Muammar Gaddafi lucruri mai puțin știute despre viata liderului musulmanilor din Libia - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

Muammar Gaddafi lucruri mai puțin știute despre viata liderului musulmanilor din Libia

Published

on

RECOMANDARE
A turnat muştar în apa de baie şi şi-a frecat pielea. Când veţi afla de ce, veţi face şi voi acelaşi lucru

Muammar Abu Minyar al-Gaddafi numit și Colonelul libian a reprezentat un puternic opozant al puterilor occidentale.

S-a născut într-o familie de beduini(arabi nomazi) din apropierea orașului Sirt. A urmat școala din Fezzan și academia militară libiană. De asemenea a mers la cursuri de perfecționare la academiile militare din Atena, Grecia și în Marea Britanie .

GaddafiLa 1 septembrie 1969, Gaddafi,cu sprijinul unor ofițeri a dat o lovitură de stat (regele Libiei fiind plecat în Turcia la tratament) și a proclamat „Republică Arabă a Libiei”. El sprijinea rebelii care se declarau anti-occidentali sau anti-imperialiști (lozinci neocomuniste).

gaddafi-generalAvea o ținută excentrică și purta adesea ochelari de soare. Supărat pe o parte din liderii europeni a expulzat toți italienii din Libia (in 1970).

Basescu GaddafiNemulțumit de acordul dintre Organizația pentru Eliberarea Palestinei și Israel a mai expulzat 30.000 de palestinieni.
Noul regim creat de acesta a fost numit „socialism islamic” sau „democrație populară”.

Muammar-GaddafiS-a menținut totuși mica proprietatea privată însă, întreprinderile mari au fost naționalizate
În 1977 desființează republica și instaurează jamahiria (care în limba arabă înseamnă „domnie a maselor”).
Libia a ocupat în 1973 un teritoriu pe care îl revendica și Ciadul. În 1994, Curtea Internațională de Justiție a dat câștig de cauză Ciadului în acest conflict.
Se consideră că a sprijinit gruparea „Septembrie Negru” care a atacat lotul israelian la Jocurile Olimpice de la München în 1972, omorând 11 atleți. Ca orice arab care se respectă Colonelul a avut și mulți copii (9).
Conducătorul libian a făcut numeroase excese. Un membru al diplomației libiene din timpul regimului Gadafi a declarat BBC că un bărbat bănuit că ar fi avut relații intime cu soția liderului a fost sfâșiat cu două autovehicule,

Colonelul a pus la cale mai multe atentate care s-au soldat cu prăbușirea unor avioane de pasageri, a violat împreună cu fii săi, 5 membre ale Gărzii Amazoniene ( garda sa de elită formată sin femei). Femeile erau folosite in garda sa pentru ca rebelii arabi ezitau sa le ucida .

Același fost demnitar declara că a comis și alte violuri și a dispus uciderea opozanților regimului sau.
A murit însă în condiții suspecte. Conform mediafax.ro sunt câteva scenarii: liderul libian ar fi fost ucis în schimbul de focuri cu rebelii sau asasinat de un spion francez, infiltrat în grupul de rebeli.

Sunt și videoclipuri pe Internet care îl prezintă pe Gaddafi capturat de rebeli care cântă „Dumnezeu e mare!” în arabă, şi îl supun mai multor umilinţe. A fost bătut, batjocorit şi sodomizat înainte de a fi împuşcat de aproape.

Există și o altă filmare în care rebelii se fotografiază cu trupul lui Gaddafi pe care îl prezintă ca trofeu.
Un lider controversat a avut parte de un sfârșit tragic.


Surse: mediafax.ro, BBC news, wikipedia

 

loading...

Din lume

VIDEO |Scene terifiante în Anglia: „Este cel mai violent atac petrecut pe pământ britanic”. Un arbitru a fost bătut şi călcat în picioare de zeci de jucători la un meci între două echipe de turci

Published

on

By

RECOMANDARE
Dana Grecu părăsește Antena 3. Ce va face în perioada următoare

Un meci de fotbal între două echipe de amatori a oferit un eveniment care a oripilat opinia publică. Două echipe formate exclusiv din etnici turci s-au înfruntat în finala „London Turkish League Federation Cup”, disputată în capitala Angliei. Meciul dintre Dumlupinar Yeni Malatya Spor şi GS FC s-a terminat cu scorul de 2-1, dar imaginile oferite de cele două echipe sunt de-a dreptul şocante. Arbitrul Fernando Lopez a fost călcat în picioare de fotbalişti, bătaie la care au fost părtaşi şi câţiva fani.

Arbitrul întâlnirii a fost pus la pământ şi bătut de jucătorii ambelor echipe, conform Daily Mail. Conform sursei citate, fotbaliştii lui GS FC, echipa pierzătoare, şi-au ieşit din minţi după ce le-au fost refuzate două două penalty-uri pe finalul partidei, terminând, de asemenea, meciul în nouă oameni. Comunitatea Turcă de Fotbal din Londra a anunţat ulterior pentru Sportsmail că arbitrul Lopez are doar vânătăi şi că nu a rămas cu nimic rupt după acest incident.

„Cu siguranţă e cel mai violent atac asupra unui arbitru petrecut pe pământ britanic”, a declarat reprezentantul Ref Support UK, Martin Cassidy.

Un oficial al ligii a oferit şi primele declaraţii pe seama incidentului: „Îi vrem afară. E dezgustător şi îi condamnăm. Cerem excluderea permanentă a celor implicaţi, odată ce poliţia va identifica vionovaţii. Îi vrem afară, chiar dacă e o ligă pentru comunitatea turcă în Marea Britanie, care se joacă de peste 40 de ani”.

Poliţia a fost chemată la faţa locului, iar un martor a declarat că arbitrul nu ar vrea să depună plângere în urma acestui eveniment.

Sursa: prosport.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***