Connect with us

INFO ȘTIRI

Mituri false despre drepturile pe care le au șoferii atunci când sunt opriți de polițiști în trafic

Published

on

Există foarte puțini conducători-auto care nu au fost niciodată opriți in trafic de agenți rutieri. Totodata, exista însă și foarte multi șoferi care nu știu ce obligații are polițistul atunci când îi oprește. Trăiesc cu impresia ca au o mulțime de drepturi, iar polițistul rutier trebuie sa le respecte si sa facă doar treburi justificate. Poate cel mai bun exemplu este impresia omului de rând conform căreia nu are voie sa fie oprit de politie fără sa facă nimic… Iata ca forumul Politisti.ro ne explica cum sta treaba cu adevarat.

Politistul rutier e obligat sa se legitimeze in fata soferului – FALS

Conform legii 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea si functionarea Poliţiei Române, ART. 41 prevede ca „in exercitarea atributiilor de serviciu politistul este obligat sa prezinte insigna sau legitimatia de serviciu, dupa caz, pentru a-si face cunoscuta, in prealabil, calitatea, cu exceptia situatiilor in care rezultatul interventiei sau siguranta ulterioara a politistului ar fi periclitata”. Cu alte cuvinte, atata timp cat agentul are insigna in piept, nu este obligat sa va arate si legitimatia. In plus, mai toti agentii au si un ecuson, pe langa insigna, pe care este trecut numele si functia.

Politistul rutier nu are voie sa te opreasca in trafic fara motiv – FALS

Daca ne luam dupa „Hotararea Guvernului nr.1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, agentul de la rutiera este indreptatit legal sa te opreasca fara motiv: „Art. 182. – (1) Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, precum şi pentru verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege. Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează şi în condiţiile producerii unor calamităţi naturale, dezastre sau a altor situaţii care pun în pericol siguranţa circulaţiei”. Atâta timp cât legea îi oferă posibilitatea poliţistului să oprească orice autovehicul pentru „pentru verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege” nu mai putem discuta de oprirea fără motiv şi alte legende urbane de acest gen.

Soferul are dreptul sa ceara cand este oprit „ordinul de serviciu” cu informatii despre zona si data filtrului facut – FALS

Conform legislatiei, „ordinului de serviciu” este o dispoziţie scrisă dată de conducerea unei unităţi prin care se cere uneia sau mai multor persoane salariate să efectueze anumite acţiuni, pe o perioadă determinată în afara sarcinilor curente de muncă ale compartimentelor din care fac parte persoanele respective. Or controlul autovehiculelor face parte din sarcinile curente ale poliţistului rutier. In plus, tot ce tine de loc, data si activitatea agentilor in cazul unui filtru face parte din cadrul unor dispozitii interne cu caracter secret ce pot fi verificate doar de superiorii agentului rutier, nu de oricine de pe strada. Aceasta este o impresie gresita a soferilor care, atunci cand sunt opriti, ar avea dreptul sa-l controleze la randul lor pe agentul rutier.

Când politia te oprește pentru centura, nu are voie sa-ti dea amenda si pentru altceva – FALS

Realitatea este ca nu exista nicio prevedere legala despre acest aspect. Costatarea unor abateri ce incalca normele legale se poate face oricand, nu exista nicio restrictie in acest sens. Adica daca un politist te-a oprit pentru ca-ti functioneaza doar un far si observa si alte nereguli legate de acte sau starea masinii sau, mai rau, de starea soferului, poate lua masurile legale pentru fiecare in parte, in acelasi timp.

La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. Deci puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda…dar sa nu recunasteti fapta, si sa-l convocati la Tribunal sub asistenta juridica pe dumnealui – FALS

Procesului verbal de constatare a contravenţiei nu are nicio rubrica speciala pentru a recunoaste fapta, exista doar rubrica „Alte mentiuni” unde contravenientul poate solicita consemnarea opiniilor sale cu privire la continutul actului de constatare, cum sunt eventualele obiectiuni sau completari, etc. Mai jos pe tipizat contravenientul semneaza pentru ca a luat la cunostinta despre continutul procesului verbal si in baza acestei semnaturi primeste o copie a procesului verbal. Despre „convocarea la Tribunal”, aceasta afirmatie este o stupiditate, pentru ca politistul care intocmeste procesul verbal nu are calitate procesuala in cazul contestatiei procesului verbal, parte intr-un asemenea proces este institutia din care acesta face parte, respectiv unitatea/subunitatea de politie.

Daca te opreste Politia Rutiera si ti se pare ca fac vreun abuz poti suna la 112 si vine politia care va intocmi un raport – FALS

Despre sunatul la 112, e o mare tampenie si oricine se poate convinge singur daca studiaza legislatia care prevede foarte clar: Art. 32 din O.U.G. 34/2008, (1) Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează: a) apelarea abuziva a numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei; Tot in acest act normativ este prevazut faptul ca apelarea la numarul de urgenta 112 se face NUMAI pentru situatii de urgenţă. Faptul ca esti oprit de un politist pentru control NU este o situatie de urgenta. In schimb, la 112 se pot semnala fapte violente daca acestea vin din partea agentului de rutiera.

