Acasă Evenimente Iarna se instalează în forță: Informare meteo de vreme rece, ninsori, polei...

Iarna se instalează în forță: Informare meteo de vreme rece, ninsori, polei și vânt

0

Iarna se instalează în forță in Romania, iar vremea va deveni rece. Meteorologii avertizează că începând de luni de la ora 7:00 vremea va fi rece, apar ninsorile la munte, în nord și în centru, dar se va semnala și polei și vânt puternic, potrivit Mediafax.

Potrivit unei informări meteo transmise duminică, începând de luni de la ora 7.00 până marți la ora 10.00 apar ninsorile la munte, în nord și în centru, dar și depunerile de polei, intensificările vântului și vremea rece.

Aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul și centrul țării.

În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă. În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de luni spre marți (2/3 decembrie) și în dimineața zilei de marți, precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45… 55 km/h.

În prima parte a săptămânii, vremea se va menține rece mai ales dimineața și noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.
sursa digi24

Foarte interesant și..  Virusurile ne ataca mai ușor atunci când iarna este cald? Ce spun specialiștii

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentPovestea unui om deosebit care recuperează suflete. Maica Ecaterina, o mamă cu 126 de copii
Articolul următorPriviți cu câtă nepăsare a fost tratat un veteran de război de 100 de ani, de Ziua Națională a României!