Connect with us

INFO ȘTIRI

Gabriela Firea, îl „mitraliază” din nou pe Dragnea. „Nu-mi plac sobolanismele!”

Published

on

Gabriela Firea, primar general al Capitalei şi vicepreşedinte al PSD, a susţinut o conferinţă de presă, miercuri dimineaţă, pentru a lămuri aspectele conflictului iscat între ea şi liderul PSD Liviu Dragnea. În ultimele zile, Firea a lansat atacuri la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, dar şi la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan.

Principalele declaraţii ale Gabrielei Firea:

Vreau să explic care sunt proiectele care au fost blocate de diferite echipe guvernamentale şi despre care se afirmă că sunt mofturi ale bucureştenilor. Vreau să vorbesc şi de acuzaţiile care mi se aduc şi s-au înteţit. Se transmite colegilor mei că vreau să pun umărul la dărâmarea Guvernului. Nu e adevărat. E o campanie de intoxicare şi se vrea doar defăimarea mea. La nivel de percepţie publică analiza trebuie făcută de factorul politic, de colegii mei din Birou şi Comitetul Executiv. O acuzaţie adusă din aceste zile pentru că am îndrăznit să spun că drumul pe care mergem nu e corect şi se creează o distanţă între mine şi colegii mei. Eu mă luptam cu Băsescu, când unii tăiau porci cu statul paralel. Câte plangeri penale mi s-au făcut de lideri ai opoziţiei, câte plângeri li s-au făcut colegilor din Primărie. Pot veni în faţa dvs consilierii generali şi locali ai PSD şi să vă spună prin ce am trecut noi în ultimii doi ani şi nu cred că ne-am plâns vreodată. După doi ani de luptă politică, această acuzaţie în mod evident e neîntemeiată.

O acuzaţie diabolică, transmisă după CEx, către interiorul şi exteriorul ţării: că primarul general nu are de fapt vreo problemă, că e totul roz în Bucureşti, dar că e un fel de purtător de cuvânt al celor care se opun graţierii şi amnistiei. Această acuzaţie e din sfera SF. Noi nu am discutat în CEx de amnistie şi graţiere. Acest lucru a fost discutat de Dragnea doar cu câţiva apropiaţi. Nu sunt împotriva unei legi sau unui subiect sensibil, dar ceea ce eu cer e ca totul să fie în deplină legalitate, să nu compromitem România, partidul şi partidul să nu treacă ruşinos în istorie. Nu o să mă opun unui proiect legal, conturat juridic, dar eu nu sunt de acord cu fanteziile juridice care se pun la cale. Deja s-a declanşat o campanie de defăimare a mea şi în mediul online şi în discuţiile de om la om că eu mă opun amnistiei şi graţierii. Eu nu m-am opus proiectelor câtă vreme ele au fost dezbătute şi adoptate în legalitate. Ce solicit Guvernului şi azi mă refer la „moftul“ Elcen, că aşa s-a spus. Sunt teme ca cea a aglomeraţiei în trafic care nu pot fi soluţionate la nivel local. Una dintre nerealizările ameliorarea traficului e transferul de la Guvern la Primăria Capitalei. Mă refer acum un subiect presant. Peste câteva zile Elcen trebuie să adopte planul de reorganizare, că vine şi iarna.

Există o ameliorare a relaţiei între Primărie şi Guvern de când Dăncilă e prim-ministru şi nu vreau să fac acuzaţii in corpore, dar nu o rezolvare a principalelor subiecte din perioada următoare. Beneficiem de sprijinul unor colegi diun ministere şi agenţii, dar alţii aştept un semn politic, adică de la preşedintele partidului. Atât timp cât nu e dat semnalul, ei nu fac nimic. Concret, subiectul de azi e Elcen. Votarea planului de reorganizare. Dacă nu se dă vot pe plan, Elcen dă faliment. Apoi, plafonarea preţului la gaze naturale. Din prima zi în care am fost primar am trăit o întreagă epopee în ceea ce priveşte fuziunea RADET-Elcen. „Moftul“ Gabrielei Firea e să îndrăznească să creadă în Programul de guvernare. Pentru că subiectul RADET-Elcen e prins în program. Am luat poziţie la CEx pentru că deja nu se mai putea.

Picătura care a umplut paharul a fost mitingul din 10 august. S-a dorit ca toată imaginea să fie asumată de primarul general, pentru că prefectul a fost colegă cu primarul. Să fie absolvită de vină doamna ministru de Interne.

Reporter: Vorbiţi de mitingul din 10 august şi vreau să vă întreb cine stă în spatele mitingului? Aveţi idee?

Există o anchetă a Parchetului Militar. Am fost şi eu audiată, dar şi domnul primar. Dacă s-a ajuns la o anchetă a Parchetului Militar, ceva nu a fost în ordine. A fost şi aici o dezinformare ticăloasă, că Gabriela Firea a pactizat cu cei care au organizat mitingul, că i-a sprijinit pe cei care vor să pătrundă în Palatul Victoria. E fals. Instituţiile statului trebuie apărate conform legii.

Reporter: Există un pol oponent în PSD?

