luni, iulie 15, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Fata care a îndrăznit să conteste fondul şcolii este pusă la zid chiar de părinți! Lidera hărţuitorilor e şefa asociaţiei de părinţi

Roxana Şerban, o elevă de 18 ani care învaţă la Liceul Teoretic Traian din Constanţa este supusă la presiuni fiindcă a îndrăznit să publice un tabel prin care a dezvăluit cum se adună fondul şcolii. Preşedintele asociaţiei de părinţi, care este cadru didactic, spune că fata „nu a descoperit focul”.

„Eu nu ştiu cum o să trăieşti cu gândul că pe diploma ta de absolvire o să ai trecut Liceul Teoretic Traian”, au fost primele cuvinte pe care preşedintele asociaţiei de părinţi din liceul constănţean i le-a adresat elevei Roxana Şerban, scrie Adevărul.

Fata a prezentat public, în urmă cu o săptămână, un tabel al asociaţiei în care se vedea câţi bani se adună sub formă de fondul şcolii în liceul ei. Imediat, eleva a fost certată pe un grup de discuţie al părinţilor, cerându-se chiar sancţionarea ei de către conducerea Liceului Traian. Chiar şi directoarea şcolii a trimis paznicul (plătit din fondul şcolii) să o aducă la ea în birou pe Roxana pentru discuţii lămuritoare.

Ultimul eveniment, în care eleva susţine că a fost „jignită şi batjocorită” a avut loc marţi, 22 octombrie, la şedinţa Consiliului Şcolar al Elevilor, desfăşurat în incinta Liceului Traian. la şedinţă au fost invitaţi să participe şi reprezentanţii Asociaţiei de părinţi şi ai Poliţiei care au susţinut o prezentare privind securitatea şi siguranţa elevilor.

„S-a trecut de la informarea cu privire la securitatea şi siguranţa elevilor, la cum să aruncăm mai bine cu pietre în persoana care a dat lucrurile pe faţă. De ce să discutăm despre moduri de rezolvare a unei probleme care ne afectează pe toţi, când putem să venim în faţa a 30 de elevi şi să aruncăm cu pietre într-o persoană?”, scrie Roxana.

Foarte interesant și..  Româncă de 25 de ani manager în Dubai, într-o companie internaţională

Fata notează şi câteva replici pe care le-a primit din partea Laurei Sămulescu, preşedintele Asociaţiei de părinţi din Liceul Traian, care este chiar cadru didactic la o altă şcoală din municipiul Constanţa:

„Nu ai descoperit focul, dacă crezi că nu mai există tabele şi din anii trecuţi să ştii că mai există!”

„Tu nu ai dat fondul şcolii, nu am ce discuta cu tine, nu primesc reclamaţii de la persoane care nu au contribuit. Cu asta am terminat!”

“Eu nu știu cum o să traiești cu gândul că pe diploma ta de absolvire o să ai trecut Liceul Teoretic Traian”, acestea au…

Publicată de Roxana Serban pe Marţi, 22 octombrie 2019

Citeste mai mult: adev.ro/pztnb7

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.