miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Imagini deosebite trimise pe Pământ dintr-o lume situată la aproape un miliard de kilometri distanță

NASA a dat publicității niște imagini uluitoare trimise de Sonda Cassini la începutul ultimei părţi a misiunii sale, care a durat 20 de ani. Fotografiile îl prezintă pe TITAN,  cel mai mare satelit a lui Saturn, alături de „planeta mamă”.

Suprafaţa lui Titan se poate vedea cu un detaliu incredibil, ca de altfel şi atmosfera sa în continuă schimbare, notează Daily Mail.

Cassini va parcurge cinci orbite în jurul lui Saturn, iar pe 14 august a fost începutul a primei dintre cele cinci. Sonda se va apropia de gigantul gazos, iar după încheierea misiunii se va prăbuşi în gazul dens al planetei Saturn.

Deci, sonda Cassini va mai transmite date pe Pământ, legate sateliţii și planeta Saturn.

Imaginile au fost realizate la o distanţă de 986.000 kilometri faţă de Titan.

În 13 ani de zile, Cassini a trecut de 127 de ori aproape de Titan. Deşi primele imagini au fost neclare, fiecare trecere a constituit încă o informaţie în plus. „Acum am completat investigaţiile cu privire la Titan şi avem suficiente date pentru a vedea ce fel de lume este aceasta la nivel general”, nota Steve Wall, unul dintre cercetătorii misiunii Cassini de la Jet Propulsion Laboratory al NASA.

Sursa: realitatea.net

Foarte interesant și..  Romania are cele mai mari resurse de aur din Europa. Ce se exploata din Apuseni, reprezenta 25% din producția mondială a metalului prețios

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.