joi, noiembrie 30, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Iată cum se aerisesc corect caloriferele! Vei face economie la incalzire iar instalația termică va da un randament maxim

Înainte să dai drumul la incalzire trebuie să faci aerisirea caloriferelor. Daca ai pornit deja centrala, nu e nicio problema, poti sa faci aceasta operatiune acum.

Iată pașii ce trebuie urmați:

  1. Daca ai pornit deja centrala, opreste-o. Apoi opreste si robinetii de la colorifere, atat cei pentru tur cat si pentru retur.
  2. Cu ajutorul unei chei speciale pentru aerisit sau a unei surubelnite, incepe aerisirea de la cel mai apropiat calorifer de centrala. Roteste la stanga surubul aerisitorului cu cheia sau surubelnita. La inceput va iesi aer sau aer cu apa. Lasa sa curga vreo 10 secunde pana curge doar apa într-un vas.
  3. Poti ajuta aerul sa iasa din calorifer mai usor, deschide putin robinetul de retur. Asa apa intra prin partea de jos in calorifer si impinge aerul sa iasa in sus si afara. 4. Inchide aerisitorul rotindu-l spre dreapta. Apoi deschide robinetii de tur si retur.
  4. Muta-te la urmatorul calorifer si repeta pasii.
  5. In timp ce scoti apa din calorifere, presiunea in instalatie scade. Poti vedea la manometrul centralei daca presiunea variaza mult. Daca presiunea centralei termice pe gaz scade sub 0,8 bari, va trebui sa deschizi robinetul de umplere al centralei ca sa incarci instalatia.

La centrala pe gaz, presiunea in instalatie trebuie sa fie de 1,4 – 1,5 bari in stationare, iar cand functioneaza sa nu depaseasca 2,5 bari.

Sursa: bzi.ro

Foarte interesant și..  Germania are o datorie neachitată față de România de 1,126 miliarde de mărci germane din anii ’40

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.