miercuri, mai 29, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

G4media.ro – Microsoft va investi aproape 3 miliarde de dolari în Japonia pentru a stimula inteligența artificială

Microsoft a anunțat marți că va investi 2,9 miliarde de dolari în următorii doi ani în Japonia pentru a stimula dezvoltarea inteligenței artificiale (AI) în această țară, care în prezent este în urmă în acest sector tehnologic crucial. Acest angajament coincide cu vizita de stat efectuată miercuri la Washington de premierul japonez Fumio Kishida, care a subliniat hotărârea țării sale de a deveni o mare putere în domeniul AI, transmite Le Figaro.

Microsoft s-a impus anul trecut ca un jucător cheie în domeniul IA prin parteneriatul său cu OpenAI, start-up-ul care a creat popularul agent conversațional ChatGPT, până la a detrona Apple ca cea mai mare companie din lume din punct de vedere al capitalizării bursiere. „Aceasta este cea mai mare investiție pe care Microsoft a făcut-o în istoria sa de 46 de ani în Japonia”, a declarat Brad Smith, președintele Microsoft, într-un comunicat.

Acordul include furnizarea de „resurse de calcul mai avansate”, a detaliat el, inclusiv cipuri de calcul ultra-sofisticate (GPU), esențiale pentru antrenarea modelelor de inteligență artificială, și o consolidare a infrastructurii cloud a Microsoft în Japonia. Gigantul tehnologic american s-a angajat, de asemenea, să investească în formarea în domeniul AI pentru trei milioane de lucrători japonezi în următorii trei ani și a anunțat deschiderea primului său laborator la Tokyo, Microsoft Research Asia, care va lucra în domeniul AI și robotică.

Marți, SUA și Japonia au anunțat, de asemenea, două parteneriate de cercetare în domeniul AI între universități din țările lor. Aceste parteneriate vor fi susținute cu 110 milioane de dolari de companii private, printre care Microsoft, Nvidia și Amazon, precum și de grupul japonez SoftBank și de filiala sa britanică Arm.

Foarte interesant și..  Nu le ignorați! Banalele frunze de smochin beneficii nebănuite pentru sănătate

Semiconductorii, o altă prioritate pentru Tokyo

Inteligența artificială este văzută din ce în ce mai mult de către companiile japoneze ca un mijloc de îmbunătățire a productivității muncii din această țară, care se numără printre cele mai scăzute din OCDE, în special din cauza unei piețe a muncii japoneze încă rigide și a unei culturi corporative ierarhice bazate pe vechime. Inteligența artificială ar trebui să contribuie, de asemenea, la remedierea deficitului de forță de muncă, care devine din ce în ce mai critic în numeroase sectoare de activitate din Japonia, din cauza

Articolul complet pe G4media.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.