Acasă Tech Fiți atenți la asta! Ai primit acest mesaj SMS de PAȘTE? Trebuie...

Fiți atenți la asta! Ai primit acest mesaj SMS de PAȘTE? Trebuie să resetezi URGENT telefonul. Ar putea fi virusat, dacă ai deschis mesajul

0

Telefoanele a mii de români au fost virusate in urma unui atac cibernetic la scară largă.

Aceștia primesc mesaje de tip sms care le pot virusa dispozitivele sau pot extrage informații personale sensibile. Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a dat detalii despre atacul cibernetic și sfaturi pentru utilizatorii vizați de acesta.

Multe dintre dispozitive au fost asaltate de mesaje SMS în a doua zi de Paști. Un expert în cibernetică ne învață cum să ne protejăm de acest atac, care ne poate afecta.

Dumitru, expert în securitate cibernetică, luni seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Unii utilizatori au primit deja SMS-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubioase”, au transmis reprezentanții DNSC, Directoratul Național de Securitate Cibernetică .

În cazul în care ați dat deja click pe link, atunci e nevoie de o „resetare, pentru că există posibilitatea ca acest virus să fie persistent”, a spus Mădălin Dumitru.

Dacă ați dat click, resetați telefonul la setările din fabrică”, a subliniat expertul în securitate cibernetică.

„Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi! Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, se arată în mesajul Poliției Romane.

Foarte interesant și..  MERGEA FĂRĂ NICIUN FEL DE COMBUSTIBIL. MAȘINA CREATĂ DE TESLA A FOST „ÎNGROPATĂ”, PENTRU CĂ AR FI FALIMENTAT CORPORAȚIILE PETROLIERE ȘI GUVERNELE LUMII

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentNu vă pensionați! Recomandarea medicului japonez care a trăit până la 105 ani…. și mult și bine
Articolul următorFiți atenți! Occidentul avertizat să se pregătească de război total. Putin a ajuns la capătul răbdărilor