In cazul in care esti oprit de o mașina cu radar, ai voie sa ceri diferite acte, inclusiv certificatul metrologic – FALS

RECOMANDARE
Performanta remarcabila a unui tanar matematician roman in SUA. Este numit si "Legenda Putnam-ului"

Lumea vorbeste ca daca esti oprit de politie, dupa ce ai incalcat viteza legala, ai anumite drepturi. Si anume, sa ceri: A. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar… Sa aiba vizele la zi. B. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului. C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne… Sa fie vizata. D. Daca mai fac scandal, le cereti sa va arate „ordinul de serviciu”… Este un fel de foaie de parcurs in care scrie unde au voie sa isi desfasoare activitatea respectiva. In privinta acestor documente „legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe radar” ori „legitimatia care atesta dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne” si copia dupa certificatul metrologic, sunt doar afirmaţii infantile, similare cu cea privind „ordinul de serviciu” pentru că e logic pentru orice om lucid că asemenea documente au caracter intern, iar verificarea lor se face de şeful ierarhic al poliţistului. Certificatul de verificare metrologică se poate solicita doar de instanţa de judecată în cazul în care contravenientul formulează contestaţie împotriva procesului verbal, iar acest document se trimite în copie instanţei, în niciun caz conducătorului auto sancţionat.

Sursa: www.4tuning.ro

loading...
56 Commentarii

56 Comments

 1. andronic

  ian. 26, 2017 at 7:44 pm

  ca sa poti contrazice un asa zis politist trebuie sa cuosti decretul 328 si toate inbunatatirile si atunci esti mai bun alt fel rosesti si.

 2. Smithb953

  sept. 17, 2016 at 6:37 am

  It is rare for me to uncover something on the web thats as entertaining and intriguing as what you have got here. Your page is sweet, your graphics are great, and whats much more, you use source that are relevant to what youre saying. That you are undoubtedly one in a million, well done! bgabageafebfgded

 3. Johnc365

  sept. 17, 2016 at 6:35 am

  An interesting dialogue is value comment. I feel that it is best to write extra on this subject, it won’t be a taboo subject but generally persons are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers dekkbdfgbckd

 4. Romania e tara salbaticiei si prostiei

  apr. 22, 2016 at 1:18 pm

  In ochii majoritatii comentatorilor(asa-zisii „smecherasi” care ar face orice sa scape de o amenda meritata )politistii ar trebui sa fie ei controlati:))) daca prostii ar zbura ar fi intuneric total. Nu e de mirare ca in Romania lucrurile functioneaza deficitar, si asta din cauza ciobanelii si spiritului barbar de a trata lucrurile dupa cum am fost obisnuiti: Noi intotdeauna avem dreptate,noi suntem deasupra legii,etc. Ar fi bine ca lumea sa mai circule si prin alte state UE ca sa se mai cizeleze si ca sa se conformeze legilor asa cum este de altfel normal si civilizat. Dar la noi tot timpul este ceva de comentat atunci cand esti patit cu vre.o amenda(in mintea ta de salbatic e ca nu o meritai, ca nu ai reusit sa te scapi:) daca n.ar fi legile am fi ca in vestul salbatic chiar mai rau. Legile au avut din totdeauna rolul lor ca si in biblie, iar asta ne diferentiaza de salbaticie-de care pe care.

  • Vasile

   apr. 24, 2016 at 2:25 pm

   Este corect dar trebuie avut in vedere si abuzurile care se fac in Romania, in statele din UE nu esti oprit in trafic pentru faptul ca nu-i place fata conducatorului auto sau conduce o masina mai veche.
   De ce trebuie eu ca si conducator auto sa-mi demonstrez nevinovatia in instanta, corect este ca in momentul cand invinuiesti pe cineva sa ai si probe si abia atunci sa aplici legea.

 5. Anonim

  apr. 22, 2016 at 1:10 pm

  In ochii majoritatii comentatorilor(asa-zisii „smecherasi” care ar face orice sa scape de o amenda meritata )politistii ar trebui sa fie ei controlati:))) daca prostii ar zbura ar fi intuneric total. Nu e de mirare ca in Romania lucrurile functioneaza deficitar, si asta din cauza ciobanelii si spiritului barbar de a trata lucrurile dupa cum am fost obisnuiti: Noi intotdeauna avem dreptate,noi suntem deasupra legii,etc. Ar fi bine ca lumea sa mai circule si prin alte state UE ca sa se mai cizeleze si ca sa se conformeze legilor asa cum este de altfel si normal.

