„Am fost șocați de sărăcia incredibilă din România”. Consilieri din München au vrut să vadă de unde vin românii - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

„Am fost șocați de sărăcia incredibilă din România”. Consilieri din München au vrut să vadă de unde vin românii

Published

on

RECOMANDARE
Răsturnare de situaţie în piaţa muncii: oraşul din România care a ajuns în topul preferinţelor pentru mutat

O delegație a consiliului orașului München a vizitat România pentru a afla de unde provin imigranții români care aglomerează dormitoarele sociale și cantinele de săraci din oraşul bavarez. Consilierii au vrut să vadă ce probleme au, de ce vin așa de mulți în Germania. La întoarcere, au spus că sărăcia pe care au găsit-o în România i-a şocat.

Consiliera CSU Alexandra Gaßmann nu va uita ușor experiența: „Nu mi-aș fi putut imagina o sărăcie atât de teribilă în Europa”, a declarat ea pentru publicația Tageszeitung din München, citată de Gazeta Românească.

Consiliera a călătorit în România alături de asociația evanghelică de ajutor, pentru a afla de ce vin atât de mulți români în Germania și ajung în centre de ajutor cum ar fi „Schiller 25”, unde mai mult de un sfert din solicitanți vin din România. De obicei, cei care cer ajutor sunt români de etnie romă sau maghiară.

Administrația comunală din München plătește biletul de întoarcere oricărui român care vrea să se întoarcă acasă, dar marea majoritate preferă să rămână, chiar dacă nu au casă sau un loc de muncă. „Când am văzut cum trăiesc acasă la ei, am înțeles de ce nu vor să se întoarcă”, a declarat Alexandra Gaßmann. Mulți trăiau în barăci fără apă, curent, acoperite cu plastic, unde temperatura scade la minus 30 de grade în timpul iernii.

În România discriminarea romilor este evidentă, spune un alt membru al delegației, Anton Auer, șeful serviciului de ajutor de la asociația evanghelică: „Nu reușesc să găsească de muncă pentru că nimeni nu vrea să îi angajeze”.

Delegația din München a parcurs 850 de km în România, în trei zile. Cei 25 de membri ai delegației au discutat cu funcționari de stat, primari, furnizori de servicii. Multe persoane trăiesc la nivelul de subzistență, iar ajutorul Statului este inexistent. „Este clar că preferă să vină în Germania la cerșit”, a spus Gaßman.

loading...
2 Commentarii

2 Comments

  1. Mihay

    Mai 22, 2017 at 9:58 pm

    ….dar cand tiganii nu rommii sunt trimisi la munca si fug de munca se duc la furat ,atunci cine face discriminari?????BA VOI ASTIA CU ARTICOLE POSTATE DE RAHAT ,PRIMA DATA GANDITI CAND POSTATI SI FACETI CU CREIERUL NU CU CAPUL DE JOS.

  2. Bara Vasile

    Mai 20, 2017 at 12:19 am

    Ca la noi la nimenea si pe deasupra politicienii primesc si pensii speciale.Tara moare de foame iar ei huzuresc.Politicienii ne fac de ras in toata lumea prin saracirea tarii.Ma mir cum de mai au obraz sa mearga in vizite sau summituri prin alte tari cand stiu din ce saracie pleaca iar poporul moare de foame din cauza lor. Ar trebui ca toate tarile uniunii europene sa le interzica politicienilor nostri in a mai merge peste hotare ca nu merita pentru ceea ce au facut si fac inca in Romania.

Lasă un răspuns

Din lume

Şoferiță româncă găsită fără suflare în cabina TIR-ului său, în Italia. Avea doar 33 de ani

Published

on

By

RECOMANDARE
VIDEO |Scene terifiante în Anglia: „Este cel mai violent atac petrecut pe pământ britanic”. Un arbitru a fost bătut şi călcat în picioare de zeci de jucători la un meci între două echipe de turci

Gabriela Aiban, șoferiță de TIR, a fost găsită moartă, la volan, într-o benzinărie din Italia. Cel mai probabil, victima în vârstă de 33 de ani a făcut un infarct.

Gabriela era din Jibou, județul Sălaj și a fost găsită fără suflare într-o benzinărie din Italia, în cabina TIR-ului său, având capul pe volan. Tragedia s-a petrecut miercuri spre joi, 24 mai, la ora 2:00 noaptea, într-o zonă de serviciu din localitatea Imperia, situată în apropierea graniței cu Franța.

Gabriela Aiban a lucrat timp de 3 ani pe camion pentru o firmă din Ungaria iar din luna septembrie a anului trecut, s-a angajat la o firmă de transport din Baia Mare, de unde făcea expediţii peste graniţă.

Cam aşa s-a întâmplat şi în această săptămână, când şoferiţa româncă făcea un transport în Italia, de unde nu s-a mai întors. Lasă în urma sa două fete de 11 și respectiv 13 ani.

O cunoscută a femeii decedate a făcut un apel umanitar pentru ca trupul neînsuflețit al Gabrielei să poată fi repatriat.

Sub titlul „Un înger a plecat la Dumnezeu!”, Julia Stănescu scrie:

„… Oare să fi fost obosită? Să fi fost ea extenuată? Nu se ştie încă, deoarece se aşteaptă autopsia, dar pentru fetiţe şi pentru toţi cei care o cunosc şi o iubesc, nimic nu mai contează. Ea nu va mai reveni niciodată la fetiţele ei, nu le va mai îmbrăţisa, săruta sau alina. Nimic nu va înlocui mama pe care ele au pierdut-o. Sora Gabrielei o defineşte ca fiind o luptătoare, un om puternic şi plin de viaţă şi care a plecat pe drumuri să îşi ajute familia ca orice alt om care doreşte să asigure un trai decent celor dragi.” scrie în tulburătorul mesaj postat de Julia Stănescu.

Sursa: rotalianul.com

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***