Medicul Virgiliu Stroescu a adus în atenția publicului un aspect îngrijorător legat de consumul de carne pe grătar, subliniind pericolele la care ne expunem atunci când savurăm acest preparat apetisant. Potrivit specialistului, friptura conține substanțe pro-cancerigene care se formează în timpul procesului de gătire la temperaturi ridicate și în contact cu fumul degajat de cărbuni. Acest fenomen este responsabil de creșterea riscului de îmbolnăvire cu cancer.
Conform explicațiilor medicului Stroescu, carnea pe grătar generează o substanță extrem de periculoasă, numită benzpiren, care apare în momentul în care grăsimea din carne începe să curgă și este accentuată de fumul produs de arderea cărbunilor. Această substanță toxică este doar unul dintre numeroșii compuși pro-cancerigeni care se formează în timpul procesului de gătire. Printre aceștia se numără nitriții, aminele și nitrozaminele, care sunt cunoscuți pentru proprietățile lor canceroase.
Consumul de carne pe grătar este de 5-6 ori mai periculos decât fumatul
Specialistul atrage atenția că consumul de carne pe grătar este de aproximativ 5-6 ori mai periculos din punct de vedere cancerigen decât fumatul. De fapt, un kilogram de carne preparată pe grătar ar…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net