 6. EMANUEL

  apr. 5, 2016 at 3:43 pm

  dupa cum este conceput articolul, pare se fie redactat de un militian care a luat-o in bot. se tot pun intrebari infantile si se raspunde cu ”fals” la aceleasi intrebari, la care dau explicatii in favoarea militienilor care te jecmanesc la drumul mare. un articol idiot, la fel de idiot ca si cel care l-a postat…

 7. C(l)inic

  apr. 5, 2016 at 9:55 am

  Mari tâmpiți sunteți… unde vedeți voi că autorul ia apărarea șoferilor? Nu ați citit că toate sunt false?
  1. Politistul rutier e obligat sa se legitimeze in fata soferului – FALS
  2. Politistul rutier nu are voie sa te opreasca in trafic fara motiv – FALS
  și așa mai departe… ați sărit toți să-l atacați pe autor!

 8. Eu

  apr. 2, 2016 at 10:12 pm

  Mai nou pentru toti inteligentii pe germania nici nu mai este nevoie sa te opreasca pentru a te contrila de actele masinii ci doar pentru actele pe marfa in cazul soferilor profesiobisti si din cate stiu mai nou di pe ro au aparut sisteme de verificare online care apat in toate masinilie politiei rutiere

 9. Anonim

  mart. 22, 2016 at 10:21 am

  sa te fereasca dumnezeu sa mai ai si dacie si sa fii tras pe dreapta….jegurile astea care traiesc din banii nostri nu stiu decat PV si retineri certificate

 10. Anonim

  mart. 16, 2016 at 8:39 am

  varza

 11. Daniel Bărbulescu

  mart. 13, 2016 at 3:27 pm

  – Dar dacă poliţiostul nu are pe piept niciun insemn ?
  – Dar dacă nu se prezintă, sau se prezintă bolborosit ? (Facem lecţie de dicţie ?)
  Cum e ? Îi dam actele, ori ba ? Să zicem că mai e şi noapte, şosea lăturalnică şi cam beznoasă…Ei ? Ia să vedem. Dacă nea Şapcă e de fapt un infractor, îmbrăcat în haine de poliţai ??
  Trebuia să vorbeşti şi despre asta, băi nea, dacă tot ai abordat raportul uniformă Poliţie – cetăţean de rând (că de mafioţi şi manelişti, nu discutăm !) !
  În rest, toată stima: am început să dau şi de poliţişti care gândesc !
  …Încă ceva: După limbaj, autorul este (sau a copiat după) un poliţist.
  Mulţumim din inimă Partidului !

 12. garcea

  feb. 9, 2016 at 9:24 pm

  respectati politistii profesionisti , nu ciobanii si tractoristii deveniti militieni ! poti purta un dialog civilizat cu un politist educat in spiritul pregatirii lui ca politist , de asta iti dai seama dupa felul cum se legitimeaza , se adreseaza , cum aplica legea nu cum o interpreteaza ! de tinut minte ca in statutul politistului aplicarea legii trebuie sa vina in preventie si nu in masuri punitive direct ,in special cei din politia rutiera !!!!!!!!!

 13. Anonim

  feb. 9, 2016 at 4:36 pm

  In Germania cand te opreste politia te caci pe tine fara sa fi gresit.mai ai putin si te trezesti cu pistolul la cap daca faci vreo figura..doar in Romania ne dam la ei(la politisti)

  • Anonim

   apr. 12, 2016 at 10:07 pm

   afla ca in germania am refuzat categoric o amenda si mi-au dat drumul…. apropo,nu m-am cacat pe mine 😉

   • Gigi Kontra - Ghermania

    mart. 13, 2017 at 9:25 pm

    nu, in Ghermania nu, dar ce te mai caci pe tine aici…!!! ti-a venit la Taxe si Impozite Locale Bobita, dar despre asta nu zici nimic?!

 14. Vasile

  feb. 9, 2016 at 1:04 pm

  Am fost oprit de o masina a politiei care venea din sens opus… Masina de politie pur si simplu mi s-a bagat in fata, noroc ca am avut ceva spatiu in dreapta. Era un singur agent, a pornit semnalele luminoase si acustice in vreo 20 de metri si mi-a dat blitzuri cu farurile si a patruns pe sensul meu de deplasare cam un metru… Daca nu tineam la masina si siguranta mea si daca aveam viteza chiar asa de mare, il faceam praf. Norocul lui a fost ca n-aveam camera pornita si aveam sotia in dreapta, iar eu nu sunt o fire razboinica. Ce s-ar fi facut dl. politist daca era altcineva in situatia mea?

