luni, aprilie 15, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Fost ministru al Educației îi sfătuieşte pe tinerii care vor lua bacalaureatul să plece la universități din străinătate: „Plecați la universități din străinătate. Nu mă întrebați de ce, just do it…”

Fostul ministru al Educaţiei în guvernul Emil Boc, Daniel Funeriu, sfătuiește zecile de mii de tineri care iau bacalaureatul să nu rămână în țară, ci să plece la universități din străinătate.

„Sfat pentru cei aprox. 80.000 de tineri care vor lua bacul în România: plecați la universități din străinătate. Nu mă întrebați de ce, just do it…”, a scris fostul ministru al Educației într-o postare pe Facebook.

Zilele trecute, fostul ministru le ura succes la examene tinerilor liceeni, pe aceeaşi pagină personală de Facebook. Tot aici motivează şi de ce a luat măsura supravegherii video în timpul examenelor.

„Succes la bac. Sper ca nu ma injurati prea mult pentru ca v-am pus camere de luat vederi, destul m-a injurat PSDul. Voi poate nu va mai amintiti: se copia pe rupte pentru ca PSDul sa ia spagile aferente umplerii universitatilor private. Asa, luata „pe bune”, diploma voastra are valoare. Avem deja, in 6 ani, peste juma’ de milion de tineri care stiu ca nu poti frauda startul in viata academica”, a scris Daniel Funeriu.

Potrivit activenews.ro, pentru cei care nu-și mai amintesc, mandatul lui Funeriu la Educație a stat sub semnul controversei legate de studiile sale, mai exact a diplomei de bacalaureat. Timp de mai multe luni, deși era ministru, el a refuzat să prezinte public diploma de bacalaureat, în ciuda acuzațiilor apărute în presă potrivit cărora ar fi avut doar unsprezece clase, conform legii învățământului din România, în condițiile în care nu și-a echivalat diplomele pe care le-a obținut în străinătate.

În iulie 2011, Daniel Funeriu preciza că a luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o notă suficient de mare pentru a fi selectat în ruta de studii pentru elite, după ce postul Antena 3 a prezentat un document din care rezulta că ministrul a picat probele scrise și a primit o a doua șansă la oral.

Foarte interesant și..  O lecţie pentru noi toţi. Un orb şi prietenul lui fără braţe au plantat 10 000 de copaci

Tot potrivit postului de televiziune Antena 3, Daniel Funeriu nu ar fi reușit să treacă de proba scrisă a bacalaureatului pe care l-a susținut în 1989, la Strasbourg, dar ar fi primit o a doua șansă la examenul oral. Postul de televiziune, care preciza că are datele de la un telespectator, a prezentat și un tabel în care apărea numele lui Petru Daniel Funeriu, iar în dreptul acestuia era mențiunea „passe second groupe”.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.