sâmbătă, decembrie 2, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Tescovina, medicamentul folosit de un farmacist din România ca remediu împotriva îmbătrânirii

Un farmacist ne arată medicamentul natural ‘revoluţionar’ anti-îmbătrânire. Rețeta simplă o puteți prepara acasă. Ion Bobaru, din Brăila este farmacistul care prepară leacuri de pe vremea bunicilor. El a prezentat medicamentul anti-îmbătrânire. Este tescovina – o mină de antioxidanți. Popular se numește boască sau boștină si cuprinde resturi de pulpă, sâmburi si coji de struguri ramase după prepararea vinului.

Putini sunt cei care știu că tescovina este, de fapt, cel mai important produs obținut din struguri. Unii o folosesc pentru prepararea țuicii, dar cei mai mulți o dau ca hrana la animale sau o arunca. Coaja, pulpa și sâmburii strugurilor de culoare închisă au cel mai ridicat conținut de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit de cercetători. În vinul roșu trece doar 10% din resveratrol, restul de 90% rămâne în tescovina și este aruncat”, declara Ion Bobaru, potrivit AgerPress

Resveratrolul, cel mai puternic antioxidant, este de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori decât Vitamina E si de 20 de ori decât Vitamina C. El poate scoate din organism radicalii liberi, normalizează nivelul de lichide in sânge, îmbunătățește circulația sângelui, scade nivelul colesterolului râu si creste nivelul celui bun. Resveratrolul are un puternic efect antiinflamator si antibacterian. Menține fermitatea pielii, elasticitatea, împiedică îmbătrânirea prematură, îmbunătățește capacitatea memoriei, creste imunitatea organismului împotriva stresului, scade nivelul de glicemie și îmbunătățește vederea. Preparatele farmaciei sale din Brăila sunt recomandate tuturor celor interesați. Iată și de ce produsul său încetinește îmbătrânirea.

„Îmbătrânirea este un fenomen oxidativ. Noi îmbătrânim din cauza acestor fenomene oxidative, care sunt, de fapt, niște reacții chimice. S-a demonstrat că resveratrolul din tescovină ar bloca fenomenele oxidative și ar împiedica îmbătrânirea. Îmbătrânirea se adresează atât pârtii interne a organismului, cat si celei externe. Cel mai bine observi omul când îmbătrânește după pielea fetei”, spunea el.

Rețeta sa extrem de simplă utilizează tescovina strugurilor negrii, mult mai rezistenți la boli. Prepararea produsului o poate face oricine acasă.

Procedeul este simplu: se separa mustul de coaja si de semințe, se presează foarte bine tescovina să nu mai rămână must sau vin în ea și se usucă. Locuri de uscare le are și cel de la bloc, pe un mic balcon, și cel de la casă, pe o verandă. Uscarea are un rol foarte important, trebuie uscată în strat subțire, în spatii aerisite, răscolită zi de zi, ca să nu mucegăiască. Uscarea naturală nu-i suficienta, pentru că, oricât s-ar usca, semințele și cojile de tescovină mai au o așa-numită umiditate reziduală. Se continuă uscarea la un aragaz, cu ușa bucătăriei intre-deschisă, exact cum se usucă bucățile de pâine pentru pesmet. După ce se usucă, tescovina se râșnește printr-o râșnită de cafea. Pulberea obținută se consumă ca atare o linguriță înainte de masă, de trei ori pe zi, luată cu un suc natural sau cu putină miere. Este un aport de antioxidanți contra îmbătrânirii de excepție”, dezvăluie Bobaru.

Tescovina se mai utilizează ca infuzie, pentru că ajută la tratarea depresiei și a nevrozelor, mai ales pentru persoanele în vârstă, cu pierderi de memorie.

Foarte interesant și..  Cei care aveți peste 40 de ani și luați acest medicament, foarte folosit în România, riscați să faceți infarct sau accident vascular cerebral

”Se pun 40 de grame de pulbere, doua linguri, intr-un litru de apa și se fierb jumătate de ora. Ceaiul se lasă la decantat un sfert de oră, apoi se strecoară. Se bea câte o cană de ceai călduț, înainte de fiecare masă”, afirmă farmacistul.

