joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Locul din România care îţi taie răsuflarea: Laguna Albastră

Lacul Laguna Albastră din localitatea Aghireșu este celebru în toată România pentru apa albastră ca în Mediterană. Culmea este că sunt mulți clujeni care nici nu au călcat pe acolo.

Situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, lacul este vizitat mai mult de localnici pentru că turiști din alte zone au probleme în găsirea unei cazări. Lacul este spectaculos, apa având o culoare de un albastru precum cerul. Laguna Albastră, aşa cum a fost denumit lacul, este străjuită de pietre calcaroase gălbui şi tufişuri de papură de un verde crud, ceea ce îi conferă locului un aspect deosebit.Format pe locul unei foste mine de caolin (argilă albă), ”Laguna Albastră” a aparținut de Exploatarea Minei Aghireşu.

Lacul și-a câștigat numele deoarece apa are o culoare deosebit de frumoasă, rezultată ca urmare a existenţei reziduurilor de caolin care zac pe fundul lacului. În 1995, lacul a secat în urma unor lucrări, dar ulterior apa s-a adunat din nou. În zonă funcționează numai Cabanei Leghia şi a Tabăra de elevi, nefiind amenajate trasee turistice, iar infrastructura rutieră este la pământ.

Cum a devenit apa îmbuteliată una dintre cele mai mari farse din istoria modernă, lucru valabil și pentru țara noastră

Citeste articolul complet pe: stiridecluj.ro

Foarte interesant și..  A fost descoperită reţeaua secretă de tuneluri de sub pământ care conectează mai multe continente

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.