 15. JONY-BOMBONY

  feb. 8, 2016 at 9:20 pm

  Sunt sofer profesionist,cu toate gradele,atestatele la zi,categorie speciala,de 39 de ani.Nu am avut nici un fel de accident de circulatie.Am parcurs peste trei milioane de KM in tara si in afara.Am platit pe timpuri,doar cateva amenzi,doar din vina intreprinderii,pentru ca trebuia sa iau in cabina mai multe persoane decat locurile inscrise in certificatul de inmatriculare(3 pers.in loc de 2 pers.),prevazute pentru transportul materialelor explozive,periculoase,radioactive,etc..-(delegati autorizati ca:artificier,si o persoana autorizata cu port-arma,pentru insotirea TIR-ului cu asemenea materiale) Niciodata,nu mi-am permis sa-i cer asemenea acte vreunui agent de circulatie,chiar daca as fi fost curat ca lacrima.E bine sa se vorbesca frumos cu orice persoana,sa-i citesti inteligenta,comportamentul,ingamfarea etc..acelei persoane si sa te comporti ireprosabil cu zambetul pe buze,sa-l lauzi daca e nevoie acea persoana,zicandu-i ca e un om de treaba,destept si ii sta foarte bine in uniforma,etc,sau sa-l copatimesti,prin faptul ca: este un om necajit,trimis de superiorii lui,prin ploaie,vant,inghet,cutremur,ca sa-si execute un ordin,pe un salar mizerabil,intretinandu-si cu greu familia,cam greu la vama si cu politia din afara,dar in tara de multe ori tine ,,smecheria”apoi dupa ce te vezi cu actele in mana si ai plecat din loc,pot sa scuipi printre dinti un dracusor dulce,in functie de cum mi-a provocat stresul.EU,MA PUN IN LOCUL ACELUI POLITIST,sa opresc pe cineva,plin de ifose,cu pielea total tatuata,cu verigi peste tot,in buze,limba,urechi,sa mestece nu stiu ce guma cu,,fleasc” mai mult dezbracat si sa-l puna dracu sa ma intrebe daca posed asupra mea nu stiu ce acte ?-Vai de curul lui,ca mai bine sa nu posed nici pistol la mine,ca il bat mar.-Cum as indrazni sa-l legitimez eu pe politist,cand poate ca am si eu o vina,ca doar nu degeaba am fost oprit.

  • Florin Vantu

   feb. 16, 2016 at 4:36 pm

   prietene vezi ca jignesti lumea…eu nu mi-am dat cu parerea despre tine…sunt tot tatuat si nu imi fac singur de lucru cu politia cum ti se pare tie…vezi ca nu e frumos sa judeci oameni dupa aparente

  • Alexandru Şotreanu

   dec. 12, 2016 at 2:41 pm

   Offtopic

   Din păcate generalizarea care o faceți nu este productivă. Sunt împăcat spiritual cu oamenii tatuați sau cu piercing, LGBT, consumatori de alcool, cofeină s.a.m.d., poate nu tehnic înțeleg toate aspectele enunțate, dar a judeca o carte după copertă nu este corect.

   Când este vorba de autorități și puterea legislativa a acestora devin pesimist. Nicio autoritate a statului în 12 ani de când administrez o societate nu a venit cu gândul de a ma ajuta în vreun demers.

   On topic

   În schimb legat de politia rutiera și de frontiera;

   Am fost oprit de multe ori de politia de frontiera (activez de-a lungul Dunării) pentru verificări ale mărfii care o transport și nu-mi amintesc vreun epidsod dramatic sa fi fost abuzivi. Au fost mai mult decât înțelegători și nu au luat la verificat fiecare element în parte și nici nu a trebuit sa le dau lecții de dicție sau ale ciudățenii care le-am citit DIN FERICIRE. Nu spun ca este imposibil sa fie vreunul într-o pasă nasoală și sa fie incapabil sa o gestioneze în afara serviciului (sunt la fel de oameni ca oricine).

   Și acum serios, cine nu a fost la RAR si a vazut un jaf de mașină, care primea okay ul, care pune în pericol viata persoanelor din mașină respectiva și a participanților (cei cu farurile necalificate care te fac sa ai cateva secunde când ochii sunt praf de la lumina eleganta de xenon de 150 de lei)…

   Iar exemplul cu poliția din vest care te face sa tremuri nu sunt de acord; dar nici nu comentează vreunul la ei cum fac acei celebrii domni educați prin prisma telenovelelor pentru labagii ale televiziunilor A3, Realitatea, România TV și alte mizerii anticultura)

   Felicitări pentru PSD și PNL la alegerile care au fost. Va rog nu va mai mirați de lucrurile dubioase. 🙂

   Respect autoritățile statului dar din păcate ele vor sa fim precum un cetățean Luxemburghez și ei sa fie precum un trib de talibani și totul sa fie okay. Vina este comuna și extremismul sa fie lăsat cultelor și partidelor.

 16. Vasile colac

  feb. 8, 2016 at 1:43 pm

  Mare prost ești. Te plictisești? Ai probleme cu mansarda? Cum poți abera în halul asta și sa dezinformezi populația? Cauta ți altceva de făcut.

