Connect with us

INFO ȘTIRI

Gabriela Firea, îl „mitraliază” din nou pe Dragnea. „Nu-mi plac sobolanismele!”

Published

on

Gabriela Firea, primar general al Capitalei şi vicepreşedinte al PSD, a susţinut o conferinţă de presă, miercuri dimineaţă, pentru a lămuri aspectele conflictului iscat între ea şi liderul PSD Liviu Dragnea. În ultimele zile, Firea a lansat atacuri la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, dar şi la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan.

Principalele declaraţii ale Gabrielei Firea:

Vreau să explic care sunt proiectele care au fost blocate de diferite echipe guvernamentale şi despre care se afirmă că sunt mofturi ale bucureştenilor. Vreau să vorbesc şi de acuzaţiile care mi se aduc şi s-au înteţit. Se transmite colegilor mei că vreau să pun umărul la dărâmarea Guvernului. Nu e adevărat. E o campanie de intoxicare şi se vrea doar defăimarea mea. La nivel de percepţie publică analiza trebuie făcută de factorul politic, de colegii mei din Birou şi Comitetul Executiv. O acuzaţie adusă din aceste zile pentru că am îndrăznit să spun că drumul pe care mergem nu e corect şi se creează o distanţă între mine şi colegii mei. Eu mă luptam cu Băsescu, când unii tăiau porci cu statul paralel. Câte plangeri penale mi s-au făcut de lideri ai opoziţiei, câte plângeri li s-au făcut colegilor din Primărie. Pot veni în faţa dvs consilierii generali şi locali ai PSD şi să vă spună prin ce am trecut noi în ultimii doi ani şi nu cred că ne-am plâns vreodată. După doi ani de luptă politică, această acuzaţie în mod evident e neîntemeiată.

O acuzaţie diabolică, transmisă după CEx, către interiorul şi exteriorul ţării: că primarul general nu are de fapt vreo problemă, că e totul roz în Bucureşti, dar că e un fel de purtător de cuvânt al celor care se opun graţierii şi amnistiei. Această acuzaţie e din sfera SF. Noi nu am discutat în CEx de amnistie şi graţiere. Acest lucru a fost discutat de Dragnea doar cu câţiva apropiaţi. Nu sunt împotriva unei legi sau unui subiect sensibil, dar ceea ce eu cer e ca totul să fie în deplină legalitate, să nu compromitem România, partidul şi partidul să nu treacă ruşinos în istorie. Nu o să mă opun unui proiect legal, conturat juridic, dar eu nu sunt de acord cu fanteziile juridice care se pun la cale. Deja s-a declanşat o campanie de defăimare a mea şi în mediul online şi în discuţiile de om la om că eu mă opun amnistiei şi graţierii. Eu nu m-am opus proiectelor câtă vreme ele au fost dezbătute şi adoptate în legalitate. Ce solicit Guvernului şi azi mă refer la „moftul“ Elcen, că aşa s-a spus. Sunt teme ca cea a aglomeraţiei în trafic care nu pot fi soluţionate la nivel local. Una dintre nerealizările ameliorarea traficului e transferul de la Guvern la Primăria Capitalei. Mă refer acum un subiect presant. Peste câteva zile Elcen trebuie să adopte planul de reorganizare, că vine şi iarna.

Există o ameliorare a relaţiei între Primărie şi Guvern de când Dăncilă e prim-ministru şi nu vreau să fac acuzaţii in corpore, dar nu o rezolvare a principalelor subiecte din perioada următoare. Beneficiem de sprijinul unor colegi diun ministere şi agenţii, dar alţii aştept un semn politic, adică de la preşedintele partidului. Atât timp cât nu e dat semnalul, ei nu fac nimic. Concret, subiectul de azi e Elcen. Votarea planului de reorganizare. Dacă nu se dă vot pe plan, Elcen dă faliment. Apoi, plafonarea preţului la gaze naturale. Din prima zi în care am fost primar am trăit o întreagă epopee în ceea ce priveşte fuziunea RADET-Elcen. „Moftul“ Gabrielei Firea e să îndrăznească să creadă în Programul de guvernare. Pentru că subiectul RADET-Elcen e prins în program. Am luat poziţie la CEx pentru că deja nu se mai putea.

