duminică, octombrie 6, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Google se folosește de inteligența artificială și de datele tale medicale pentru a-ți spune cât mai ai de trăit

Google știe acum și data când vei muri. Se folosește de inteligența artificială pentru a colecta date medicale despre tine, iar, după ce le analizează, îți spune cât mai ai de trăit, în funcție de bolile de care suferi.

Dacă până acum te-ai plâns că Google vrea să știe prea multe despre tine, atunci ia-o și pe-asta: Google poate prezice când vei muri, iar acuratețea cu care face acest lucru s-a dovedit înfiorător de ridicată. Google poate ghici în 95% dintre cazuri, scrie New York Post, citat de PLAYTECH.

În principal, această funcție a Google este aplicată în domeniul medical, iar datele colectate despre pacienți au în vedere informații de bază despre vârstă, etnie și gen. Acest date sunt apoi cuplate cu istoricul medical al fiecărui pacient, inclusiv diagnostice și rezultatele analizelor.

Totul se realizează printr-un sistem computerizat și este mult mai precis decât dacă operațiunea ar fi fost făcută de medici.

Principiul inteligenței artificiale este, aparent, simplu. Se referă la un calculator capabil să învețe singur să analizeze și să ia decizii, fără să-i fie dată comanda de o persoană sau de un alt computer. Inteligența artificială care prezice data la care vei muri a fost dezvoltată de mai multe echipe de cercetători de la trei universități americane, din Stanford, Chicago și San Francisco.

Google a preluat apoi tehnologia și a testat-o pe 216,221 de pacienți americani de la două spitale, cărora le-a colectat datele. Asta înseamnă că Google a colectat vreo 46 de miliarde de date despre acele persoane. Imaginează-ți cu câtă acuratețe poate funcționa această tehnologie dacă poate analiza atât de multe informații.

Ceea ce e și mai interesant e că cercetătorii pot „arunca” în computer orice fel de informație, iar acesta o analizează.

Inteligența artificială utilizată de Google nu prezice doar cât mai ai de trăit, ci și cât timp mai trebuie un pacient să rămână spitalizat. Dar cât de precis este, de fapt, acest computer? El a fost testat, iar rezultatele au primit niște scoruri, care au fost apoi comparate cu cele ale analizei prin metode tradiționale:

Foarte interesant și..  Inteligența artificială va desconsidera ființa umană, ca fiind rudimentară, și va lua locul vechilor zei
  1. Predicția cu privire la timpul pe care un pacient îl va mai petrece în spital: 0,86 (Google) vs. 0,76 (metode tradiționale).
  2. Predicția morții unui pacient: 0,95 (Google) vs. 0,86 (metode tradiționale).
  3. Predicția cu privire la revenirea pacientului în spital, după ce acesta a fost externat: 0,77 (Google) vs. 0,7 (metode tradiționale).

    Articole asemănătoare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.