 17. Anonim

  feb. 7, 2016 at 9:22 pm

  Sa moara mâ- ești prost rău

 18. daniel

  feb. 7, 2016 at 9:08 pm

  parerile sunt impartite…eu sunt sofer de 10 ani si sa va spun din propria experienta inca se mai intample ca politia romana mai ales in vama sa faca pe nesimtitii..(unde scrie ca politistu vamal trebuie sa ceara foaie de parcurs)..si sunt nevoit sa plec de la fata locului fara 10 , 20 euro bani negri….mai sunt si alti care au situati similare???????

  • Anonim

   mart. 19, 2016 at 11:07 pm

   Ce este un politist vamal???

  • Dr.Acu

   apr. 3, 2016 at 8:18 pm

   Prietene, VAMA este „vama” de cand lumea!! D-asta a fost inventata!!! Pai daca la vama nu „cotizezi”, atunci unde!? In fata reporterilor A1, sau PROTV1?

 19. Anonim

  feb. 7, 2016 at 8:35 pm

  Sotul meu a primit o amenda ,pentru ca nu era vinovat normal ca nu a semnat-o , au trimis-o la tribunal iar cand i-a venit acasa SURPRIZA in locul lui a semnat altcineva . Ce parere aveti ?

 20. Adrian

  feb. 7, 2016 at 7:43 pm

  „(legea nu mai permite sa se oprească mașini și apoi sa se caute motive de amenda)”

  Serios? Dacă ne vorbești despre ce nu permite legea, ia spune-ne tu nouă, autorule, care este temeiul legal pentru toate informațiile înșirate în articol? Trebuie să le permită o lege, nu?

  Răspunsul tău ar suna cam așa „În temeiul art. x din Legea Y, vă rog să îmi prezentați ordinul ăla de serviciu și buletinul metrologic”.

  Din păcate, „dreptul” de a bate câmpii nu poate fi îngrădit.

 21. Unu

  feb. 7, 2016 at 7:01 pm

  Un handicapat ala care a scris chestia asta ! Poate tot niste handicapati ca el sa-l creada. Vorba celui de mai sus : trezeste-te nene la realitate !

 22. Lucian

  feb. 7, 2016 at 6:30 pm

  Unde-i lege nu-i tocmeala. Scurt si la obiect daca gresesc intr-un fel sau altul imi asum raspundetea.Logic ar fi sa le multumim politistilor ca nu ne lasa sa mergem mai departe in grseala,aceasta putind sa se termine rau chiar pentru noi

 23. cetatean ingrijorat de media

  feb. 7, 2016 at 5:10 pm

  nu-s fan miliatia dar voi sincer sunteti… dezinformati lumea extrem de mult, ii faceti sa „beneficeze amenzi grase” fara sens, sa va fie rusine mai…

 24. Sabin popescu

  feb. 7, 2016 at 5:55 am

  Eu zic sa eliminam gaborii din acest forum

  • ioio

   feb. 7, 2016 at 11:45 am

   Articolul este aberant.

 25. Ibrail

  feb. 6, 2016 at 11:37 pm

  În cazul în care conducătorul auto consideră că a fost sancționat pe nedrept există calea legală de a contesta procesul verbal de sancțiune contravențională. Vor veni și vremurile când o persoană ca cea care a scris articolul să rămână pentru o perioada definită de lege în custodia poliției, mai pe înțelesul lui, reținut și prezentat instanței pentru a hotărî. Ce S.F. -uri a prezentat el sunt din altă lucrare ”științifică”. Coboară cu picioarele pe pământ. Să ceri tu ordinul de serviciu polițistului rutier și acesta să nu-l prezinte iar el să-ți solicite documentele care atestă calitatea de conducător auto, ale autovehiculului sau, după caz, pentru transportul efectuat, refuză și să vedem cine pierde. Am uitat, totul numai cu respectul cuvenit față de tine iar tu poți să-i adresezi ce vrei și cum vrei. Încearcă te rog un asfel de comportament oriunde în Europa și concluziile le tragi tu singur.

  • Alexandru Bogdan

   feb. 7, 2016 at 2:15 am

   Marlania in legislatia romana este ca agentul constatator constata ce vrea el, fara nici o justificare iar tu trebuie sa-ti sustii si demonstrezi nevinovatia, ca tu contesti procesul verbal. Iar din Franta in Grecia si chiar Turcia cand vad un politist pe sosea ma simt protejat, numai in Romania, Bulgaria, Serbia, Bosnia ma simt haituit.
   Da nu-i vina lor. E vina noastra a prostilor care platim impozitele.

   • mitrea nicusor

    feb. 7, 2016 at 10:00 pm

    corect jigodiile de la noi nu sunt politisti sunt pindari la colt de strada

   • Anonim

    feb. 8, 2016 at 8:06 pm

    perfecta dreptate ai!!!

