miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Fermier AMENDAT de poliţie pentru că are PEPENI prea mari şi gustoşi! „Ciocu’ mic, că vorbeşti cam mult. Sigur îi aduci din altă parte!”

Poliţiştii locali din Vaslui au amendat un agricultor din comuna Deleni, cu 1000 de lei, în timpul unui control efectuat duminică, în piaţa Traian. Motivul oficial ar fi nişte nereguli la carnetul de comercializare. Agricultorul, însă, consideră că acesta este doar un pretext şi că adevăratul motiv ar fi faptul că „zemoşii” lui, foarte apreciati de vasluieni, le strică ploile celorlalţi comercianţi, relatează presa locală.

„Cand mi-au dat amenda, mi-au spus că e imposibil să am o cultură aşa mare de pepeni şi că îi aduc din altă parte. Probabil, după mintea lor, îi aduc din Olanda, cu elicopterul. I-am invitat să-mi vadă pământul unde am puşi pepenii, să vadă cât de mult muncesc ca să îi obţin, însă răspunsul lor m-a lăsat fără cuvinte: <ciocu’ mic, că vorbeşti cam mult>“, a declarat Paul Comisescu, cel amendat de politiştii locali.

Producătorul nu se află la prima încercare de intimidare de acest fel şi spune că va contesta amenda în instanţă. „Nu e prima dată când contest amenzile celor de la Poliţia Locală. În toate cazurile am avut câştig de cauză”, a mai spus acesta. Potrivit publicaţiei Vremea nouă, în ultimii ani, tot mai mulţi producători de legume şi fructe din jurul Vasluiului au fost trimişi la plimbare, după ce administraţia pieţelor împreună cu poliţiştii locali i-au amendat pentru tot felul de chichiţe.

Paul Comisescu este un agricultor trecut de 70 de ani, cu palmele bătătorite, care lucrează pământul de mai bine de 40 de ani. Noaptea îşi păzeşte pepenii pe câmp, iar ziua merge să îi vândă în piaţă. Nu are niciun leu pensie de la stat, de aceea este conştient că nu are cum să trăiască decât muncind pământul.

„Am patruzeci de ani de cand mă ocup de agricultură, de cultivarea pepenilor, pentru că pensie nu am. De la subsolurile securităţii nu se primeşte pensie. În timpul şcolii tehnice, când aveam vreo 16 ani, m-au racolat. Mi-au băgat o notă informativă în faţă şi mi-au zis că din momentul de faţă trebuie să scriu despre cine îmi zic ei. Să torn, cu alte cuvinte. I-am zis tatei că am fost racolat. Mi-a tras o bătaie de o simt şi acum. El a stat trei săptămâni legat cu sârmă ghimpată la Lipovăţ pentru că a refuzat să treacă la colectiv. Mi-a zis niciodată în viaţă să nu torn pe cineva. I-am dat ascultare. Când voiam să mă angajez undeva, după trei luni veneau băieţii îmbrăcaţi în gri, cerându-mi notele informative. Le ziceam că nu am ce scrie. Aşa cum m-a învăţat tata. Văzând că nu dau nimic, imediat se duceau la articolul 20 litera E. Mă dădeau afară de peste tot. Din cauza asta mă duceam doar la munci ocazionale, care nu se înregistrau nicăieri şi care erau cele mai grele. Statul nu-mi dă nimic, iar mie nu-mi place să stau degeaba. Muncesc zi şi noapte pentru banii mei”, a spus Paul Comisescu.

Foarte interesant și..  Cum arăta malul Mării Negre în urmă cu un secol? Plajele Duduia, Tataia şi Domniţa Ileana erau cele mai căutate

Munca sa se vede cel mai bine în calitatea produselor cu care vine la piaţă. Nu este zi în care vasluienii să nu facă rând la duba lui, parcată în spatele pieţii Traian. „Zemoşii” săi au o aromă şi o mireasmă pe care nu o mai găseşti în altă parte. Anul acesta, Paul Comisescu a venit cu ceva nou pe piaţă. A scos la vânzare pepeni galbeni de 18 kilograme bucata. Însă vânzările şi faima câştigată în rândul clienţilor i-au atras, pe de altă parte, invidia şi răutatea celorlalţi comercianţi. Producătorul spune că aceştia, împreună cu poliţiştii locali, au uneltit împotriva lui. „Duminică mi-au dat 1000 de lei amendă pe motiv că nu aş avea această cultură de pepene galben, că producţie aşa mare se face numai în ţările din Occident. Păi, probabil, am un elicopter, cu care îmi aduc pepenii în fiecare zi din Olanda. Minţi bolnave, domnule. Au venit nişte cetăţeni, care lucrează la stat, şi mi-au zis că umblu cu prostii, că am luat pepenii din altă parte şi i-am plantat pe pământul ăsta, pe care ne aflăm acum. Auziţi, cică „i-am plantat”. 20.000 de bucăţi ! I-am invitat să tragă de ei, să vadă dacă au vrej. Ăştia-s oamenii care ne supraveghează pe noi, agricultorii, şi care se asigură că nu încălcăm legile. Întreb şi eu, oare sunt sănătoşi la cap ?”

„Alții n-au trecut averi de milioane de euro în declarațiile de avere și pe mine m-au executat. Am căutat să le explic. Mi-au zis “ciocu’ mic la mine, că vorbești cam mult”. Cu tot respectul pentru cei care îmbracă uniforma statului, dar să zici “ciocu’ mic” unui cetățean care a trecut de 70 de ani, nu mi se pare normal”, a mai spus agricultorul. Citeşte mai mult pe vremeanoua.ro.

Sursa foto: vremeanoua.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.