Connect with us

Diverse

Există situații în care ghimbirul ar trebui consumat cu precauție, deoarece anumite asocieri ale acestuia pot deveni mortale

Published

on

cafea verde

Ghimbirul este o plantă cu efecte minunate pentru corpul uman şi despre care se cunoaște că face adevărate minuni în curele de detoxificare, dar şi în curele de slăbire.

Totuși există situații în care ar trebui consumat cu precauție, deoarece anumite asocieri ale ghimbirului pot deveni chiar mortale.

1. Persoanele care au probleme cu stomacul sau plămânii. Ghimbirul nu ar trebui folosit de către persoanele cu inflamații ale stomacului sau plămânilor. Persoanele cu pietre la fiere trebuie să se sfătuiască cu medicul înainte de a recurge la un tratament cu ghimbir, deoarece ghimbirul este colagog, scrie caplimpede.ro.

2. Femeile gravide.

Ghimbirul conține stimulente naturale foarte puternice, care ar putea duce la contracții premature. Prin urmare, ar trebui să evitați consumarea acestuia în timpul sarcinii.

3. Bolnavii cronici.

Dacă luați orice medicament pentru vreo boală, consultați întotdeauna medicul dacă vreți să consumați ghimbir. În cazul în care suferiți de hemofilie și sunteți sub tratament, trebuie să știți că ghimbirul anulează efectul medicamentului. E riscant să combini ghimbir și anticoagulante, beta-blocante și medicamente pe bază de insulină.

4. Persoanele subponderale.

Ghimbirul este o rădăcină uimitoare pentru persoanele care doresc să piardă în greutate, deoarece scade apetitul, accelerează metabolismul și topește grăsimea. Prin urmare, cei care încearcă să câștige în greutate în mod natural ar trebui să-l evite.

5. Persoanele cu tulburări de sânge.

Acesta stimulează fluxul de sânge, de aceea poate agrava starea acestor pacienți. De asemenea, trebuie evitată consumarea ghimbirului cu două săptămâni înainte de a suferi o intervenție chirurgicală.

Sursa: romaniatv.net

Loading...

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***