duminică, decembrie 3, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Fântâna lui Iacob, o minune a naturii, dar şi unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Terra! Multe persoane şi-au pierdut viaţa aici

Fântâna lui Iacob, un izvor carstic aflat la nord-vest de Wimberley, Texas, este considerată unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Terra.

Fântâna lui Iacob este un spațiu popular pentru înotători, însă numai pentru cei curajoși care își doresc să se aventureze între stâncile din adâncuri. Fântâna lui Iacob este considerată a fi un spațiu deosebit de periculos și nu este recomandată înotătorilor neinstruiți. Numeroase persoane și-au găsit sfârșitul aici, alții au avut norocul să scape doar cu câteva răni ușoare.

Fântâna lui Iacob a fost descoperită în anul 1850, când un grup de coloniști ajunşi în zonă a observat minunea naturală din pustietate. Aceștia au descris-o ca fiind un spațiu biblic, cu apă limpede și rece.

Are o adâncime de 40 de metri şi este alcătuită din mai multe camere subacvatice, până în prezent, doar patru dintre ele fiind explorate. Vizitatorii au tendința de a se aventura, chiar dacă nu cunosc terenul. Camerele înguste, mărginite de stânci masive creează accidente grave. Prima cameră a fost explorată cu succes de multe grupuri de scafandri. Aceasta este o zonă de vis, luminată de razele de soare ce pătrund prin apa de cristal.

Prima cameră din Fântâna lui Iacob  este populată de numeroase specii de animale subacvatice. A doua cameră este mai lungă şi are o ieșire îngustă ce duce spre a treia cameră. În acest spațiu și-au găsit sfârșitul cei mai mulți scafandri.

Apa are o temperatură moderată tot timpul anului, dar zona de înot este destul de limitată. Fântâna lui Iacob este înconjurată de ape mai puțin adânci, în care se pot aventura și cei pentru care înotul nu este chiar un punct forte.

Foarte interesant și..  Adevărul despre fântâna din România care a vindecat mii de români după Revoluție

Sursa: atlas-geografic.net

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.