duminică, aprilie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Favipiravir, antiviralul creat de japonezi, vindecă o persoană infectată cu COVID-19 în doar 4 zile

Favipiravir, medicamentul antigripal din Japonia, are o „eficienţă clară” în tratarea coronavirusului, scrie The Guardian, citând autorități medicale din China.

Potrivit informației, produsul farmaceutic numit Favipiravir, dezvoltat de o sucursală a firmei Fujifilm, a dat rezultate încurajatoare în testele clinice din Wuhan şi Shenzhen realizate pe 340 de pacienţi.

Testele pacienţilor care au fost trataţi cu acest medicament au arătat dispariţia infecţiei cu coronavirus la patru zile din momentul în care fuseseră depistaţi pozitiv, faţă de media de 11 zile în cazul celor care nu au primit acest medicament.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, citat de Xinhua.

Sursa: newstrack.ro

Foarte interesant și..  Ce știți despre misteriosul fruct kaki? Se vinde în aproape toate supermarket-urile din România. Îl veți mai consuma?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.