Connect with us

Recomandate

Germania face față unei realități crunte: „80% dintre refugiaţi nu au niciun fel de calificare”. Prioritățile lor nu sunt cursurile de formare profesională

Published

on

RECOMANDARE
Ştiai că există 12 tipuri de păr? Află ce tip de păr ai și cum trebuie să-l îngrijești

Germania spera că refugiații vor fi suficienți pentru salvarea propriei economii, dar nu e așa. „80% dintre refugiaţi nu au niciun fel de calificare. O parte tot mai mare dintre ei sunt analfabeţi”, declară vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

Foarte mulţi tineri care vin în Germania cu valul de refugiaţi nu au niciun tip de pregătire profesională şi nici nu sunt interesați de cursuri de formare profesională. „Trebuie să fim realişti şi să vedem cu ce provocare avem de-a face fiindcă ne va fi mai uşor să rezolvăm problema”, a menționat vicecancelarul.

Cancelarul german Angela Merkel era ferm convinsă că refugiații reprezintă o șansă pentru Germania.

„Afluxul record de refugiaţi în Germania reprezintă o şansă”, declara cancelarul Angela Merkel în mesajul adresat poporului german în noaptea de Anul Nou.  „Sunt convinsă de acest lucru: dacă este înţeleasă corect, marea sarcină actuală care constă în a primi şi integra atâţia oameni reprezintă o şansă pentru mâine”, explica Merkel.

Însă „Refugiaţii nu cunosc însă sistemul de ucenicie”, principala cale de intrare în viaţa activă, explică Meike Al-Habash, responsabilă cu formarea profesională la Camera de Comerţ şi Industrie din Berlin.

 „În numeroase cazuri însă, migranţii au alte priorităţi” , afirma cu regret Jürgen Wursthorn, purtător de cuvânt al Agenţiei federale pentru locuri de muncă din Nürnberg.

„Nu sunt puţine cazurile în care tinerii sosesc în Germania închipuindu-şi că vor câştiga rapid bani pentru a-i trimite familiilor lor, fără a-i mai aminti pe cei care trebuie să le restituie datorii uriaşe traficanţilor”, explică oficialul german.

„În jur de 50% dintre refugiaţii noştri care urmează o ucenicie abandonează cursurile pe parcurs”, afirmă Rudolf Baier, purtător de cuvânt al Camerei micii industrii (HWK) din München.

Sursa: rezistentacrestinablog.wordpress.com

loading...

Recomandate

Metode de curăţare rapidă a PETELOR de POLEN şi de IARBĂ

Published

on

By

RECOMANDARE
TELEFONUL – un DROG! Experții spun că dacă îi dai copilului tău un telefon mobil este ca și cum i-ai da un gram de COCAINĂ

Sezonul estival vine la pachet şi cu nelipsitele pete. Printre petele cel mai dificil de curăţat se numără cele de polen şi de iarbă. Dacă polenul este de la crini, iar hainele sunt din bumbac şi de culoare deschisă, petele pot compromite definitiv hainele.

Cum se curăţă petele de polen

Polenul pătează orice, de la haine, la covoare, încălțăminte de piele sau mobilă.

Scutură bine haina, dacă a căzut polen pe ea, sau folosește o bandă adezivă să cureți firele subțiri de polen. Tamponează ușor cu banda adezivă zona pătată pentru a îndepărta cât mai mult din polen, fie că este pe tricou, pe covor sau pe mobilă. La fel de bună este banda adezivă și în cazul încălțămintei.

Ferește-te să umezești zona pătată cu polen. Culoarea acestuia se intensifică dacă este umezit și intră mai adânc în țesătură.

Dacă polenul este deschis la culoare, este suficient să lași haina la înmuiat în puțină apă rece cu puțină sare sau puțin clor timp de o oră și apoi să o speli cu un detergent de calitate.

Dacă polenul este închis la culoare, portocaliu sau chiar maroniu, cum este cel de crini, tamponează pata cu o soluție din apă rece și detergent lichid de vase. Polenul, fiind o substanță organică și având grăsime în componența lui, poate fi curățat cu detergentul de vase care este un bun degresant.

După ce pata a dispărut, spală haina în mod obișnuit și las-o să se usuce la soare.

Cum se curăţă petele de iarbă

Vremea frumoasă ne îmbie în parcuri și la iarbă verde, dar ne putem păta ușor hainele și încălțămintea cu seva verzuie.

Cea mai bună soluție să scapi de petele verzi este un acid, precum oțetul sau sucul proaspăt de lămâie.

RECOMANDARE
Colonel român: Românii au devenit „carne de tun în Afganistan" pentru interesele și afacerile SUA

Diluează o ceașcă de oțet sau de zeamă de lămâie cu 100 ml de apă rece și freacă bine petele cu un burete sau cu o lavetă până când dispar.

Folosește clor să scapi de petele de iarbă doar în cazul hainelor de bumbac, care sunt mai rezistente.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

loading...
Citește mai departe>>

Facebook

Alte recomandări

Loading...

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***