vineri, octombrie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Florile de liliac sunt excelente pentru dulceață. Iată o rețetă simplă

Pentru a face câteva borcane cu dulceață de flori de liliac, gospodinele au nevoie de câteva ingrediente ieftine. Preparatul are o aromă deosebită.

INGREDIENTE

  • 300 g petale de liliac
  • 800 g zahar
  • 1,2 l apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat

MOD DE PREPARARE

Petale se spală sub un jet de apă rece. Se lasă să se scurgă de apă pe un prosop de bucătărie.

Intre timp punem apa cu zaharul intr-o cratiță la fiert până se topește zahărul.

Se adaugă petalele frecate cu zeama de lămâie si zaharul vanilat. Se lasă sa fiarbă aproape o oră.

Se pune dulceața fierbinte in borcane si se păstrează intr-un loc răcoros.

Foarte interesant și..  Chiar dacă au deja încălzire centralizată, mii de români s-au apucat să-si faca sobe de teracotă pe lemne de frica scumpirii gazelor

Sursa: bucataras.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.