   • Anonim

    feb. 8, 2016 at 11:26 pm

    Da domnule ai dat răspunsul cel mai bun…?????????????????????

 26. Paulica

  feb. 6, 2016 at 7:52 pm

  Aberații în toată regula…imediat vor opri participanții la trafic echipajele poliției…Dacă îi arăți unui neamț articolul și îl și traduci va crede că e vorba de o țara bananiera…iar un polițist mereu va avea ulo justificare pentru a opri un autovehicul: nu ți merge un far (în realitate iți merge dar la distanță nu se vedea bine), ai informații că mașina respectiva transportă nu știu obiecte /substanțe interzise, etc și etc…ați ghicit: sunt polițist. Nu sunt de acord cu abuzurile dar cine a scris articolul e vreun frustrat sau are ceva cu poliția…cine a greșit a greșit și trebuie să și recunoască fapta…

  • MOTANU

   feb. 7, 2016 at 6:48 am

   Ați înțeles opriți un participant la trafic pentu control si când ce crezi controlează el organul de politie . De când o persoana fizică are dreptul de a controla la documente unui organ de politie? Acești retarzi si frustrați cred că dacă fac pe deștepții se pierde polițistul și scăpa mai ușor.

 27. adi

  feb. 6, 2016 at 6:30 pm

  vad ca pe articolul acesta numai politisti isi fac veacul. se vede ca sunt simpli oameni ca noi si ca ceilalti si se ascund in spatele autoritatii cu care au fost instituiti. si ei sunt plini de greseli umane ca fiecare dintre noi.

 28. eu

  feb. 6, 2016 at 3:07 pm

  Aberatii!Cine a scris articolul habar n-are.Spuneti agentului aberatiile astea si poate cu putin noroc luati maximul amenzii.Dupa multumiti celui care a scris articolul.:))

 29. Mistery

  feb. 6, 2016 at 2:05 pm

  Celui care a scris acest articol : „Vă recomand un consult psihiatric de urgență! „

 30. Tibi

  feb. 6, 2016 at 2:01 pm

  Nu inteleg de ce noi romanii trebuie sa fim mai destepi decat toata lumea. Nu stiu de ce intodeauna se cauta scuze si portite pentru evitarea a unei amenzi. Daca sti ca ai gresit (si sti ca ai gresit) recunoasteti fapta semneaza amenda si pe viitor ai grija sa fi mai atent.
  Nu stiu cum au primit unii oameni permis de conducere cand habar nu au nici macar sa parcheze , sa nu mai vorbim despre semnalizarea corecta , folosirea farurilor de ceata sau folosirea telefonului mobil in timpul condusului.
  90% din asa numiti conducatori auto incalc legea zilnic , multe din aceste avand consecinte drastice ,uneori din nefericire chiar si fatale si tot acesti ”soferi” ne dau sfaturi ce sa facem sa scapam de amenzi…. rusine!!!
  SE circula cu niste autoturisme fara frane , cu probleme majore la directie , parbriz fisurat etc., in multe cazuri nici actele nu sunt in regula , cu jafurile astia se incalca legile unde se poate si dupa toate astea inca se da si sfaturi altor oameni ce si cum sa faca sa scape de amenzi.
  As vrea sa va vad ce acte ati cere voi de la un politist austriac , sau cum ati evita amenda primita in germania. :))))
  Politia din romania are o singura vina: nu isi face datoria asa cum trebuie si e prea corupta. Cu asta cred ca am spus tot 😉

 31. Grigore

  feb. 6, 2016 at 11:57 am

  http://www.4tuning.ro/ghidul-soferului/drepturile-pe-care-credeam-ca-le-avem-in-fata-politistului-rutier-sunt-basme-26498.html
  Un link care întărește ce spune #Calin mai sus si anumite cât de copilăresc si fals poate fi articolul de fata. Daca e sa ne luam după ce e scris aici, polițistul trebuie sa fie verificat de noi si nu invers, bine ca nu mai scrie si ca avem voie sa ii amendam si sa le luam puncte :)))

 32. Anonim

  feb. 6, 2016 at 11:20 am

  Numai porcariii….luati Codul rutier si cititi.l cum tb…soferii lui peste….cum aveti permise dak nu ati citit????

 33. Alim

  feb. 6, 2016 at 9:28 am

  Da si dacă, polițistul nu-ți Răspunde la întrebările tale cei de făcut.

 34. Calin

  feb. 5, 2016 at 11:44 pm

  MIT: Polițistul care te-a oprit trebuie să îți prezinte legitimația, iar refuzul de a prezenta actele poate duce la anularea unei eventuale amenzi.
  REALITATE: Legea 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române prevede:
  ART. 41 (1) În exercitarea atribuţiilor de serviciu poliţistul este obligat să prezinte insigna sau legitimaţia de serviciu, după caz, pentru a-şi face cunoscută, în prealabil, calitatea, cu excepţia situaţiilor în care rezultatul intervenţiei sau siguranţa ulterioară a poliţistului ar fi periclitată.
  Asta înseamnă că dacă polițistul are insignă pe piept, nu mai e obligat să prezinte şi legitimaţia de serviciu.

