marți, mai 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

G4media.ro – OpenAI dezvăluie un nou instrument cu inteligență artificială care poate imita vocile umane

OpenAI a dezvăluit un nou instrument de inteligență artificială care poate imita vocile umane cu o acuratețe uimitoare, relatează CNN.

Generatorul de voce AI are o serie de aplicații potențiale, inclusiv pentru serviciile de accesibilitate, dar ar putea, de asemenea, să genereze îngrijorări legate de dezinformare și alte forme de abuz.

OpenAI a împărtășit mostre de la primele teste ale instrumentului, numit Voice Engine, care utilizează un eșantion de 15 secunde de la o persoană care vorbește pentru a genera o replică convingătoare a vocii acesteia. Utilizatorii pot furniza apoi un paragraf de text, iar instrumentul îl va citi în vocea generată de AI.

Există deja mai multe servicii de voci generate de inteligența artificială disponibile pentru public, dar, așa cum a făcut cu chatbotul ChatGPT, OpenAI s-a dovedit a fi deosebit de priceput în a obține o adoptare pe scară largă a instrumentelor de inteligență artificială.

Un instrument text-voce activat de AI ar putea ajuta la traducere, la asistența la citire pentru copii sau la sprijinirea persoanelor care și-au pierdut capacitatea de a vorbi, spune compania. Dar unii sceptici se tem că ar putea, de asemenea, să alimenteze crearea de dezinformare sau să faciliteze comiterea de escrocherii.

OpenAI spune că Voice Engine este utilizat în prezent doar de un „grup restrâns de parteneri de încredere”, inclusiv companii din domeniul educației și al tehnologiei medicale, și că va folosi testele acestora pentru a determina dacă și cum să permită o utilizare mai largă. Acești testeri au fost de acord să nu recreeze

Articolul complet pe G4media.ro

Foarte interesant și..  Nu le ignorați! Banalele frunze de smochin beneficii nebănuite pentru sănătate

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.