Articole asemănătoare

2 COMENTARII

  1. NEMATOZI MICROSCOPICI PARAZITI CARE NE POT AFECTA PUTERNIC SANATATEA
    Ma numesc Victoria Chis, profesor pensionar. Doresc sa-i transmit un mesaj persoanei care este autorul articolului despre ceapa si usturoi. Sunt total de acord cu domnia sa. Dar exista si situatii negative cauzate de manevrarea acestor radacinoase la tot pasul. E foarte important. Va spun si dumneavoastra si puteti publica, totul fiind absolut adevarat: fiind la ora, aveam o lucrare de laborator practica, lucrare de microscopie pe tema Celula vegetala si animala (clasa a- IXa liceu). Fiind anuntati de la ora anterioara, elevii adusesera fiecare, ce avea prin gradina: o ceapa mijlocie rosie, o ceapa alba, plante din acvariu, rosie, ardei rosu, usturoi, etc. Eu aveam in vaza dintr-un colt al laboratorului, apa cu garoafe pe care nu o schimbasem 2 zile, intr-un borcan, o mana de iarba taiata peste care pusesem apa calda, etc.
    Realizand lame cu epiderma interioara a cepei albe, de asemenea a cepei rosii, am fost chemata de un elev care vedea pe lama sa microscopica, nu numai celule ale cepei, dar si ceva miscandu-se. S-a folosit apa curata de la robinet, din curtea scolii, o picatura fiind pusa pe lama, cu epiderma interioara de ceapa. M-am uitat si eu si am recunoscut marea surpriza: erau un fel de viermisori din grupul Nematodelor. Le-am si recunoscut: erau ANGHILULE, niste viermi cilindrici de dimensiuni mici. Elevii se puteau plimba liber prin laborator, in liniste, incercand sa vada de la un microscop la altul, lame diferite. Pe tabla erau desenate celule cu ceea ce deja stiam ca vor vedea, ei trebuind doar sa identifice elementele celulei vegetale cunoscute de la partea teoretica a orei, parcursa deja. In mica biblioteca a laboratorului, adusesem de acasa o carticica, „Anghilula”, pentru elevii mai mari, dar de la profilul de biologie chimie. Mai erau astfel de carti, din care elevii puteau intocmi cunoscutele referate pentru oaprtea orelor optionale. Cartea despre care vorbesc a si ramas in laborator, era o carte de popularizare a stiintei, o cartigica format mic, ca si altele, despre diverse teme importante in viata omului. Cred ca autorul acesteia era un medic, oricum, eu o citisem si gasisem acolo explicatii stiintifice bine cunoscute despre nematode parazite mici si mari, care sunt putin comentate in reviste de sanatate, dar care, in mod contrar, sunt prezenti absolut peste tot, punandu-ne permanent viata in pericol.
    Aceasta era una din situatii: organe vegetale care cresc in sol si din care ne pandesc pe noi fiinte microscopice ca Anghilulele. Conditia ciclului lor evolutiv este aceea ca Anghilula pe care nu o vedem, sa patrunda in corpul uman prin piele, direct in tesuturile vii si nu pe care digestiva. Ca urmare, este recomandat sa folosim manusi la curatarea radacinoaselor, mai ales daca avem o mica rana la mana. Daca vom curata ceapa, telina, morcovii, cartofii, patrunjelul, ne vom putea infesta cu Anghilule adulte ca acestea din ceapa, care patrund in organismul nostru. De la nivelul plagii, Anghilula se va deplasa in organism unde vrea ea, inmultindu-se si blocand rinichii, imbolnavind plamanii, inima si orice alt organ intern. Nu voi uita niciodata lama microscopica pe care, pe deasupra celulelor vegetale se rasuceau Anghilulele care au constituit tema intregii zile, indiferent de clasa. Clasele de la profilul de biologie-chimie, teoretic stiau deja despre acest parazit de la orele optionale cu profil de biologie. Tot asa stiau despre o boala a minerilor, o forma de anemie, cauzata tot de un nematod parazit prezent in praful de carbune cu pamant din minele de carbuni. De aici, viermele microscopic intra in corp, de data aceasta, prin inhalarea aerului poluat cu praf si paraziti, ori impreuna cu hrana pe care minerii o consuma la locul de munca. Am asociat discutia legata de anemia ciudata a minerilor, cu o imagine a unui miner din Romania, in cizme, stand jos pe pamant si servindu-si mancarea de pe un ziar intins pe pamant, in mina unde lucra. fara nici o alta grija decat poate cea a familiei sale. Putea inghiti cateva sute sau miii de viermi nematozi, care-i vor determina rani in interiorul tubului digestiv, ori al aparatului sau respirator si care cauzeaza o anemie rebela, aparent rezistenta la orice tratament. In anemie se administreaza medicamente pe baza de o forma de fier ionic, dar, degeaba administram fier, daca minerul este tot miner si tubul sau digestiv e plin de rani sangerande, care cauzeaza ciudata anemie a minerilor.
    Iata cate pericole ne pandesc la tot pasul. Toate sunt cauzate de paraziti microscopici, despre care nimeni nu spune nimic.
    Autor: prof. Gr. I., Victoria Chis

  2. Natura, locul sfant unde poti gasi toate remediile de pe pamant. Toate remediile sunt la mana Omului, el trebuie sa le cunoasca, sa nu le ignore in a le folosi cu prisosinta. Ce nu trebuie sa lipseasca dinn gradina, indiferent cat de mare sau mica este : Plante Medicinale – Salvie, Roinita, Talpa gastii, etc., Arbusti – Catina, Zmeur, Arbori – Ginkgo Biloba (frunze). Sunt doar cateva exemple, dumneavoastra puteti sa completati lista fara a gresi in sustinerea sanatatii, folosindu – le.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.