Connect with us

Agricultura si economie

In Uniunea Europeană drumul de acasă până la serviciu este considerat timp lucrat

Published

on

O decizie a Curții Europene de Justiție vine să avantajeze angajații din toată Europa, inclusiv pe cei din România. Este cazul agenților de vânzări, al instalatorilor, al electricienilor, dar și al altor categorii de angajați care nu au nevoie să treacă pe la birou pentru a-și îndeplini sarcinile de lucru.

În urma unei acțiuni intentată de sindicatele spaniole companiei Tyco, specializată în sisteme anti-furt, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că,„în cazul în care lucrătorii nu au un loc de muncă fix sau obişnuit, timpul de deplasare a acestor lucrători de la domiciliu la clienţi constituie «timp de lucru»”.

Conform newsar.ro, decizia luată pe 10 septembrie a.c. impune ca responsabilitatea de a controla ce fac angajaţii în perioada pe care ei o declară „timp de deplasare” ( timp lucrat ) revine companiei pentru care aceștia lucrează. De asemenea, „dacă un lucrător care nu are un loc de muncă fix îşi exercită funcţiile în cursul deplasării pe care o efectuează la sau de la un client, acest lucrător trebuie să fie considerat ca aflându-se la locul de muncă pe durata acestui traseu”.

„Această constatare nu este de natură să fie afectată de împrejurarea că unii lucrători, într-o situaţie precum cea în discuţie în litigiul principal, încep şi termină astfel de trasee la domiciliu, întrucât această împrejurare decurge în mod direct din decizia angajatorului de a desfiinţa sediile regionale, iar nu din voinţa acestor lucrători. Aceştia, întrucât au pierdut posibilitatea de a determina în mod liber distanţa care separă domiciliul lor de locul obişnuit în care începe şi unde se termină ziua lor de lucru, nu pot fi obligaţi să îşi asume alegerea angajatorului lor de a desfiinţa aceste sedii”, se arată în fundamentarea deciziei Curții Europene de Justiție.

Totodată, decizia precizează că modul în care sunt plătiţi angajaţii pentru minutele sau orele petrecute pe drum nu poate fi stabilit de Curte. Acest lucru urmează a fi stabilit de firmă, respectând legislaţia muncii în vigoare.

Hotărârea Curţii Europene ar putea afecta milioane de angajaţi din statele membre UE care lucrează la firme fără sedii fixe.

RECOMANDARE
Nici nu iti inchipui ce mananci in meniurile all inclusive! Dezvaluirile unui bucatar-sef la "5 stele"

Potrivit analiștilor, ca urmare a acestei decizii, mii de angajatori ar putea fi găsiţi vinovaţi de încălcarea directivelor Uniunii Europene.

loading...
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

Modalități neobișnuite pentru creșterea capitalului de afaceri pentru o campanie startup

Published

on

Ai nevoie de mai mulți bani pentru capitalul afacerii tale startup? Descoperă câteva metode neobișnuite pentru a-l crește cu rapiditate.

Afacerea ta este provocarea căreia trebuie să îi faci față zilnic!

În momentul în care ai pornit la drum afacerea ta se va confrunta cu multe provocări, dar nici una nu este la fel de intensă precum găsirea de bani pentru a menține totul la un nivel echilibrat. Dacă nu ai jucat până acum poker ca la aparate, vei constata că trebuie să știi când să-ți maschezi adevărate intenții, când este timpul să blufezi, să crești miza sau să te retragi. De la închirierea spațiului de birou și producție până la cumpărarea de bunuri și angajarea personalului, tot ceea ce trebuie să faci pentru a-ți transforma ideea într-o afacere viabilă necesită bani.

În cazul în care nu ești independent din punct de vedere financiar și îți permiți să susții afacerea din resursele financiare proprii, va trebui să te întrebuințezi în mod serios pentru a obține finanțarea necesară asigurării dezvoltării propice a companiei tale. În acest caz, ce-ai spune de câteva modalități mai puțin obișnuite de a obține finanțarea dorită?

Platformele online de tip crowdfunding

Există o mulțime de site-uri foarte bune de publicitate care au devenit foarte populare în rândul inventatorilor, antreprenorilor și publicului larg în ultimii doi ani. Chiar dacă în România acestea nu sunt atât de prezente, piața internațională îți oferă posibilitatea de a obține finanțare în cazul în care ideea ta de afaceri este una bună, printre aceste platforme online de crowdfunding numărându-se Kickstarter, Fundly, Indiegogo, Fundabile și RocketHub. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje, deci este mai bine să investighezi pe deplin detaliile asociate fiecărui site, pentru a descoperi care este platforma potrivită pentru nevoile și obiectivele tale.

Obținerea de capital din pre-vânzarea produselo

Dacă afacerea ta se bazează exclusiv pe vânzarea unui singur produs, cea mai ușoară modalitate de a obține mai mulți bani pentru a produce produsul este de a scoate la vânzare câteva mostre. Prin pre-vânzarea produselor tale, poți fi sigur să nu trebuie să faci prea multe și să rămâi cu un depozit de bunuri nevândute. În plus, vei putea observa care este reacția pieței la produsul tău, care sunt șansele ca acesta să fie din ce în ce mai solicitat pe piață și care este perspectiva de viitor a afacerii tale.

Acest tip de obținere de capital financiar poate fi puțin intimidant pentru unii antreprenori, dat fiind faptul că se expus unei presiuni a timpului, așa că trebuie să iei în considerare toate aspectele implicate de colectarea banilor înainte de a oferi produsul la pre-vânzare. Va trebui să te bazezi pe respectarea termenelor-limita de livrare a produsului, în caz contrar, clienții ar putea cere banii înapoi, ceea ce ar putea duce la o varietate de probleme.

Întrecerile și competițiile de idei de afaceri

RECOMANDARE
Decizie istorică luată de preoți. " Fără coroane la înmormântări. Mai bine un plic cu bani"

Crezi sau nu, există organizații care oferă recompense financiare – sau chiar finanțare – pentru antreprenorii care acceptă să participe la concursurile lor de idei de afaceri. Cerințele de eligibilitate, taxele de participare și criteriile de jurizare variază în funcție de organizator. Dar dacă ai încredere în ideea și în alegerea ta, aceasta ar putea fi o modalitate bună  (chiar dacă este mai neobișnuită) de a obține bani pentru afacerea ta.

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***