luni, octombrie 2, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Hernia de disc se tratează în timp record: 20 de minute! Procedura medicală se realizează chiar în România, la Brașov

Persoanele care suferă de hernie de disc pot  fi tratate de profesioniști în țara noastră. Hernia de disc reprezintă o afecțiune de natură neurologică ce se caracterizează prin alunecarea nucleului pulpos de-a lungul măduvei spinării si coloanei vertebrale. Se manifestă prin apariția unor dureri de spate foarte intense în zona respectivă.

Afecțiunea apare în momentul în care o parte sau întregul nucleu pulpos (zona moale a discului intervertebral) herniază printr-o zona slăbită a inelului fibros a discului intervertebral.
Discul intervertebral este localizat, conform denumirii, intre corpurile vertebrale. El are rolul de a absorbi undele de soc la care este supusa coloana în timpul mișcărilor bruște pe care le efectuăm, în timpul activităților fizice intense.

La spitalul Sf. Constantin din Brașov, pacienții care suferă de hernie de disc se pot trata printr-o procedură minim-invazivă, care durează numai 20 de minute și se numește Nucleoplastia.

„Avantajul acestei metode de tratament este diminuarea presiunii la nivelul discului intervertebral degenerat și scăderea tensiunii la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fără ca pacientul să sufere vreo incizie”, afirma Dr. Mihail Dăncescu, șeful secției Neurochirurgie din cadrul Spitalului Sf. Constantin.

Hernia de disc constituie o boală de natură neurologică. Ea afectează, în prezent, un număr mare de persoane.

Mult timp procedurile neurochirurgicale au fost privite cu teamă și reticență, dar, odată cu apariția conceptului de chirurgie spinală minim-invazivă, aceste temeri au fost lăsate deoparte.

Surse: sfatulmedicului.ro 

Foarte interesant și..  Te culci târziu, înjuri sau eşti dezordonat? Ai toate şansele să fii o persoană foarte inteligentă. Iată ce spun experții

Articole asemănătoare

5 COMENTARII

  1. este cea mai proasta solutie! ei scot lichidul din interiorul discului, solutie care pe termen lung a calea sigura catre un disc cu totul tasat! dupa aceea, vertebrele se ating si este necesara o alta operatie, si mai costisitoare, de inlocuire de disc.
    Imaginati-va un balon cu apa, care este presat de catre vertebre (atentie! cauza herniei de disc este slabirea muschilor care sustin vertebrele in pozitia si la distanta corecta), ce se va intampla? acel balon va face o bula in exterior, care bula preseaza pe canalul de nervi, de aici durerile. Care este solutia doctorilor? ori taie bula si scot lichidul din interior, ori fac aceasta asa-zisa interventie non-invaziva si scot lichidul din interiorul discului. Este aceasta o solutie pe termen lung? NU.
    Elongatiile, acupunctura, exercitii speciale pt coloana, tratament ayurvedic cu ulei fierbinte functioneaza din proprie experienta (cu recuperare completa).
    Doar daca situatia este foarte grava (zone complet amortite) atunci considerati interventia chirurgicala.

  2. sunt operat la l5 s1 anul trecut in febuarie la tg.mures clinica puls si am platit 2500 lei toata interventia cu toate analizele si 500 lei rmn inainte la iasi ,spitalizare 2 zile, lucrez in picioare am urcat ceahlaul pina la statia meteo alt.1904 m ,sunt ok. sunt prudent la miscari bruste ,sarituri,ridicat,recomand masaj sport dar nu dur, inot, plimbari,icaltaminte sport,dimineata cateva exercitii de incalzire pt coloana si articulatii iar ca istoric a debutat pe 24 dec. tratament de ugente la upu spitalul neuro din iasi zilni pina pe 8 ian. urmat de 10 zile de tratament kineto ,laser,etc prceduri,si fara rezultat m-am documentat f. bine inainte de lua aceasta decizie,desi cunosc cazuri cu 2-3 recidive dar la operatiile clasice unde recupererea este lunga si grea .va urez sanatate multa si sper ca nefericita experienta sa va ajute cu ceva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.