joi, octombrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Genial și foarte sănătos pentru cardiaci: CAFEAUA FALSĂ din sfeclă roșie, cu rol terapeutic

In locul cafelei, contraindicata persoanelor cu hipertensiune, puteți încerca un înlocuitor care are si rol terapeutic: cafeaua falsa din sfecla rosie prajita.

Seamăna la gust cu obișnuita cafea din comerț, nu produce arsuri stomacale si, păstrând o buna parte din componentele sfeclei proaspete, devine o sursa de vitamine si minerale. Nu dăunează la hipertensiune, boli cardiace.

Este contraindicata pentru diabetici, deoarece sfecla păstrează un conținut mare de zahar. Cafeaua falsa se pregătește din sfecle micuțe și proaspete, curățate, tăiate felii si apoi in fâsii de 1 cm lățime. Bucățelele de sfecla se înșira pe ață si se lasă sa se usuce natural, la soare sau in curent de aer.

Sunt suficient de uscate când devin casante. Scoase de pe ață, se coc în cuptor, întorcându-se periodic. Când s-au rumenit, se pot stropi, pentru aroma, cu esența de rom. Dupa ce s-au răcit, se macină. Ca sa nu se umezească sau sa-si piardă aroma, se păstrează in vase nemetalice bine închise.

Cafeaua falsa nu se fierbe. Pentru fiecare ceșcuță de apa in clocot se adaugă o lingurița cu vârf sau o lingura rasa de pudra de sfecla prăjită. Dupa o infuzare de 5 minute, se poate consuma. îndulcita cu miere, are un gust foarte plăcut. Poate fi consumata inclusiv seara, pentru ca nu produce insomnii.

Sursa 

Foarte interesant și..  O studentă din Cluj a creat bomboanele anti-cancer. Chiar si pentru diabetici sunt recomandate

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.