sâmbătă, aprilie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

A câştigat de 14 ori marele premiu. Formula descoperită de un matematician român garantează succesul la loterie

Matematicianul Ştefan Mandel a creat o formulă aproape perfectă pentru a câştiga la loterie, revendicându-şi de 14 ori marele premiu şi încasând peste 30 de milioane de dolari. Românul trăieşte acum în Australia.

Mandel a câştigat marele premiu în România, după care a emigrat alături de familie în Australia. Sistemul, însă, era diferit, aşa că matematicianul a avut nevoie de câteva luni pentru a adapta formula.

Deşi oficialii nu au descoperit nimic ilegal în formula sa de joc, s-a considerat că ceea ce făcea Mandel încălca „spiritul jocului”; prin urmare, autorităţile au emis o serie de legi pentru a-l bloca.

Stefan Mandel a reuşit să mai câştige o dată marele premiu, la loteria din Virginia, Statele Unite. El a câştigat peste 30 de milioane de dolari în total.

Iată cei 6 paşi prin care Mandel a reuşit să „păcălească” loteria:

  1. A calculat numărul total de combinaţii posibile – spre exemplu, un joc în care trebuie să alegi 6 numere de la 1 la 40 are 3.838.380 de combinaţii posibile.
  2. A căutat loteriile unde jackpotul era de cel puţin trei ori mai mare decât numărul total de combinaţii (în Statele Unite, fiecare stat are altă loterie).
  3. A strâns suficienţi bani pentru a plăti fiecare combinaţie.
  4. A tipărit milioane de bilete cu fiecare combinaţie posibilă (în trecut, acest lucru era legal; astăzi, fiecare bilet trebuie cumpărat de la sediul loteriei respective).
  5. A trimis biletele printate la sediul loteriei.
  6. A câştigat jackpotul şi şi-a plătit „investitorii” (în 1987, după ce a câştigat un jackpot de 1,3 milioane de dolari, Mandel a rămas doar cu 97.000 de dolari).

Sursa: businessmagazin.ro

Foarte interesant și..  Medicamentul miraculos ce crește în ghiveci

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.