Connect with us

INFO ȘTIRI

Gabriela Firea, îl „mitraliază” din nou pe Dragnea. „Nu-mi plac sobolanismele!”

Published

on

Gabriela Firea, primar general al Capitalei şi vicepreşedinte al PSD, a susţinut o conferinţă de presă, miercuri dimineaţă, pentru a lămuri aspectele conflictului iscat între ea şi liderul PSD Liviu Dragnea. În ultimele zile, Firea a lansat atacuri la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, dar şi la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan.

Principalele declaraţii ale Gabrielei Firea:

RECOMANDARE
Amabasadorul SUA, Hans Klemm, de urgenta in biroul lui Liviu Dragnea. Ce ticalosie pune la cale seful PSD

Vreau să explic care sunt proiectele care au fost blocate de diferite echipe guvernamentale şi despre care se afirmă că sunt mofturi ale bucureştenilor. Vreau să vorbesc şi de acuzaţiile care mi se aduc şi s-au înteţit. Se transmite colegilor mei că vreau să pun umărul la dărâmarea Guvernului. Nu e adevărat. E o campanie de intoxicare şi se vrea doar defăimarea mea. La nivel de percepţie publică analiza trebuie făcută de factorul politic, de colegii mei din Birou şi Comitetul Executiv. O acuzaţie adusă din aceste zile pentru că am îndrăznit să spun că drumul pe care mergem nu e corect şi se creează o distanţă între mine şi colegii mei. Eu mă luptam cu Băsescu, când unii tăiau porci cu statul paralel. Câte plangeri penale mi s-au făcut de lideri ai opoziţiei, câte plângeri li s-au făcut colegilor din Primărie. Pot veni în faţa dvs consilierii generali şi locali ai PSD şi să vă spună prin ce am trecut noi în ultimii doi ani şi nu cred că ne-am plâns vreodată. După doi ani de luptă politică, această acuzaţie în mod evident e neîntemeiată.

O acuzaţie diabolică, transmisă după CEx, către interiorul şi exteriorul ţării: că primarul general nu are de fapt vreo problemă, că e totul roz în Bucureşti, dar că e un fel de purtător de cuvânt al celor care se opun graţierii şi amnistiei. Această acuzaţie e din sfera SF. Noi nu am discutat în CEx de amnistie şi graţiere. Acest lucru a fost discutat de Dragnea doar cu câţiva apropiaţi. Nu sunt împotriva unei legi sau unui subiect sensibil, dar ceea ce eu cer e ca totul să fie în deplină legalitate, să nu compromitem România, partidul şi partidul să nu treacă ruşinos în istorie. Nu o să mă opun unui proiect legal, conturat juridic, dar eu nu sunt de acord cu fanteziile juridice care se pun la cale. Deja s-a declanşat o campanie de defăimare a mea şi în mediul online şi în discuţiile de om la om că eu mă opun amnistiei şi graţierii. Eu nu m-am opus proiectelor câtă vreme ele au fost dezbătute şi adoptate în legalitate. Ce solicit Guvernului şi azi mă refer la „moftul“ Elcen, că aşa s-a spus. Sunt teme ca cea a aglomeraţiei în trafic care nu pot fi soluţionate la nivel local. Una dintre nerealizările ameliorarea traficului e transferul de la Guvern la Primăria Capitalei. Mă refer acum un subiect presant. Peste câteva zile Elcen trebuie să adopte planul de reorganizare, că vine şi iarna.

Există o ameliorare a relaţiei între Primărie şi Guvern de când Dăncilă e prim-ministru şi nu vreau să fac acuzaţii in corpore, dar nu o rezolvare a principalelor subiecte din perioada următoare. Beneficiem de sprijinul unor colegi diun ministere şi agenţii, dar alţii aştept un semn politic, adică de la preşedintele partidului. Atât timp cât nu e dat semnalul, ei nu fac nimic. Concret, subiectul de azi e Elcen. Votarea planului de reorganizare. Dacă nu se dă vot pe plan, Elcen dă faliment. Apoi, plafonarea preţului la gaze naturale. Din prima zi în care am fost primar am trăit o întreagă epopee în ceea ce priveşte fuziunea RADET-Elcen. „Moftul“ Gabrielei Firea e să îndrăznească să creadă în Programul de guvernare. Pentru că subiectul RADET-Elcen e prins în program. Am luat poziţie la CEx pentru că deja nu se mai putea.

Picătura care a umplut paharul a fost mitingul din 10 august. S-a dorit ca toată imaginea să fie asumată de primarul general, pentru că prefectul a fost colegă cu primarul. Să fie absolvită de vină doamna ministru de Interne.

Reporter: Vorbiţi de mitingul din 10 august şi vreau să vă întreb cine stă în spatele mitingului? Aveţi idee?

Există o anchetă a Parchetului Militar. Am fost şi eu audiată, dar şi domnul primar. Dacă s-a ajuns la o anchetă a Parchetului Militar, ceva nu a fost în ordine. A fost şi aici o dezinformare ticăloasă, că Gabriela Firea a pactizat cu cei care au organizat mitingul, că i-a sprijinit pe cei care vor să pătrundă în Palatul Victoria. E fals. Instituţiile statului trebuie apărate conform legii.

