miercuri, mai 22, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

In curând vom fi tineri, chiar și la bătrânețe. Pastilele anti-îmbătrânire ar putea fi disponibile în farmacii peste cinci ani

Conform cercetărilor efectuate de savantii din Silicon Valley, în următorii cinci ani ar putea fi disponibile pastile care pot inversa efectele îmbătrânirii și care ar putea fi achiziționate din farmacii. