Connect with us

INEDIT news

Iată cum scapi doar în câteva secunde de muștele, țânțarii sau insectele care-ți intra vara în casă

Published

on

Suntem în plină vară, temperaturile sunt tot mai ridicate, iar muştele şi ţânţarii ne dau, de ceva vreme, mari bătăi de cap. Pe lângă că sunt extrem de enervante, muștele se pot pune pe alimentele pe care ai uitat să le pui în frigider sau să le acoperi, și astfel mancarea ta se poate contamina.

Însă înainte să dai fuga la magazin şi să cumperi diferite spray-uri sau capcane împotriva insectelor, ar fi bine este să încerci şi câteva remedii natural, fără chimicale. Sunt, de cele mai multe ori, la fel de eficiente şi, în plus, nu sunt toxice. Uite ce ai de făcut, potrivit LANDIA.ro.

1. Pentru a scăpa de muştele din bucătărie, pune câteva picături de oțet pe o plită sau o tavă încinsă. Mirosul degajat va alunga muştele din încăpere.

2. Se spune că țânțarii nu suportă fumul. Dacă îți propui să ai parte de o seară petrecută în aer liber, în curte, alături de prieteni sau familie, ar fi bine să aprinzi în jurul vostru câteva lumânări.

3. Amestecă într-un bol puţin vin alb cu detergent de vase şi lasă recipientul pe masă. Muştele vor fi atrase de mirosul fructat şi se vor îneca în soluţie.

4. Decorează-ți pervazele de la geamuri cu mușcate. Enervantele insecte vor fi ținute la distanță.

5. Același efect îl au și aște plante precum busuiocul, citronela sau lavanda, ale căror arome sunt foarte puternice.

6. Pe de altă parte, frunzele de nuc sunt extrem de eficiente dacă sunt arse în faţa ferestrelor.

7. Foarte important în lupta împotriva muștelor este să ai la geamuri plase fixe, care sunt utile și în lupta cu alte insecte.

8. Pune menta/busuioc pisat în mai multe colțuri ale casei și vei vedea cum, dintr-o dată, muștele se fac nevăzute.

9. Același efect împotriva muștelor îl vei obține și dacă vei pune în cameră lumânări cu remedii naturale miros de levănțică.

10. Pune într-o pungă apă, puțin suc de lămâie și un praf de sare. Apoi, adaugă câteva monede. Închide punga cu grijă și agaț-o într-un cui, în partea de sus a ușii sau a geamului. Unii spun că apa cu lămâie din interior ține insectele la distanță, alții cred cu tărie că lumina reflectată produce confuzie muștelor și asta le face să stea la distanță.

Loading...

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***