Eu nu m-am coalizat cu nimeni. Nu fac parte din nicio gaşcă, grupare rezistentă sau ce s-a mai spus. Eu am spus un punct de vedere argument, după ce am discutat cu domnul Dragnea de nenumărate ori.

Primul conflict major a fost la finalul anului trecut, când domnia sa era de acord ca Primăriei Capitalei să i se taie 40% din buget. Însă colegi din Ministerul de Finanţe i-au spus că va fi o catastrofă. Acela a fost primul nostru conflict deschis. Dragnea nu sprijină proiectele Capitalei, ci vrea să le caroteze. Eu am evitat la drama bucureştenilor şi i-amspus că plec din orice funcţia pentru că nu voiam să fiu părtaşă la ce se întâmplă. Nu cunosc de existenţa acelor nemulţumiri sau nemulţumiţi. Eu sper ca următorul Comitet cei care au un punct de vedere similar, să-l spună public. Atunci, înseamnă că totul e extraordinar. Eu nu vreau să aduc nici cel mai mic reproş colegilor mei. Fiecare votează potrivit conştinţei. Eu le-am spus de Centura Capitalei, le-am spus de metrou. Nu sunt purtătorul de cuvânt al unor disidenţi.

Reporter: Aţi vorbit de o strategie marca Dragnea. Susţineţi în continuare retragerea lui Dragnea?

RECOMANDARE
Dupa o toamna generoasa, ne pregatim de iarna. Vezi prognoza meteo pe doua saptamani

Public, nu sunt de acord să înceapă o disidenţă informală în partid care nu ar face decât să macine partidul în interior. Ar duce la divizare. Unii cu Dragnea, unii cu Firea şi alţii care nu ştiu ce să face. Nu e normal să ajungem ca într-o formaţiune condusă dictatorial să nu poţi spune nimic. Nu voi face un gest care să atace unitatea partidului. Dacă spui ceva, ţi se închide gura, se spune că vrei să cadă Guvernul. Nu-mi plac şobolănismele. Am avut suficient parte de ele. Pe faţă spuneau unii că totul e bine, în spate era şobolăneală.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

loading...

INFO ȘTIRI

S-a trezit Arsinel: „Lasati-ma sa fiu mamaligar! Cred ca UE pofteste la ce are Romania”

Published

on

By

Actorul Alexandru Arşinel (79 de ani) a declarat, într-un interviu la Digi24, că nu înţelege protestele din Piaţa Victoriei, iar Uniunea Europeană ar „pofti“ la multe lucruri pe care le are România şi „încearcă să ne calce pe grumaz ca să cedăm“.

Invitat la emisiunea „În faţa ta“, difuzată de Digi24, Alexandru Arşinel a vorbit despre situaţia politică şi socială din România şi despre dorinţa oamenilor de a rămâne în Europa. Actorul a declarat că nu înţelege de ce protestează oamenii în Piaţa Victoriei, el considerând că, de fapt, nu cer ceva concret. Când a venit vorba de oamenii care cer rămânerea în Uniunea Europeană şi respectarea valorilor acesteia, aceasta fiind şi tema unui protest anunţat pentru duminică în faţa Guvernului, directorul Teatrului de Revistă a mărturisit:

„Cred că lucrul acesta îl dorim cu toţii, cred că uneori această intrare în Europa nu ţine numai de ce vrem noi. Uneori ţine şi de ceea ce ni se strecoară uneori că ar trebui să cerem sau ceea ce cerem nu se poate admite, pentru că am călcat strâmb într-o anumită direcţie (…) Nu, eu vreau să mănânc mămăligă dimineaţa, nu spune tu că trebuie să mănânc pâine prăjită. Nu vreau, eu sunt mămăligar“. „Niciodată nu am înţeles exact dacă cei care se adună toţi la un loc protestează pentru acelaşi lucru. Individual, fiecare protestează pentru problema lui. Nu am văzut încă acele pancarte în care să spună: vrem autostradă, vrem cutare.

Fiecare se duce acolo pentru câte ceva. Mereu altceva, cred că nu ne fixăm suficient de bine anumite obiective când facem aceste adunări să cerem ceva concret. Cum acum se închide metroul“, a spus Alexandru Arşinel. „Se fură în toată Europa. Cred că poftesc la multe lucruri pe care le are România şi cred că poftesc în aşa fel încât încearcă să ne calce pe grumaz ca să cedăm. Ţara asta ar trebui să fie fericită, oamenii din ţara asta ar trebui să se bucure de aurul de la Roşia Montană, de gaze, de petrol, de pădurile care se pleacă aşa, trenuri întregi. Le-a mai crescut nivelul de trai, dar nu se bucură într-adevăr. Nu cred că ne privesc cu foarte multă dragoste cei din jur şi nu de acuma, dintotdeauna. Nu uitaţi că se discută şi apar uneori informări că încă din Primul Război Mondial sunt ţări care ne sunt datoare miliarde, ca să nu mai spun din Al Doilea Război Mondial“, a mai spus Arşinel.

Citeste mai mult: adev.ro

RECOMANDARE
S-a trezit Arsinel: "Lasati-ma sa fiu mamaligar! Cred ca UE pofteste la ce are Romania"
loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***