Picătura care a umplut paharul a fost mitingul din 10 august. S-a dorit ca toată imaginea să fie asumată de primarul general, pentru că prefectul a fost colegă cu primarul. Să fie absolvită de vină doamna ministru de Interne.

Reporter: Vorbiţi de mitingul din 10 august şi vreau să vă întreb cine stă în spatele mitingului? Aveţi idee?

Există o anchetă a Parchetului Militar. Am fost şi eu audiată, dar şi domnul primar. Dacă s-a ajuns la o anchetă a Parchetului Militar, ceva nu a fost în ordine. A fost şi aici o dezinformare ticăloasă, că Gabriela Firea a pactizat cu cei care au organizat mitingul, că i-a sprijinit pe cei care vor să pătrundă în Palatul Victoria. E fals. Instituţiile statului trebuie apărate conform legii.

Reporter: Există un pol oponent în PSD?

Eu nu m-am coalizat cu nimeni. Nu fac parte din nicio gaşcă, grupare rezistentă sau ce s-a mai spus. Eu am spus un punct de vedere argument, după ce am discutat cu domnul Dragnea de nenumărate ori.

Primul conflict major a fost la finalul anului trecut, când domnia sa era de acord ca Primăriei Capitalei să i se taie 40% din buget. Însă colegi din Ministerul de Finanţe i-au spus că va fi o catastrofă. Acela a fost primul nostru conflict deschis. Dragnea nu sprijină proiectele Capitalei, ci vrea să le caroteze. Eu am evitat la drama bucureştenilor şi i-amspus că plec din orice funcţia pentru că nu voiam să fiu părtaşă la ce se întâmplă. Nu cunosc de existenţa acelor nemulţumiri sau nemulţumiţi. Eu sper ca următorul Comitet cei care au un punct de vedere similar, să-l spună public. Atunci, înseamnă că totul e extraordinar. Eu nu vreau să aduc nici cel mai mic reproş colegilor mei. Fiecare votează potrivit conştinţei. Eu le-am spus de Centura Capitalei, le-am spus de metrou. Nu sunt purtătorul de cuvânt al unor disidenţi.

Reporter: Aţi vorbit de o strategie marca Dragnea. Susţineţi în continuare retragerea lui Dragnea?

RECOMANDARE
Cercetatorul român care e pe cale să trateze cea mai grea boală a omenirii - cancerul

Public, nu sunt de acord să înceapă o disidenţă informală în partid care nu ar face decât să macine partidul în interior. Ar duce la divizare. Unii cu Dragnea, unii cu Firea şi alţii care nu ştiu ce să face. Nu e normal să ajungem ca într-o formaţiune condusă dictatorial să nu poţi spune nimic. Nu voi face un gest care să atace unitatea partidului. Dacă spui ceva, ţi se închide gura, se spune că vrei să cadă Guvernul. Nu-mi plac şobolănismele. Am avut suficient parte de ele. Pe faţă spuneau unii că totul e bine, în spate era şobolăneală.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Infractor în România, condamnat la 10 ani de inchisoare, preot în Statele Unite. Cum au ajuns enoriasii dintr-o parohie californiana sa se lase pacaliti timp de trei ani

Published

on

By

Credincioşii unei parohii româneşti din California, Statele Unite, au aflat cu stupoare că preotul care slujeşte de trei ani acolo este un infractor condamnat la zece ani de închisoare cu executare în România. Între timp, bărbatul a dispărut din nou.