  MIT: Oamenii legii trebuie să spună motivul pentru care te-a oprit. Nu este permis de lege să fie oprite mașinile și apoi să fie căutat motiv de a da amendă.
  REALITATE: Hotărârea Guvernului nr.1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:
  Art. 182. – (1) Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, precum şi pentru verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege. Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează şi în condiţiile producerii unor calamităţi naturale, dezastre sau a altor situaţii care pun în pericol siguranţa circulaţiei.
  Nu se poate discuta despre oprire fără motiv dacă polițiștii pot opri autovehicule pentru „verificarea deţinerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege”.

  MIT: Când este filtru, poți să ceri ordinul de serviciu. În acesta trebuie să fie menționate: data, orele, străzile și numele persoanelor care participă la filtru.
  REALITATE: Nu oricine poate intra în posesia acestor informații. Data, ora și locul în care polițiștii își desfășoară activitatea sunt informații interne la care au acces doar șefii polițiștilor.

  MIT: Dacă primești amendă, trebuie să semnezi că recunoști fapta și că iei la cunoștință amenda. Dacă nu semnezi pentru recunoașterea faptei, se merge în instanță.
  REALITATE: Procesul verbal are doar rubrica „Alte mențiuni”, nu și cea pentru recunoașterea faptei.

  MIT: Polițiștii care sunt cu radarul nu au voie să dea filmul inapoi. În plus, poți să le ceri să îți arate:
  – legitimația care atestă că au dreptul de a lucra pe mașina de radar, vizele să fie la zi;
  – copie a certificatului metrologic al aparatului radar cu modelul și seria aparatului;
  – legitimația care atestă faptul că are dreptul de a conduce mașina Ministerului de Interne (să fie vizată);
  – „ordinul de serviciu”, foaia pe care este menționat faptul că au voie să își desfășoare activitatea respectivă.
  REALITATE: Și aceste documente au caracter intern. Certificatul de verificare metrologică se poate solicita doar de instanţa de judecată în cazul în care contravenientul formulează contestaţie împotriva procesului verbal, iar acest document se trimite în copie instanţei, în niciun caz conducătorului auto sancţionat.

  • Anonim

   feb. 6, 2016 at 8:23 pm

   in sfarsit un comentariu foarte bine documentat.

  • escu

   feb. 7, 2016 at 9:09 am

   Scurt si la obiect. Ma tem insa ca tot nu vor pricepe. Si ca o completare apelarea fara motiv a numarului unic de urgenta se pedepseste cu amenda contraventionala. Sunt curios si eu de cand faptul ca ai fost oprit de Politie este o urgenta. Si nu. NU SUNT MILITEAN. Dar articolul e stupid.

  • Andi

   feb. 7, 2016 at 9:47 am

   asa e ! … resdtul sunt fabulatii !

 35. eugen

  feb. 5, 2016 at 10:43 pm

  Aberatii de o absurditate comica:)))
  Mai nou cetateanul controleaza politistul?:)))
  Nu faceți asa ceva oameni buni ca nu va ajuta… Vorba buna si recunoasterea faptei, mai mult ajuta

  • Anonim

   feb. 6, 2016 at 3:58 am

   Cica: (ASTA DACA Nu cumva ai portbagajul plin cu arme ȘI Doua cadavre legat la spate)…..ca daca ai una ???

  • COTURNIXBIKE

   feb. 6, 2016 at 5:45 pm

   ROMÂNUL TREBUIE SĂ învețe să comunice și să-și asume greșeala, nu să înjure ca la ușa cortului, să le spună ce crede că ar trebui să facă polițiștii. Înainte de a judeca un polițist cum își face datoria puneți-vă un minut în locul lui.
   …. agentul de la rutieră este îndreptățit legal să te oprească atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situația în care există indicii temeinice despre săvârșirea unei contravenții ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte. Atâta timp cât legea îi oferă posibilitatea polițistului să oprească orice autovehicul „pentru verificarea deținerii de către conducătorii vehiculelor a documentelor prevăzute de lege” nu mai putem discuta de oprirea fără motiv și alte legende urbane de acest gen…… Lumea vorbește că dacă ești oprit de poliție, după ce ai încălcat viteza legală, ai anumite drepturi……. și anume, să ceri: — Legitimația care atestă că au dreptul de a lucra pe mașina cu radar… să aibă vizele la zi …… — Copie după certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul și seria aparatului…… – legitimația care atestă faptul că are dreptul de a conduce mașina Ministerului Afacerilor Interne… să fie vizată……………………… ÎN PRIVINȚA ACESTOR DOCUMENTE ”””legitimația care atestă că au dreptul de a lucra pe radar”” ori ””legitimația care atestă dreptul de a conduce mașina Ministerului Afacerilor Interne”” și copia după certificatul metrologic, sunt doar afirmații infantile,….. similare cu cea privind „ordinul de serviciu” pentru că e logic pentru orice om lucid că asemenea documente au caracter intern, iar verificarea lor se face de șeful ierarhic al polițistului……Certificatul de verificare metrologică se poate solicita doar de INSTANȚĂ de judecată în cazul în care contravenientul formulează contestație împotriva procesului verbal, iar acest document se trimite în copie instanței, în niciun caz conducătorului auto sancționat !!!!!!……….Polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră au dreptul să legitimeze persoane iar în cazul când o persoană refuză să se legitimeze, POATE FI CONDUSĂ LA SEDIUL POLIȚIEI PENTRU A SE STABILI IDENTITATEA “”
   RESTUL SUNT POVEȘTI !!!!!!

