și pe alte site-uri. De asemenea, 123rf îți va promova fotografiile către peste cinci milioane de cumpărători din 44 de țări și în 17 limbi diferite. Odată ce devii colaborator, poți câștiga între 30% și 60% pentru fiecare licență vândută.

Foarte interesant și..  Statul oferă un "cadou de revenire" de 40.000 de euro pentru cine se întoarce în ţară şi vrea să-şi deschidă o afacere. Cum puteţi obţine fondurile

500px și partenerii săi deservesc peste un milion de clienți din întreaga lume, iar toate fotografiile trimise pe site sunt fără drepturi de autor, ceea ce înseamnă că sunt licențiate pentru utilizare nelimitată, iar prețul se bazează pe dimensiunea fișierului. Colaboratorii cu contract pot câștiga până la 100% din redevențe, în timp ce restul utilizatorilor pot câștiga până la 60% pentru fotografii neexclusive.

Shutterstock este un site de micro-stoc, unde fotografiile sunt mai ieftine și neexclusive, iar principala modalitate de a crește descărcările este prin contribuția cu o cantitate mare de imagini. Colaboratorii pot primi între 0,25 și 2,85 dolari pentru fiecare descărcare de imagini, în funcție de cumpărător, tipul de imagine și dimensiunea acesteia. În plus, există un program de afiliere unde poți câștiga în plus dacă recomanzi fotografi sau clienți noi.

iStock Photo este o ramură micro-stock a agenției Getty Images, iar fotografiile tale din arhiva iStock nu sunt exclusive, ceea ce înseamnă că le poți vinde și altor agenții. Cu toate acestea, vei câștiga un comision mult mai mic decât în cazul fotografiilor exclusive, acesta variind de la 15%, dacă ești contributor neexclusiv, și 25-45%, dacă oferi poze în exclusivitate. Citeste mai multe pe liberatea.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.