vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Faina 650 sau 000? Tu stii ce tipuri de faina sa alegi si ce contine fiecare?

Ce inseamna codul de pe ambalajul pungilor de faina si cum te ajută sa stii ce fel de faina sa alegi?

Aceasta alegere poate fi decisiva si iti poate conditiona reusitele in bucatarie, caci fiecare tip de faina are destinatia sa.

Lucrurile sunt cat se poate de simple. Din punct de vedere nutritiv, cu cat faina este mai rafinata, mai procesata, deci mai slaba din punct de vedere nutritiv, cu atat codul de trei cifre de pe pachet este mai mic (tinde spre 000).

Faina 650
Astfel, faina cel mai putin procesata de pe piata romaneasca este faina 650.
Aceasta e mai inchisa la culoare si are si continutul cel mai mare de proteine, necesare pentru dezvoltarea glutenului. Faina 650 foloseste cel mai bine la paine, pizza si alte produse de panificatie similare ca textura.

Faina 550
Urmatorul tip, faina 550, este ideal pentru produse de patiserie, foitaje si blaturi de tarta.

Faina 450
Mai greu de gasit in majoritatea supermarketurilor, faina 450 poate fi folosita la diverse preparate de patiserie, biscuiti, torturi si prajituri.

Faina 000
Cea mai fina, dar si cea mai rafinata dintre toate tipurile, faina 000 este excelenta pentru deserturi fine si pufoase, creme si alte preparate delicate. Faina 000 are cel mai mic continut de proteine.
E bine de stiut insa ca pentru albirea tipurilor de faina 450 si 000 e folosit clorul.

Foarte interesant și..  Cum va dați seama care fructe sunt crescute ecologic și care sunt tratate cu chimicale. Știți să citiți codurile PLU?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.