duminică, iunie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

În mai puțin de 20 de ani îmbătrânirea oamenilor va putea fi inversată

Un recunoscut profesor şi cercetător de la Harvard Medical School crede că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani, a declarat acesta într-un interviu acordat postului american CBS News, transmite Mediafax.

„Până acum, îmbătrânirea a fost inversată doar la șoareci. Vom ști în curând dacă metoda va da rezultate la rasa de câini cocker spaniel”, a declarat profesorul George Church, care conduce 100 de oameni de știință într-un laborator de la Harvard Medical School.

Acesta preconizează că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani.

Laboratorul lui Church lucrează și la eliminarea maladiilor genetice și la a-i face pe oameni imuni la toți virușii. Asemenea poiecte nu sunt nerealiste, spune el: „Îmbătrânirea reversibilă este un fapt care a fost dovedit în opt moduri diferite la animale”.

Procesul nu implică modificarea genelor, ci se adaugă gene.

„Funcția genetică încetinește, așa că o stimulăm prin introducerea unor gene suplimentare”. Acestea au fost adăugate la șoareci ca să le îmbunătățească funcțiile cardiace și renale, precum și conținutul de glucoză din sânge.

La Universitatea Tuft, un program pilot va încerca să-l trateze pe spanielul Shadow cu o terapie genetică pentru un tip de boală de inimă. Și un grup de cercetători de la Universitatea Pennsylvania lucrează la o terapie genetică pentru câini. Unele proiecte încearcă să învețe de la câini despre îmbătrânirea umană, iar altele tratează câini cu terapii care au fost utilizate de oameni.

„Produsele veterinare pot fi la câțiva ani distanță, iar apoi ne vor mai trebui cam 10 ani pentru a parcurge testele clinice pe oameni”, afirmă George Church.

Foarte interesant și..  Nu vrem să alarmăm pe nimeni, dar încă nu sesizați că viața noastră pe Terra se schimbă radical pe an ce trece? Copiii născuți in 2021 vor fi cei mai afectați de schimbările climatice

Sursa: MEDIAFAX

Articole asemănătoare

3 COMENTARII

  1. salut! personal cred ca testarea pe oameni a inceput deja in urma cu multi ani cu o rata de succes relativ mica de…sa zicem 1 la 100 .Corpul uman nu a fost niciodata perfect iar adaugarea de noi gene si modificarea altora face ca rezultatul pozitiv sa fie atat de mic dar ….dintotdeauna au existat victime colaterale asa ca de ce nu :)) Asa se rezolva pb suprapopularii dar si noua specie umana, mai rezistenta dpdv fizic si psihic, mai inteligenta adica mai aproape de perfectiune. In concluzie….de ce nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.