Connect with us

INEDIT news

Iată cum scapi doar în câteva secunde de muștele, țânțarii sau insectele care-ți intra vara în casă

Published

on

Suntem în plină vară, temperaturile sunt tot mai ridicate, iar muştele şi ţânţarii ne dau, de ceva vreme, mari bătăi de cap. Pe lângă că sunt extrem de enervante, muștele se pot pune pe alimentele pe care ai uitat să le pui în frigider sau să le acoperi, și astfel mancarea ta se poate contamina.

Însă înainte să dai fuga la magazin şi să cumperi diferite spray-uri sau capcane împotriva insectelor, ar fi bine este să încerci şi câteva remedii natural, fără chimicale. Sunt, de cele mai multe ori, la fel de eficiente şi, în plus, nu sunt toxice. Uite ce ai de făcut, potrivit LANDIA.ro.

1. Pentru a scăpa de muştele din bucătărie, pune câteva picături de oțet pe o plită sau o tavă încinsă. Mirosul degajat va alunga muştele din încăpere.

2. Se spune că țânțarii nu suportă fumul. Dacă îți propui să ai parte de o seară petrecută în aer liber, în curte, alături de prieteni sau familie, ar fi bine să aprinzi în jurul vostru câteva lumânări.

3. Amestecă într-un bol puţin vin alb cu detergent de vase şi lasă recipientul pe masă. Muştele vor fi atrase de mirosul fructat şi se vor îneca în soluţie.

4. Decorează-ți pervazele de la geamuri cu mușcate. Enervantele insecte vor fi ținute la distanță.

5. Același efect îl au și aște plante precum busuiocul, citronela sau lavanda, ale căror arome sunt foarte puternice.

6. Pe de altă parte, frunzele de nuc sunt extrem de eficiente dacă sunt arse în faţa ferestrelor.

7. Foarte important în lupta împotriva muștelor este să ai la geamuri plase fixe, care sunt utile și în lupta cu alte insecte.

8. Pune menta/busuioc pisat în mai multe colțuri ale casei și vei vedea cum, dintr-o dată, muștele se fac nevăzute.

9. Același efect împotriva muștelor îl vei obține și dacă vei pune în cameră lumânări cu remedii naturale miros de levănțică.

10. Pune într-o pungă apă, puțin suc de lămâie și un praf de sare. Apoi, adaugă câteva monede. Închide punga cu grijă și agaț-o într-un cui, în partea de sus a ușii sau a geamului. Unii spun că apa cu lămâie din interior ține insectele la distanță, alții cred cu tărie că lumina reflectată produce confuzie muștelor și asta le face să stea la distanță.

loading...
Loading...

Din lume

Enigma vasului EDUARD BOHLEN! O navă lungă de 100 de metri îngropată în nisipul Deșertului Namib!

Published

on

By

Nava EDUARD BOHLEN este ambarcațiunea misterioasă  care a eșuat în Atlantic  și se află în prezent în deșert.Vasul ”Eduard Bohlen” a fost construit în anul 1891.

Era o navă rezistentă pentru acele vremuri, având un  tonaj (volumul spatiilor interioare ale navei exprimate în tone registru) de 2.300 și o lungime de 94 de metri. Naviga cu un echipaj de 43 de persoane la bord. 

După 20 de ani de activitate, la  5 septembrie 1909, sub pavilion german, urma să facă o deplasare din Swakopmund (Namibia) la Table Bay, Cape Town (Africa de Sud). Ceața densă de pe coastele Skeleton,a făcut ca  ambarcațiunea să  se ciocnească de stânci. ”Eduard Bohlen” s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în Conception Bay.

De la acel eveniment nefast au trecut peste 100 de ani și, deoarece deșertul namibian a înaintat vertiginos în apele Oceanului Atlantic, vasul a ajuns între dunele de nisip, la o distanță de mai bine de 400 de metri de țărm. Astăzi ne  oferă imagini incredibile.

Sursa: a1.ro

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***