Connect with us

Educație

Fost ministru al Educației îi sfătuieşte pe tinerii care vor lua bacalaureatul să plece la universități din străinătate: „Plecați la universități din străinătate. Nu mă întrebați de ce, just do it…”

Published

on

Fostul ministru al Educaţiei în guvernul Emil Boc, Daniel Funeriu, sfătuiește zecile de mii de tineri care iau bacalaureatul să nu rămână în țară, ci să plece la universități din străinătate.

„Sfat pentru cei aprox. 80.000 de tineri care vor lua bacul în România: plecați la universități din străinătate. Nu mă întrebați de ce, just do it…”, a scris fostul ministru al Educației într-o postare pe Facebook.

Zilele trecute, fostul ministru le ura succes la examene tinerilor liceeni, pe aceeaşi pagină personală de Facebook. Tot aici motivează şi de ce a luat măsura supravegherii video în timpul examenelor.

„Succes la bac. Sper ca nu ma injurati prea mult pentru ca v-am pus camere de luat vederi, destul m-a injurat PSDul. Voi poate nu va mai amintiti: se copia pe rupte pentru ca PSDul sa ia spagile aferente umplerii universitatilor private. Asa, luata „pe bune”, diploma voastra are valoare. Avem deja, in 6 ani, peste juma’ de milion de tineri care stiu ca nu poti frauda startul in viata academica”, a scris Daniel Funeriu.

Potrivit activenews.ro, pentru cei care nu-și mai amintesc, mandatul lui Funeriu la Educație a stat sub semnul controversei legate de studiile sale, mai exact a diplomei de bacalaureat. Timp de mai multe luni, deși era ministru, el a refuzat să prezinte public diploma de bacalaureat, în ciuda acuzațiilor apărute în presă potrivit cărora ar fi avut doar unsprezece clase, conform legii învățământului din România, în condițiile în care nu și-a echivalat diplomele pe care le-a obținut în străinătate.

În iulie 2011, Daniel Funeriu preciza că a luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o notă suficient de mare pentru a fi selectat în ruta de studii pentru elite, după ce postul Antena 3 a prezentat un document din care rezulta că ministrul a picat probele scrise și a primit o a doua șansă la oral.

RECOMANDARE
Nici nu iti inchipui ce mananci in meniurile all inclusive! Dezvaluirile unui bucatar-sef la "5 stele"

Tot potrivit postului de televiziune Antena 3, Daniel Funeriu nu ar fi reușit să treacă de proba scrisă a bacalaureatului pe care l-a susținut în 1989, la Strasbourg, dar ar fi primit o a doua șansă la examenul oral. Postul de televiziune, care preciza că are datele de la un telespectator, a prezentat și un tabel în care apărea numele lui Petru Daniel Funeriu, iar în dreptul acestuia era mențiunea „passe second groupe”.

loading...
Loading...

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
Liviu Dragnea, desfiintat de Mihai Tudose. "Un personaj nefrecventabil, paria Europei"

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***