miercuri, octombrie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Folosește tratamente naturiste cu flori şi frunze de liliac. Vindecă sute de boli!

Florile de liliac, pe lângă frumusețea și mirosul lor plăcut, au și efect terapeutic. Frunzele acestei plante au și ele un rol curativ. Florile și frunzele de liliac conțin zaharoză, sirigină, emulsină, invertină, siringopicrină și alte elemente cu proprietăți astringente, revulsive, tonice, calmante, vasodilatatoare, vermifuge, decolorante, stomahice, antireumatice.

Florile de liliac se pot utiliza sub formă de infuzii, decocturi, tincturi, cataplasme, unguente. Reduc glicemia. În medicina populară se recomandă și la tratarea gripei, tuberculozei, răcelii, tusei, diareei, pietrelor la rinichi. Gargara cu infuzie din flori de liliac te scapă de laringită.

Aceste flori pot fi utilizate în tratarea durerilor lombare, bolilor musculare și articulare, artritei și reumatismului, pentru ameliorarea inflamațiilor. Compresele cu tinctură sau decoct din flori de liliac sunt recomandate.

Unguentul din flori de liliac este bun pentru vânătăi, zgârieturi, eczeme, răni, ameliorarea nevralgiilor, durerilor reumatice sau celor provocate de artrită.

Apa din flori de liliac se prepară astfel:

Se umple o sticlă, pe jumătate, cu flori, peste care se adaugă alcool, până la un litru. Compoziția se păstrează la întuneric 2-3 săptămâni după care se filtrează și peste lichidul obținut se toarnă apa distilată, în proporție de 1 la 2. Este bună pentru ten.

Pentru unguent e nevoie de 40 de grame de flori de liliac, puse la macerat într-un litru de ulei, două săptămâni, într-un loc întunecos și cald.

Frunzele liliacului au și ele efecte curative. Se folosesc împotriva colicilor hepatici, reduc febra, contribuie la detoxifierea organismului și redau pielii elasticitatea.

Decoctul din frunze fierte în lapte dulce curăță tenul, fiind benefic în cazul pielii iritate sau arse de soare.

Foarte interesant și..  Rețetă de chec pufos! Vei avea un preparat delicios dacă respecți trucurile bunicii! Poți modifica rețeta pentru a o face de post

Gospodinele mai știu că din florile de liliac se poate face dulceață.

Sursa: ealitatea.net

 

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.