luni, iulie 15, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Fiți atenți la asta! Ai primit acest mesaj SMS de PAȘTE? Trebuie să resetezi URGENT telefonul. Ar putea fi virusat, dacă ai deschis mesajul

Telefoanele a mii de români au fost virusate in urma unui atac cibernetic la scară largă.

Aceștia primesc mesaje de tip sms care le pot virusa dispozitivele sau pot extrage informații personale sensibile. Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a dat detalii despre atacul cibernetic și sfaturi pentru utilizatorii vizați de acesta.

Multe dintre dispozitive au fost asaltate de mesaje SMS în a doua zi de Paști. Un expert în cibernetică ne învață cum să ne protejăm de acest atac, care ne poate afecta.

Dumitru, expert în securitate cibernetică, luni seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Unii utilizatori au primit deja SMS-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubioase”, au transmis reprezentanții DNSC, Directoratul Național de Securitate Cibernetică .

În cazul în care ați dat deja click pe link, atunci e nevoie de o „resetare, pentru că există posibilitatea ca acest virus să fie persistent”, a spus Mădălin Dumitru.

Dacă ați dat click, resetați telefonul la setările din fabrică”, a subliniat expertul în securitate cibernetică.

„Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi! Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, se arată în mesajul Poliției Romane.

Foarte interesant și..  Olimpică națională, admisă la Medicină, vinde roșii într-o piață din Buzău

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.