marți, mai 30, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

In această țară nici armata lui Hitler nu a avut curaj să atace. Aici fiecare bărbat este și soldat

În această țară aproape fiecare bărbat este și soldat. Aici, statul îți dă un pistol, gratuit. La o stare de mobilizare, în 4 ore o armată de 650 mii de soldați așteaptă ordine, iar în 2 zile – o armată de 1.7 milioane de soldați e pregătită de luptă. Țara are un relief muntos și de podiș.

Este vorba de Elveția. Aici sunt săpate nenumărate tuneluri care îți permit să ajungi în orice colț al țării fără a fi văzut de cineva.

Orice bărbat elvețian este obligat să facă armata. Aceasta durează doar 3 luni, însă este suficient pentru a transforma un tânăr petrecăreț într-un bărbat responsabil. După aceasta tânărul primește o armă, o conservă și o uniformă militară, pe care acesta le ia acasă. Periodic, bărbații elvețieni sunt rechemați în armată, pentru a nu uita cunoștințele și abilitățile militare acumulate. Până la 32 de ani un bărbat elvețian este rechemat în armată de 7 ori, unde trebuie să stea câte 3 săptămâni.

În următorii 10 ani el va mai fi rechemat încă de 3 ori pentru 2 săptămâni, iar încă peste 10 – o dată pentru 2 săptămâni. Când elvețianul împlinește 51 de ani, el este eliberat oficial de serviciul militar și este obligat să întoarcă statului arma, uniforma și conserva.

Nimeni nu poate refuza serviciul militar, nici măcar milionarii și bancherii. Bugetul militar al Elveției este de 7.5 miliarde de dolari, iar țara dispune de 800 de tancuri și blindate și de 350 avioane militare!

Totusi, din 1992, cei care nu doresc sa execute serviciul militar din diverse motive au alternativa serviciului non-militar, care presupune, printre altele, implicarea in proiecte de mediu. Barbatii care nu isi satisfac stagiul militar plătesc o taxa echivalenta cu 4% din salariu.

Populația civilă este înarmată până în dinți. Astfel, s-a calculat că elvețienii dețin absolut legal acasă la ei 1.5 milioane de semi-automate și 2 milioane de pistoale. În Elveția numărul amplasamentelor pentru tir este egal cu numărul cafenelelor…

Istoricii elveţieni cred că tocmai acest sistem ar fi descurajat Germania nazistă să invadeze Elveţia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar si ca Elveția era țară neutră, pentru primind în băncile ei, prada de război a naziștilor.

Foarte interesant și..  "Colonul omului este groapa de gunoi a organismului. 90 % din boli de aici provin. Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului"

Numărul deceselor cauzate de arme de foc în Ţara Cantoanelor este de trei la 100.000 de locuitori, destul de mic comparativ cu cel din SUA unde, potrivit statisticilor, este de 10,3 la 100.000 de locuitori.  În Europa, Elveţia este a doua ţară, după Finlanda, cu cele mai multe decese cauzate de armele de foc.

Afla mai multe pehttp://www.cunoastelumea.ro/pare-greu-de-crezut-dar-elvetia-este-cel-mai-militarizat-stat-din-lume-detalii/

Articole asemănătoare

3 COMENTARII

  1. Germania lui Hitler a fost finanţată şi de către bănci elveţiene, înainte de începerea războiului, în 1939!… Germaniei îi era mai de folos o Elveţie neutră, de unde putea primi sau unde putea depune bani!

  2. Elveția nu a fost atacată de germani nu pentru sistemul ei militar sau pentru neutralitatea ei politică ci pentru că aici este sediul central al finanțelor lumii. Cum să-și atace sponsorii !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.