   • lati

    feb. 7, 2016 at 12:10 pm

    corect 100%, dar ce facem cu politisti care inventeaza abateri, care nu au un motiv sa te opreasca in trafic dar o fac iar dupa acest fapt te mai tin in povesti zeci de minute ca asa vrea LUMINATIA SA.Din experienta proprie relatez, am avut noroc ca am vor 3 persoane in masina, deci martori ca altfel ramaneam fara permis fiindca d-lui agent i-sa parut ca am incalcat legea.Ne intrebam de ce in alte tari politisti sunt respectati si la noi NU.A se vedea echipajele de politie de la Valea lui Mihai care stau langa o statie de carburanti la intrare in oras, dupa ce va intalniti cu ei discutam, sa fiti mai multi in masina sau sa aveti o camera de filmat la bord.

 36. Eu

  feb. 5, 2016 at 9:57 pm

  Alta metoda ( absolut corecta) de a scapa de radar este ca atunci cand va intreaba daca aveti obiectiuni sa cereti sa scrie in procesul verbal un singur cuvant ” ceata”, daca il scrie a-ti scapat. Masurarile cu cinemometru ( radar) nu sunt valabile pe ceata. Dacă pe fotografia de la cinemometr u ( radar) apare in peste viteza litera „T”, acea masuratoare nu este valabila – este vorba de radarele mobile care la pornire au nevoie se un TIMP de autodiagnosticare – „militianul” tine oprit cinemometrul ptr. a nu fi detectat, iar cand ajungeti in apropiere il porneste si va pozeaza( sau la.o mișcare foarte brusca) acea inregistrare nu este valida din punct de vedere metrologic.

  • Anonim

   feb. 7, 2016 at 6:34 pm

   Exista institutul național de meteorologie care, in urma unei adrese, răspunde foarte clar dacă în locul respectiv, la data și ora menționata au fost sau nu ccondiți de creare a cetei. Daca scri tu ceata la mențiuni nu te crede nimeni pe cuvânt!

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Published

on

By

Patiseriile, pizzeriile si cofetariile isi bat joc de clienti, pacalindu-i in privinta continutului produselor lor. Ministerul Agriculturii avertizeaază că, în urma controalelor care au vizat 180 de magazine şi unităţi de producţie din Bucureşti şi din alte 12 muncipii, s-a constatat că 40% dintre acestea utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte.

„Au fost verificate 180 de unităţi (din care 85 patiserii, 17 Cofetării – laboratoare cofetărie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unităţi de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfăşurat în Bucureşti şi in municipiile reşedinţă de judeţ precum Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui. Dintre acestea 73 de unităţi, reprezentând un procent de 40,5%, utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte (brânză, caşcaval, unt, etc)”, anunţă Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a reluat din 21 ianuarie activităţile de control desfăşurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte, informarea corectă a consumatorilor, depistarea, sancţionarea şi diminuarea fraudelor în domeniu.

Acţiunile se desfăşoară atât în Municipiul Bucureşti cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc în principal verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare.

„Chiar dacă se constată o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, în comparaţie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persistă în detrimentul producătorilor autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte şi pe linia informării corecte a consumatorilor”, subliniază ministerul.

Au fost depistate şi alte abateri precum comercializarea aşa-zisei „Specialitate Bulgaria” drept Telemea de Bivoliţă, Telemea de Capră şi Telemea de Vacă, la preţuri cuprinse între 8,5 lei şi 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă faptul că afectează imaginea producţiei autohtone, autentice şi sănătoase, reprezintă practic şi „o sfidare a consumatorilor”, conform Ministerului Agriculturii.

Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor şi substituirea produselor procesate din lapte cu specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, dar şi cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare şi siguranţă alimentară, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 661.219 lei.

RECOMANDARE
Un plan indraznet. Centralele termice individuale "de apartament" pe gaze naturale să fie interzise cu totul în întreaga Uniune Europeană

sursa digi24

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***