Iulian Vasile Ilie (37 de ani) are o poveste de viaţă ieşită din comun

În România el a făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în vânzarea de mansarde construite ilegal, cu deficienţe sau chiar neconstruite în câteva judeţe din Moldova (Iaşi, Bacău) şi Bucureşti. Gruparea era condusă de Teodor Coman, intitulat şi „regele mansardelor“, acesta din urmă fiind condamnat la 14 ani de închisoare cu executare. Procurorii DNA au demonstrat că infractorii au păcălit 73 de persoane cu suma de 6,5 milioane de lei. Iulian Vasile Ilie era directorul de vânzări al firmei lui Coman, omul care făcea presiuni pe cumpărători să dea banii în avans, apoi se făcea nevăzut şi nu mai răspundea la telefoane. „Suma totală de 6.546.333,67 lei, provenită din contractele încheiate cu persoanele înşelate, a fost introdusă în circuitul financiar al firmelor constructoare pentru a fi utilizată ulterior în interes propriu, de către inculpaţi“, arătau procurorii DNA în rechizitoriu. După 5 ani de procese, pe 22 decembrie 2016, Curtea de Apel Iaşi s-a pronunţat definitiv în acest dosar, toţi inculpaţii fiind condamnaţi la închisoare cu executare, pedepsele fiind cuprinse între 7 şi 14 ani. „Condamnă pe inculpatul Ilie (fost Carp) Iulian-Vasile la o pedeapsă de zece ani îde nchisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani, ambele în formă continuată“, aşa suna sentinţa dată de magistraţi. După acest moment, Ilie apare pe site-ul Poliţiei Române la „persoane urmărite“, anunţul fiind activ şi în acest moment.

Ilie Iulian Vasile este căutat în continuare de Poliţia Română

A plecat din ţară înainte de sentinţa finală

Imediat după condamnarea în prima instanţă la Tribunalul Iaşi (februarie 2015), Iulian Vasile Ilie pleacă în SUA unde, în luna iunie, este numit preot paroh la biserica românească din Palm Springs (California, Statele Unite ale Americii) de către Arhiepiscopul Nathaniel şeful Episcopiei Ortodoxe Române din America. „Când a venit la noi a primit 4.000 de dolari din partea parohiei. Îi dădeam lunar 3.000 de dolari salariu, în aceşti bani fiind incluse cheltuielile casei în care stătea, casă care era tot a noastră. Cu toate acestea, preotul era nemulţumit de veniturile pe care le obţinea de la noi“, povesteşte un credincios al parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Palm Springs. Oamenii spun că preotul nu era foarte apropiat de credincioşi, iar comportamentul lui semăna mai mult cu a unui călugăr decât cu a unui preot paroh. „Şi-a alcătuit un grup de oameni (consiliul) cu care dirija tot în biserică, în faţa cărora s-a impus şi care ascultau de el. Restul oamenilor prefereau să tacă, mulţi de frica unor blesteme pe care slujitorul le-ar putea face. Dacă ştiam de problemele lui nu l-am fi primit“, mai spune enoriaşul. Dispărut înainte de Crăciun Oamenii nu au bănuit că cel care a slujit mai bine de trei ani (2015-2018) este un infractor în ţara natală, iar primele suspiciuni că este ceva în neregulă au apărut în decembrie 2018, înainte de Crăciun, când preotul a dispărut pur şi simplu din parohie. Episcopia le-a scris enoriaşilor că Ilie ar avea ceva probleme cu cei de la Emigrări care nu vor să-i mai prelungească viza şi că trebuie să se întoarcă în România. „Am fost notificaţi de Serviciul Emigrări al SUA că părintele paroh Ilie Vasile are o situaţie neclarificată a imigrării, fapt ce presupune întoarcerea lui în România“, le-a transmis Arhiepiscopul. „A dispărut peste noapte. Consiliul parohial a primit ordin să facă inventar, să schimbe cheile de la biroul lui de la biserică. Probabil episcopul a ştiut că-i tâlhar şi voia să se asigure că nu diminuează din averea bisericii“, adaugă enoriaşul din Statele Unite, care doreşte să-şi păstreze anonimatul.