Reporter: Există un pol oponent în PSD?

Eu nu m-am coalizat cu nimeni. Nu fac parte din nicio gaşcă, grupare rezistentă sau ce s-a mai spus. Eu am spus un punct de vedere argument, după ce am discutat cu domnul Dragnea de nenumărate ori.

Primul conflict major a fost la finalul anului trecut, când domnia sa era de acord ca Primăriei Capitalei să i se taie 40% din buget. Însă colegi din Ministerul de Finanţe i-au spus că va fi o catastrofă. Acela a fost primul nostru conflict deschis. Dragnea nu sprijină proiectele Capitalei, ci vrea să le caroteze. Eu am evitat la drama bucureştenilor şi i-amspus că plec din orice funcţia pentru că nu voiam să fiu părtaşă la ce se întâmplă. Nu cunosc de existenţa acelor nemulţumiri sau nemulţumiţi. Eu sper ca următorul Comitet cei care au un punct de vedere similar, să-l spună public. Atunci, înseamnă că totul e extraordinar. Eu nu vreau să aduc nici cel mai mic reproş colegilor mei. Fiecare votează potrivit conştinţei. Eu le-am spus de Centura Capitalei, le-am spus de metrou. Nu sunt purtătorul de cuvânt al unor disidenţi.

Reporter: Aţi vorbit de o strategie marca Dragnea. Susţineţi în continuare retragerea lui Dragnea?

Public, nu sunt de acord să înceapă o disidenţă informală în partid care nu ar face decât să macine partidul în interior. Ar duce la divizare. Unii cu Dragnea, unii cu Firea şi alţii care nu ştiu ce să face. Nu e normal să ajungem ca într-o formaţiune condusă dictatorial să nu poţi spune nimic. Nu voi face un gest care să atace unitatea partidului. Dacă spui ceva, ţi se închide gura, se spune că vrei să cadă Guvernul. Nu-mi plac şobolănismele. Am avut suficient parte de ele. Pe faţă spuneau unii că totul e bine, în spate era şobolăneală.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

loading...

INFO ȘTIRI

Draga Olteanu-Matei, de nerecunoscut la 85 de ani! A slabit foarte mult pe fondul unor probleme de sanatate – galerie foto

Published

on

By

Draga Olteanu-Matei, doamna filmului românesc de comedie, este de nerecunoscut la 85 de ani. Aceasta s-a retras la Piatra Neamț de câțiva ani, într-o cunoscută pensiune din oraș, pentru a-și trăi bătrânețea în liniște și a slăbit extrem de mult.

Marea actriță din generația de aur a devenit foarte discretă, în privința vieții ei personale, însă recent a acceptat să acorde un interviu pentru emisiunea lui Teo Trandafir, Teo Show.

RECOMANDARE
Draga Olteanu-Matei, de nerecunoscut la 85 de ani! A slabit foarte mult pe fondul unor probleme de sanatate - galerie foto

„Nu aș fi acceptat să dau acest interviu dacă nu îmi spuneai că vii din partea lui Teo. Sunt bătrână, aș vrea să promovați tinerii”, a declarat actrița, care trăiește de câțiva ani buni la o prietenă la Piatra Neamț.

„Aici stau la o prietena foarte bună, cu care m-am cunoscut în1992. Soțul meu s-a grăbit să plece și m-a lăsat pe mine, dar asta nu înseamnă că sunt singura, eu sunt cu el în permanență. Am rămas aici nu numai pentru că sunt oameni extraordinari, dar este și faorte frumos locul și foarte liniștit și îmi face plăcere să stau aici.(…) Bucureștiul e satul meu natal, îl porți cu tine oriunde ai merge” , a declarat marea actriță pentru Teo Show.

Îndrăgita și talentata actriță a precizat că nu-i place să fie lăudată, ci preferă să fie criticată ca să știe ce trebuie să corecteze la ea. „Dacă mă iubești cu adevărat, îmi spui ce nu ți-a plăcut la mine, pentru că în felul acesta eu pot să controlez, pot să corectez”, a spus Draga.

Draga Olteanu-Matei a fost internată anul trecut, la spitalul din Piatra Neamț

În ultimul timp, marea actriță de comedie a avut și probleme de sănătate. Anul trecut, în luna mai, Draga Olteanu-Matei a fost internată de urgență în spital, apărând mai multe zvonuri că ar suferi de pancreatită, însă informația nu a fost confirmată până acum.

Potrivit Realitatea TV, ea ar avea probleme la ficat, iar unele probleme de sănătate s-au acutizat pe fondul vârstei înaintate.

Reprezentanta generației de aur a teatrului românesc a jucat în peste 50 piese de teatru, 100 roluri în Televiziune şi 90 de filme. Draga Olteanu Matei a devenit celebră pentru rolul de excepției al coanei Chirița

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, în 1956, iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii”, Alexandru Mirodan.

De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru. „Coana Chirița” dupa Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirita – 1986 si Chirita la Iasi 1987), „Gaitele” de Kiritescu (1977), „Caruta cu paie” de Mircea Stefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Stefanescu Delavrancea, „Domnisoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica in noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e in sala” de Ion Baiesu etc.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***