duminică, aprilie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Grindină în plină iarnă, în Mehedinți! Meteorolog: „Este total anormal” (VIDEO)

O localitate din județul Mehedinți s-a confruntat astăzi cu un fenomen meteo neobişnuit pentru luna februarie. Meteorologii spun că este un fenomen anormal, grindina fiind specifică verii, şi că a apărut din cauza schimbării condițiilor meteo.

Localnicii din satul Colibaşi, situat în apropiere de Drobeta-Turnu Severin, au fost surprinşi marți de grindina care a căzut în gospodăriile şi în grădinile lor.

În zonă a început să plouă, iar apa s-a transformat, în scurt timp, în bucăţi de gheaţă.

Minute bune, grindina, cât bobul de mazăre, a acoperit tot. Oamenii spun că n-au văzut niciodată grindină în luna februarie şi se tem să nu distrugă pomii.

Fenomenul a avut loc doar în satul Colibaşi al comunei Malovăţ. Meteorologii spun că este anormal ca un astfel de fenomen să aibă loc iarna.

„Pentru această perioadă a iernii este total anormal să avem un asemenea fenomen, cădere de grindină. Dar, din cauza schimbării condițiilor meteorologice din această perioadă şi mai ales din cauza faptului că în zona respectivă s-au produs diferite schimbări ale curenților de aer, a rezultat acest fenomen de grindină. Grindina, în general, este specifică lunilor de vară, atunci când au loc anumite modificări în circulația curenților de aer. La interferența dintre un curent cald cu un curent rece, se formează o mare masă de vapori care se transformă în bucăți de gheață”, a declarat, pentru Mediafax, Viorel Vătămanu, agrometeorolog la Centrul Regional de Meteorologie Oltenia.

Sursa: MEDIAFAX

Foarte interesant și..  Cinci specii noi de țânțari în România, din cauza încălzirii globale. Boli tropicale grave ne pot afecta, inclusiv malaria

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.