Ilie Vasile, alături de Arhiepiscopul Nathanaiel (dreapta) FOTO: 10 noiembrie 2018-orthodocchurch.org

Arhiepiscopul Nathaniel preferă tăcerea Episcopia

Ortodoxă Română din America a fost înfiinţată în aprilie 1929, fiind recunoscută oficial (canonic) de către Biserica Ortodoxă Română (BOR) la 1 noiembrie 1930. După instalarea comuniştilor la putere în România, în anul 1947, Congresul Special al Episcopiei din America refuză numirea episcopului Antim Nica ca episcop în SUA, pe motivul studiilor la Moscova. Totodată, Congresul decide declararea autonomiei faţă de BOR. Astfel, Episcopia Ortodoxă Română din America nu aparţine de BOR, ci face parte din Biserica Ortodoxă din America, fosta Mitropolie Ortodoxă Rusă. Iniţial, Episcopia Ortodoxă din America a transmis reporterilor „Adevărul“ că o să pună la dispoziţie unele informaţii referitoare la preot, apoi, la câteva ore distanţă, Arhiepiscopul Nathaniel a transmis prin e-mail că nu oferă nicio informaţie legată de angajaţii lor. „Vă comunicăm că Episcopia Ortodoxă Română din America nu oferă informaţii cu privire la angajaţii săi, fie ei clerici sau mireni. Această procedură este consecventă cu legislaţia americană. Episcopia Ortodoxă Română din America face parte din Biserica Ortodoxă din America, ale cărei practici şi proceduri canonice şi legale le urmează“, a scris ierarhul.

Totuşi, în câteva ore de la primirea mesajului, pe site-ul episcopiei, la prezentarea preotului Ilie a fost trecută menţiunea că este „suspendat“. „Dacă l-au suspendat din serviciu înseamnă că a făcut ceva, problemele cu cei de la Emigrări nu erau de natură să fie suspendat din funcţie“, adaugă credincioşii parohiei americane. Oamenii mai spun că în anul 2015, tânărul preot s-a prezentat în faţa lor spunându-le că a slujit şi în România, la „mai multe parohii din Alexandria“. „Ilie Iulian Vasile a fost cleric în cadrul Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului pentru câteva luni (în parohia Crângu) după care a solicitat transferul la o parohie din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din America. A primit toate aprobările legale şi în 2015 a ieşit de sub jurisdicţia Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului“, au explicat pentru „Adevărul“ reprezentanţii Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului. Poliţia Română îl caută în continuare Pe site-ul Poliţiei Române, la „Persoane urmărite“, apare şi fotografia lui Ilie Vasile Iulian. „Se sustrage de la executarea pedepsei de zece ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Pe numele persoanei urmărite a fost emis Mandat European de Arestare“, scriu poliţiştii. După ce credincioşii au aflat că la biserica lor a slujit trei ani un preot urmărit de poliţie, un credincios a scris Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi pentru a-i anunţa că cel vizat este în California. „În situaţia în care deţineţi mai multe informaţii despre acesta sau aţi putea obţine informaţii suplimentare, vă sunt recunoscător dacă mi le puteţi pune la dispoziţie (o dată aproximativă de când se află acolo, dacă se mai află cineva din familia acestuia pe teritoriul SUA, persoane din anturaj, o posibilă adresă la care locuieşte, dacă a deţinut sau deţine documente legale de şedere sau de lucru pe teritoriul SUA, autoturisme deţinute, conturi pe reţele de socializare)“, a fost răspunsul primit de la Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Iaşi, conform enoriaşului. Jurnaliştii „Adevărul“ au solicitat un punct de vedere Poliţiei Române, însă până la ora închiderii ediţiei acesta nu a sosit. De asemenea, preotul Iulian Vasile Ilie nu a putut fi contactat pentru a explica situaţia în care se află. Pe aceeaşi temă:

RECOMANDARE
Mircea Badea, jigniri grosolane la adresa celor care au comemorat Revolutia in strada: "Se trezesc cinci descreierati..."

Citeste mai mult: adev.ro/plc2fz

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***