Connect with us

Agricultura si economie

FLAMBAREA – metodă inedită aplicată de un fermier sibian pentru a scăpa de buruieni fără chimicale

Published

on

Flambarea sau arderea buruienilor, este una dintre tehnicile răspândite în fermele ecologice din vestul Europei. La noi, eliminarea ierburilor nedorite din culturile agricole este pusă în aplicare la nivel experimental de către fermierul sibian Willy Schuster din localitatea Moșna.

Potrivit agrointel.ro, acesta a început cu flambarea morcovilor, pârjolind buruienile care amenință cultura încă din faza ei de sămânță pusă în pământ. În acest fel, spune agricultorul, pirul și volbura nu vor mai sufoca morcovii, care și răsar mai repede mulțumită „tratamentului” termic.

Practic, flambarea constă în arderea covorului de buruieni de la suprafață cu un arzător – în cazul său, Schuster folosește un arzător clasic cuplat la o butelie, precum cele folosite la pârlirea porcilor.

Fermierul sibian susține și că efectul termic pe care îl are flambarea ajută la o dezvoltare mai rapidă a morcovilor, pe lângă avantajele faptului că distruge principalele buruieni care pot împiedica dezvoltarea morcovilor – pirul și volbura – fără a afecta sămânța în pământ, cum se întâmpla la folosirea metodelor tradiționale de săpare sau plivire a buruienilor.

După spusele agricultorului, flambarea este o tehnică folosită des în Occident în agricultura ecologică, dar până în prezent nu a prins foarte multă tracțiune în România. Pentru a promova eficiența metodei, fermierul sibian a transmis în direct, pe contul său de Facebook, efectuarea flambării pe un teren cultivat cu morcovi și sfeclă de zahăr.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/willy.schuster/videos/vb.1437000157/10213423074158091/?type=3&theater” width=”600″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

„Folosesc o metodă mai neprofesionistă fiindcă nu am arzător special. Am un arzător simplu, care este folosit și în construcții și la pârlitul porcului. Fiindcă sămânța de morcov este deja semănată sub pământ, nu pot să intervin să sap, pentru că aș distruge cultura. Dar, fiindcă morcovul are perioada de germinație foarte lungă, trebuie să aduni toate buruienile. Le ardem cu flacără și, datorită focului termic, morcovul răsare mai repede decât atunci când nu trece prin procesul de flambare. Colegii noștri bioagricultori din Germania, Elveția fac lucrul acesta de foarte mulți ani, cu rezultate foarte bune. Ei au utilaje speciale și ajutoare speciale, eu fac deocamdată cu unele simple. Pirul se topește imediat, la fel și volbura. Nu trebuie să distrug morcovii de dedesubt”, susține proprietarul Bio-Moșna.

După flambare, morcovii au răsărit mai ușor. Așa arăta cultura de 13 zile de la semănat, fără concurența buruienilor

RECOMANDARE
Un stat european îşi deschide larg porţile pentru români. Salariile ajung şi la 6.000 de euro

Perioada recomandată pentru flambarea morcovilor este cea care precede înflorirea acestora. Curățarea covorului de buruieni face mai ușoară ulterior aplicarea metodelor tradiționale (săparea, plivirea) de extirpare a buruienilor între rândurile de morcovi, iar post-înflorire există riscul arderii accidentale a frunzelor de morcovi.

loading...
Loading...

Agricultura si economie

Modalități neobișnuite pentru creșterea capitalului de afaceri pentru o campanie startup

Published

on

Ai nevoie de mai mulți bani pentru capitalul afacerii tale startup? Descoperă câteva metode neobișnuite pentru a-l crește cu rapiditate.

Afacerea ta este provocarea căreia trebuie să îi faci față zilnic!

În momentul în care ai pornit la drum afacerea ta se va confrunta cu multe provocări, dar nici una nu este la fel de intensă precum găsirea de bani pentru a menține totul la un nivel echilibrat. Dacă nu ai jucat până acum poker ca la aparate, vei constata că trebuie să știi când să-ți maschezi adevărate intenții, când este timpul să blufezi, să crești miza sau să te retragi. De la închirierea spațiului de birou și producție până la cumpărarea de bunuri și angajarea personalului, tot ceea ce trebuie să faci pentru a-ți transforma ideea într-o afacere viabilă necesită bani.

În cazul în care nu ești independent din punct de vedere financiar și îți permiți să susții afacerea din resursele financiare proprii, va trebui să te întrebuințezi în mod serios pentru a obține finanțarea necesară asigurării dezvoltării propice a companiei tale. În acest caz, ce-ai spune de câteva modalități mai puțin obișnuite de a obține finanțarea dorită?

Platformele online de tip crowdfunding

Există o mulțime de site-uri foarte bune de publicitate care au devenit foarte populare în rândul inventatorilor, antreprenorilor și publicului larg în ultimii doi ani. Chiar dacă în România acestea nu sunt atât de prezente, piața internațională îți oferă posibilitatea de a obține finanțare în cazul în care ideea ta de afaceri este una bună, printre aceste platforme online de crowdfunding numărându-se Kickstarter, Fundly, Indiegogo, Fundabile și RocketHub. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje, deci este mai bine să investighezi pe deplin detaliile asociate fiecărui site, pentru a descoperi care este platforma potrivită pentru nevoile și obiectivele tale.

Obținerea de capital din pre-vânzarea produselo

Dacă afacerea ta se bazează exclusiv pe vânzarea unui singur produs, cea mai ușoară modalitate de a obține mai mulți bani pentru a produce produsul este de a scoate la vânzare câteva mostre. Prin pre-vânzarea produselor tale, poți fi sigur să nu trebuie să faci prea multe și să rămâi cu un depozit de bunuri nevândute. În plus, vei putea observa care este reacția pieței la produsul tău, care sunt șansele ca acesta să fie din ce în ce mai solicitat pe piață și care este perspectiva de viitor a afacerii tale.

Acest tip de obținere de capital financiar poate fi puțin intimidant pentru unii antreprenori, dat fiind faptul că se expus unei presiuni a timpului, așa că trebuie să iei în considerare toate aspectele implicate de colectarea banilor înainte de a oferi produsul la pre-vânzare. Va trebui să te bazezi pe respectarea termenelor-limita de livrare a produsului, în caz contrar, clienții ar putea cere banii înapoi, ceea ce ar putea duce la o varietate de probleme.

Întrecerile și competițiile de idei de afaceri

RECOMANDARE
Un stat european îşi deschide larg porţile pentru români. Salariile ajung şi la 6.000 de euro

Crezi sau nu, există organizații care oferă recompense financiare – sau chiar finanțare – pentru antreprenorii care acceptă să participe la concursurile lor de idei de afaceri. Cerințele de eligibilitate, taxele de participare și criteriile de jurizare variază în funcție de organizator. Dar dacă ai încredere în ideea și în alegerea ta, aceasta ar putea fi o modalitate bună  (chiar dacă este mai neobișnuită) de a obține bani pentru afacerea ta.

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***