miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Giulgiul de la Torino, unde se află imprimat chipul lui Iisus, testat ADN de experți. Rezultatele sunt surprinzătoare

Mai mulţi cercetători italieni susţin că Giulgiul din Torino este autentic.

Analizele ADN ale materialului din care a fost confecţionat giulgiul din Torino, care, potrivit religiei catolice, ar fi acoperit trupul crucificat al lui Iisus, au scos la iveală numeroase urme de ADN, relatează Discovery News.

Potrivit noilor analize, pe pânza de in ce are dimensiunile de 4,36 metri x 1,1 metri au fost descoperite secvenţe de ADN aparţinând atât unor europeni, cât şi nord-africani, indieni sau arabi.

Studiul a fost condus de specialistul în genetică Gianni Barcaccia, de la Universitatea din Padova din Italia, scrie Discovery News.

Rezultatele au pus în lumină existentă unor secvenţe ADN, atât de la om, cât şi de la plante, în profunzimea materialului din care a fost confecționat giulgiul. Gianni Barcaccia şi colegii săi au întreprins analize care vizează studiul moleculelor de praf de pe suprafaţa pânzei, unde au descoperit urme de ADN mitocondrial uman, care provin de la indivizi variaţi ca origine, respectiv de la locuitori din nordul Africii, până la chinezi sau indieni.

Noile rezultate adâncesc misterul din jurul giulgiului din Torino, crede expertul în genetică. „În opinia mea, este greu de crezut că în secolele trecute, mai mulţi subiecți, cum ar fi preoţi, călugări sau călugăriţe, adepţi ai lui Iisus Hristos sau subiecţi cu origini indiene, au avut posibilitatea de a veni în contact cu această pânză de in în Franţa sau în Torino”, spune Barcaccia.

Giulgiul din Torino, o pânză din in ce are dimensiunile de 4,36 metri x 1,1 metri, pe care, potrivit tradiţiei catolice, s-ar fi imprimat forma trupului lui Iisus crucificat şi mai ales trăsăturile acestuia, a fost descoperit la mijlocul secolului al XIV-lea în catedrala Notre-Dame din Lirey, o localitate aflată în apropiere de oraşul francez Troyes.

Giulgiul face obiectul unei dispute între oamenii de ştiinţă care cred în autenticitatea acestuia şi cei care se îndoiesc de ea. Familia regală din Savoia a intrat în posesia giulgiului în anul 1453, oferindu-l în cele din urmă Vaticanului în 1983. Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Foarte interesant și..  Cum ar fi arătat Iisus Hristos în copilărie. Imaginile sunt ULUITOARE

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.