Important pentru toți șoferii! Legea RCA a fost modificată RADICAL. Tot ce trebuie să știi despre cum va funcționa noul sistem al asigurărilor obligatorii auto - Infoalert.ro
Connect with us

Agricultura si economie

Important pentru toți șoferii! Legea RCA a fost modificată RADICAL. Tot ce trebuie să știi despre cum va funcționa noul sistem al asigurărilor obligatorii auto

Published

on

RECOMANDARE
Toaleta din România care face furori pe internet. Din păcate, la noi lucrurile care ar trebui sa fie firești au ajuns sa fie tratate ca excepționale pentru ca sunt ...tot mai rare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat Norma pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 132/2017, noua lege a asigurării auto obligatorii de răspundere civilă auto. După ce va fi publicată în Monitorlui Oficial, norma va intra în vigoare şi va produce multiple modificări pe piaţa asiguraţilor RCA.

Astfel, două dintre marile schimbări vizează relația dintre păgubit-asigurător și unitățile de service. Conform ultimelor discuţii publice pe marginea normelor la legea RCA, unitățile de service auto vor stabili soluțiile tehnice de remediere a avariilor. În aceswt context, asigurătorii nu vor mai avea dreptul să impună păgubitului service-urile agreate de companie cu care acesta are voie să lucreze. De asemenea, potrivit normei, procesul verbal de constatare a daunei va cuprinde, printre altele, informarea persoanei prejudiciate cu privire la dreptul acesteia de a se putea adresa oricărei unități reparatoare….

Bonus-malus a fost şi el modificat: șoferii care își schimbă mașina își vor păstra bonusul fără dificultăți. Penalizări de șase ori mai mari pentru șoferii cu peste două daune pe an și bonus mai mare pentru cei fără evenimente. În funcţie de sistemul bonus-malus, prețul asigurării RCA va putea varia cu până la 180% în plus sau cu până la 50% în minus. Prin noile modificări, şoferii care îşi cumpără altă maşină îşi pot păstra clasa de bonus.

Decontarea directă va funcționa ca o clauză suplimentară la contractul RCA și va presupune și plata unui supliment de primă. Nivelul suplimentului va fi stabilit de asigurător și verificat de actuari independenți avizați de ASF. Șoferii care primesc prețuri mari, dar nu din cauza daunelor, vor fi repartizați aleatoriu cu tarife mai mici. Noile reglementări spun că șoferii care vor primi de la trei firme de asigurare oferte care să depășească de cel puțin ” N” ori tarifele de referință calculate de ASF pentru categoria sa vor beneficia de o repartizare către un asigurător, la un tarif mai mic. Factorul „N” care va fi înmulțit cu tariful de referință urmează să fie calculat de Biroul Asigurătorilor Auto din România și avizat de ASF.

Normele metodologice mai conţin şi alte serii de prevederi, probabil şi lista cu punctele de traumă luate în calcul pentru diverse tipuri de vătămare corporal produsă în urma unui accident auto, care vor apărea în Monitor şi vor intra în vigoare cel mai probabil de săptămâna viitoare.

Economica.net

loading...

Agricultura si economie

O afacere ce-ți asigură venituri mari! „Aurul rosu” se cultivă în Gorj și costă 14.000 de euro pe kilogram

Published

on

By

RECOMANDARE
Angajat al unei fabrici de mezeluri rupe tăcerea. "NICIODATĂ nu o să pun gura pe așa ceva". Iată ce bagă în salam, parizer, mușchi, șuncă sau Kaizer. Răspândiți masiv!

Aurul roşu este un ingredient gastronomic foarte scump. A fost aclimatizat și în România. Planta este şofranul, care a căpătat acest renume din cauza preţului. Se comercializează chiar şi cu 14.000 de euro kilogramul.

Originar din Orientul Mijlociu, şofranul creşte acum şi pe dealurile din Gorj. Spaniolul Guzman Aparitio a cumpărat 15 hectare de teren în comuna Bustunchin pe care le cultiva in mare parte cu sofran.

„În piaţa de desfacere, aici în Spania, de exemplu, se vinde cu 8.000 de euro kilogramul şi în Europa este în jur de 14.000 pe kilogram”, spune Guzman Aparitio, investitor spaniol.

Bucătarii îi dau dreptate. Şofranul este lux şi delicatesă. Spaniolii îl folosesc la paella, căreia îi dă culoarea galben-roşiatică specifică. Italienii îl adaugă în celebrele lor risotto-uri, iar indienii îl pun şi la dulciuri.

„Este într-adevăr mai scump decât caviarul, decât vita kobe şi decât aurul. Îl folosim foarte rar, îl folosim la mese speciale pentru că are o aromă delicată şi nu toată lumea ştie să aprecieze”, spune Claudia Turbatu, bucătar şef.

Sursa: deretinut.net

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***