Fost ministru! In România va fi din ce în ce mai rău. Ăștia din UE ne tratează pe ca pe o colonie în Europa - Infoalert.ro
Connect with us

INFO ȘTIRI

Fost ministru! In România va fi din ce în ce mai rău. Ăștia din UE ne tratează pe ca pe o colonie în Europa

Published

on

RECOMANDARE
Dr. Simona Tivadar, strigăt de disperare: „Ţara e confiscată de ţoape şi infractori şi nu ştiu care e o specie mai dăunătoare“

Pe 1 ianuarie 2017 s-au implinit 10 ani de când România a intrat în Uniunea Europeană, fapt pentru care economistul Ilie Şerbănescu (n.r. fost ministru în Guvernul CIORBEA) a făcut un bilanţ al ultimului deceniu, la solicitarea ziarului Puterea.

Potrivit Eurostat, românii muncesc cel mai mult din Uniunea Europeană şi sunt pe penultimul loc în ceea ce priveşte productivitatea pe ora de muncă. Studiul arată că românii muncesc 8 ore pe zi, cinci zile pe săptămână şi au o productivitate de doar 51,1%.

Ilie Şerbănescu spune că acest lucru se întâmplă deoarece PIB-ul României este inechitabil împărţit între muncă şi capital. Şerbănescu consideră că, dacă sectorului muncă i-ar fi fost alocat 60% din PIB, cum este în Germania, şi nu 30% cât primește acum, atunci salariile românilor ar fi fost astăzi de două ori mai mari.

Expertul apreciază că Europa se află în stăpânirea câtorva mari puteri care ne tratează ca pe nişte colonii.

Acum au pus ăştia din Uniunea Europeană mâna pe Europa, cu excepţia Rusiei, şi ne tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte colonii. Ei (m

arile puteri ale Europei — n.r.) de sute de ani trăiesc pe seama altora. De atunci durează situaţia aceasta. Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Spania, Olanda, Belgia sunt nişte puteri care au trăit pe seama altora de sute de ani. Ce pretenţii să avem de la ei?”, spune analistul.

RECOMANDARE
Cum poți salva pe cineva care are un accident vascular cerebral? Dați mai departe. Nu se știe când cineva poate avea nevoie de aceste informații vitale

El argumentează că în România va fi din ce în ce mai rău pentru că presiunea colonialiştilor de la Bruxelles va creşte. Adevărata criză este aceea când marile puteri nu mai au întoarcere şi vor să iasă din catastrofă pe seama ţărilor mici, nenorocite.

Sursa: sputnik.md

loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Antibolsevicul

    Apr 22, 2018 at 11:04 pm

    Bietul ” analist ec.” , ramas din „epoca de aur ceausista ” cu obsesia ceausului ;” oficinili straine e de vina ” ~ ca noi ne furam pe noi ca prostii si dam cu mita , la altzii” , ca niste degeneratzi …!…Bre Nea Ilie , creste tzi nepotzii si lasa ” fantomele occidentale ” ca ne arata bine , dar noi oligofrenii facem , zicem si ne place ce invatzaram de la bolsevicii stalinisti …!

Lasă un răspuns

DE ACTUALITATE

Muncești în străinătate și ai copii în țară. Statul român ar putea sa-ți plătească drumul să vii să-i vezi trimestrial

Published

on

RECOMANDARE
Dr. Simona Tivadar, strigăt de disperare: „Ţara e confiscată de ţoape şi infractori şi nu ştiu care e o specie mai dăunătoare“

Părinții care lucrează în diaspora ar putea veni trimestrial acasă, pe banii statului, pentru a-și vedea copiii. Proiectul de lege, semnat de liberala Carmen Eleonora Hărău a fost depus la Senat. În prezent, în România sunt 97.645 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Potrivit proiectului, banii vor fi dați prin bugetul de stat i se va acorda unui singur părinte, pentru a veni acasă să își vadă copiii.

Potrivit propunerii legislative, statul român asigură, pentru un singur părinte care are copiii în țară, decontarea cheltuielilor cu transportul, dus-întors, trimestrial, din localitatea unei este plecat la muncă în străinătate până la localitatea de domiciliu, din țară. Transportul se va plăti de la bugetul de stat, prin bugetul unității administrativ -teritoriale de domiciliu, fără a putea depăși cuantumul a jumătate din salariul de bază minim pe țară garantat în plata, din acel an.

Decontarea cheltuielilor cu transportul, dus-întors, se va face la casieria unității administrativ-teritoriale de domiciliu, în maxim trei zile calendaristice de la depunerea documentelor justificative, direct către părintele-solicitant, sau către un împuternicit al acestuia, pe baza unei produci dată în fața secretarului unității administrativ teritoriale, în prezența ambelor persoane.

Potrivit inițiatorului, plecarea părinților peste hotare a modificat mult sfera relațională a copiilor, determinând schimbări importante în volumul și calitatea comunicării.

În majoritatea cazurilor, relațiile copiilor cu părinții plecați se răcesc în timp, această caracteristică menținându-se chiar și după revenirea părinților. Relațiile copiilor cu îngrijitorii nu sunt suficient de apropiate. De multe ori, aceștia nu reușesc să răspundă necesităților copiilor de suport moral, din cauza vârstei înaintate și a stilului de comunicare, spune senatoarea PNL.

Aceasta mai arată că acei copii rămași fără îngrijirea părinților preferă comunicarea în grupuri mici de semeni, de obicei care au aceeași experiență de despărțire de părinți. Ei sunt preocupați de găsirea unr persoane de încredere, cu care ar putea discuta diverse lucruri care îi înteresează, inclusiv subiecte intime.

După plecarea părinților, activitatea școlară a copiilor suferă schimbări. În majoritatea cazurilor, randamentul școlar scade din cauza absenței suportului și încurajării din partea părinților.

În plus, majoritatea copiilor își imaginează viitorul alături de părinți, dincolo de hotarele țării, iar optimismul lor în privința continuării studiilor este determinat de posibilitățile materiale ale părinților, decât de aspirațiile lor.

Potrivit statisticilor prezentate de parlamentarul PNL, în România avem în acest moment un total de 97.645 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Datele vin de la Ministerul Muncii și Justiției sociale.

Dintre aceștia, 19.650 de copii rămași acasă au ambii părinți plecați la muncă în străinătate, 64.642 de copii provin din familii în care un părinte este plecat la muncă în diaspora și 13.353 de copii rămași acasă provin din familii în care părintele unic susținător este plecat.

Carmen Hărău precizează că, dacă investitorilor străini li se asigură tot felul de facilități, consideră că statul poate sprijini și părinții plecați la muncă în străinătate, să vină să își vadă copiii, trimestrial, rezolvând astfel în primul rând problemele afective ale copiilor și implicit ale viitorului societății noastre.

RECOMANDARE
Veste excelentă pentru românii din străinătate: pot solicita pensie după doar un an de muncă în statul respectiv

Aproape 4 milioane de români muncesc în diaspora, potrivit cifrelor neoficiale.

Cifrele Organizației Națiunilor Unite (ONU) arată că România are a doua rata a migrației după Siria, o țară măcinată de un război civil în ultimii șapte ani.

Citeste mai mult pe RomaniaTV

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***