Acasă Istorie Filmul capturării celor trei români care au vrut să-l asasineze pe Nicolae...

Filmul capturării celor trei români care au vrut să-l asasineze pe Nicolae Ceaușescu în septembrie 1983

0

Cei trei români care au încercat să-l asasineze pe Nicolae Ceaușescu în septembrie 1983 au fost coșmarul întregului aparat represiv de Securitate și de Miliție din regimul comunist.

Potrivit publicației „Adevărul”, timp de 12 zile, sudul țării a fost scotocit pentru prinderea lui Viorel Rovențu, Petrică Năstase și Nicolae Stanciu, trei muncitori din Giurgiu care plănuiseră în detaliu uciderea dictatorului.

Cei trei au ales Osica de Sus pentru a face rost de armament, pentru că localitatea din județul Olt era situată și la calea ferată, și la șosea – deci puteau fugi imediat după spargerea postului de miliție. Ei au constatat, după filaj, că paznicul părăsea dispozitivul la ora 4.30 dimineața, după ce trenul personal pleca din stația Osica.

Viorel Rovențu, Petrică Năstase și Nicolae Stanciu au pornit să facă rost de arme în noaptea de 8 spre 89 spetembrie 1983. Din Slatina au furat o mașină dintr-un garaj. Au parcat pe un gang în spatele postului, au distrus goarna de alarmă, au spart yala și au furat două pistoale-mitralieră AKM și muniție – 500 cartușe și 8 încărcătoare.

Au luat doar două pistoale, să nu se bănuiască numărul celor din „grupul operativ”. Mașina a fost aruncată în Dunăre, cu dale de piatră în ea. Apoi au mers acasă, la Stănești, în județul Giurgiu.

Citește mai mult pe  Adevarul.ro

Foarte interesant și..  Medic neurolog: Ne autodistrugem prin stres. Toate știrile pe care le urmărești numai lucruri rele anunță

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentSună SF, însă mulți chiar cred. Cronovizorul, mașina care fotografiază evenimente petrecute în trecut, unul dintre secretele ascunse ale Vaticanului
Articolul următorProfesor universitar: „Se află doar în mintea noastră. Moartea nu este reală, ci o iluzie generată de conștiința noastră. Viața nu se sfârșește când corpul moare și poate dura pentru totdeauna”