sâmbătă, aprilie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Femeia care a născut 69 de copii. Recordul nu a fost niciodată egalat

Cartea Recordurilor a înregistrat cel mai mare număr de copii născuţi de aceeaşi mamă. Femeia care a născut de 27 de ori şi a avut 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleţi şi 4 seturi de cvadrupleţi era soţia unui ţăran din Shuya, Rusia.

Recordul pentru cele mai multe naşteri este deţinut de Valentina Vasiliev din Rusia. Numele femeii nu este confirmat oficial, în documentele vremii fiind trecut doar soţul acesteia – Feodor Vasiliev. Cei doi au trăit in secolul al XVIII-lea şi au avut împreună 69 de copii: 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleţi şi 4 de qvatrupleţi, între 1725 si 1765. În total, 27 de naşteri naturale, fără cezariană şi anestezie. Se presupune că 67 din cei 69 de copii au supravieţuit.

Cazul a uimit Academia Franceza

Aceasta poveste a fost contestata multa vreme, insa cei care au cercetat cazul au strans probe care certifica veridicitatea povestii. Cazul a fost raportat la Moscova pe 27 februarie 1782. Manastirea Nikolsk a inregistrat fiecare nastere si a asigurat inca din acea perioada Moscova ca este vorba de un adevarat miracol, pe care nu l-a trait nicio alta femeie in istorie.

Potrivit „The Gentleman’s Magazine”, doar doi copii din cei 69 au murit de boala dupa cele 27 de nasteri. Aceasta publicatie scrie ca taranul a avut mai multi copii cu diferite femei. Cu prima sotie a facut 69 de copii, iar cu a doua sotie 18. Barbatul a fost, asadar, tata a 84 de copii!

Despre acest caz a scris si Academia Franceza, care a realizat un studiu. Comitetul Academiei aminteste de “un caz de o fecunditate extraordinara” care a fost publicat de catre M. Hermann in “Travaux Statistiques de la Russie”.

Foarte interesant și..  Ilie Nastase, gest golanesc in plina strada.„Nu, nu este un simplu golan. Este un GOLAN, general al armatei române şi candidat la alegerile europarlamentare! - video

Povestea a fost contestata multa vreme, mai ales ca cele 27 de nasteri ar fi avut loc in 40 de ani. BBC Mundo a analizat la randul sau acest caz si a discutat cu mai multi medici pentru a afla daca povestea poate fi reala sau nu.

Medicii sustin ca, in mod normal, un astfel de caz este imposibil, insa, avand in vedere ca prima menstruatie are loc la 15 ani, este posibil ca in decurs de 25 de ani sa fi nascut de 25 de ori. Practic, exista o marja de doua nasteri. E posibil ca femeia sa nu fi murit la 40 de ani, ci mai tarziu, la 42 sau 45.

Sursa: teotrandafir.com

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.