luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Gîndac „metallic” misterios, găsit în chihlimbar

Oamenii de știință din Ungaria au descoperit într-o bucată de chihlimbar antic un exemplar pietrificat și bine conservat al unui gîndac străvechi care a trăit în aceeași epocă cu dinozaurii și a reușit să supraviețuiască cu succes perioadei de dispariție în masă a speciilor.

Studiul a fost publicat în revista Biology și este prezentat pe scurt în Sci News. Specia, necunoscută anterior științei, a fost numită Alienopterix santonicus. A fost găsit într-o bucată de chihlimbar din Cretacicul tîrziu, găsită în mina de cărbune Ayka-Chingervold din Ungaria.

Este stabilit că creatura pietrificată în rășină a trăit între 86 și 83 de milioane de ani în urmă. A aparținut familiei dispărute de gîndaci Alienopteridae. Anterior, reprezentanții acestei familii au fost găsiți în America de Nord, nefiind găsiți în Europa.

Citeste articolul complet aici

Foarte interesant și..  Fenomenul care a uimit și oamenii de știință. Biserica, aflată în Cartea Recordurilor, din care cresc 17 copaci, Nimeni nu a găsit până acum o explicație logică a ceea ce se întâmplă

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.