duminică, iulie 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Orașul din România unde oamenii, de frică vorbesc doar în șoaptă limba română

Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu, face o serie de dezvăluiri uluitoare despre ceea ce se întâmplă într-o localitate cunoscută din România.

Într-o filmare postată pagina de Facebook News, Păunescu susține că locuitorilor unui oraș din țara noastră le este teamă să vorbească în limba română în public și nu o fac decât în șoaptă. Localitatea la care se referă Andrei Păunescu este municipiul Carei.

Sunt la Carei, pentru că am aflat că în orașul acesta aflat la marginea României, la granița cu Ungaria, limba română se vorbește în șoapte”, spune muzicianul și jurnalistul Andrei Păunescu.

Sunt la Carei, având în spate monumentul lui Avram Iancu. (…) O să vă vorbesc despre faptul că monumentul acesta este în pericol să fie dărâmat, sub păcăleala că va fi reabilitat. Sigur că merită reabilitare, bucăți din soclu sunt pierdute, sunt degradate. Există intenția să se dărâme ca să se reabiliteze. Să nu se dărâme – asta este ideea! E o păcăleală. Reabilitarea s-ar putea să dureze ani și ani, iar Avram Iancu s-ar putea să nu mai fie pe locul său.

Puțin mai departe se văd niște arbori, niște tuia. De fapt, acolo trebuia să se vadă Monumentul Ostașului Român. El este ascuns de aceste plante care au fost puse aici de administrația locală, ca să nu se mai vadă Monumentul Ostașului Român”, a adăugat acesta.

La sfârșitul anului 2012, Primăria Carei a împodobit cu beculeţe Monumentul Ostaşului Român, fără a obţine avizul Direcţiei judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Satu Mare – fapt interzis prin lege, scria săptămânalul ZIUAnews la acea vreme.

Mai mult, primarul UDMR al Careiului, Eugen Kovacs, recunoștea că montarea dispozitivelor pentru iluminatul de Sărbători s-a făcut fără aprobările de rigoare, însă nimeni nu a luat nicio măsură împotriva sa și a Consiliului Local.

Sursa:bugetul.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.