miercuri, octombrie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

A fost descoperită cea mai veche Biblie din lume. Iată care este adevărul despre Iisus

Un grup de cercetători a petrecut ultimul deceniu analizând o serie de tablete din plumb cu speranța de a le certifica autenticitatea. Descoperite inițial în 2008, aceste tablete au trecut printr-un traseu tumultuos până să ajungă în mâinile unor arheologi experimentați. După o analiză îndelungată, aceștia au confirmat că sunt autentice și, pe lângă valoarea faptului că sunt vechi de aproximativ două mii de ani, s-ar putea să fie primele materiale tipărite cu cuvinte despre Iisus existente.

Aceste tablete, care par a avea o vechime de aproximativ două mii de ani, ar putea oferi o viziune necenzurată asupra activității lui Iisus pe pământ, a filozofiilor sale și a altor câteva detalii istorice din acea perioadă. Pe tabletele din plumb se poate vedea și prima schiță cu Iisus, pe lângă o serie de istorisiri din acea perioadă. Ca format, acestea sunt prinse împreună cu niște inele, asemănător unei cărți legate.

Conform unei studii independente, care a inclus analiza metalului folosit și a simbolurilor redactate, s-a ajuns la concluzia că tabletele au fost realizate la scurt timp după ce Iisus a început să propovăduiască Evanghelia împreună cu discipolii săi. Conform traducerilor, cele mai multe referințe din tablete sunt către acțiunile lui Iisus desfășurate alături de ucenici.

Aceste dezvăluiri din tabletele din plumb au potențialul de a zdruncina bazele religiilor actuale, nu doar creștinismul, ci și iudaismul și islamul. Întrucât viața lui Iisus este un subiect sensibil, speculațiile și controversele legate de ea au existat de-a lungul timpului. Tabletele din plumb oferă o perspectivă unică și independentă asupra vieții lui Iisus.

Printre revelațiile din tablete se numără faptul că Iisus nu încerca să creeze propria religie, ci să aducă în actualitate un set de învățături și principii religioase de pe vremea regelui David. În plus, Dumnezeul pe care îl slăvea era atât masculin, cât și feminin. Iisus se pare că insista pe faptul că slujirea Domnului trebuia să se desfășoare în templul lui Solomon, unde a și avut loc scena din Biblie cu gonirea negustorilor de pe treptele templului.

Foarte interesant și..  De unde vine numele de Crăciun și cum a ajuns să fie asociat cu Nașterea lui Hristos?

David și Jennifer Elkington, persoanele responsabile de analiza și traducerea tabletelor au încercat să facă o campanie pentru recunoașterea autenticității și protejării lor încă din 2009, dar au întâmpinat proteste majore din partea creștinilor evanghelici. Aceștia din urmă, vor să le clasifice ca fiind false.

Aceasta este o problemă comună atunci când vine vorba de descoperiri arheologice care pot influența credințele religioase ale unor persoane. Cu toate acestea, există și voci care cer o analiză mai amănunțită a tabletelor pentru a confirma autenticitatea lor și pentru a înțelege mai bine istoria și cultura din acea perioadă.

În plus, descoperirea acestor tablete ar putea aduce o nouă perspectivă asupra învățăturilor și ideologiilor religioase ale vremii, oferind oportunități pentru studiul comparativ între diferitele religii și tradiții.

Cu toate acestea, există și preocupări legate de posibilele consecințe sociale și politice ale acestei descoperiri, întrucât aceasta ar putea provoca tensiuni și conflicte între diferitele comunități religioase.

În final, descoperirea și autentificarea acestor tablete din plumb ar putea reprezenta un moment important în istoria umanității și ar putea deschide noi oportunități pentru studiul și înțelegerea istoriei și culturii umane.

Articole asemănătoare

2 COMENTARII

  1. aproape in fiecare an in apropierea Sarbatorii Nasterii Domnului apar fel si fel de bazaconii despre originea, viata si invatatura DOmnului Iisus. Si iata inca una care spune ceva ce Noul testament a spus; deci care este noutatea? nici una! Scopul ste doar de a descredita Biblia si mai ales Noul Testament al Sfintelor Scripturi care nu-L arata pe DOmnul Iisus nasterea, viata , lucraea si moartea ispasitoare pentru pacatele noastre dar si Invierea Sa glorioasa. Si iata acum este Cel ce mijloceste pentru noi cei care am crezut in El si credem, pastrand si ascultand de Cuvintele Sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.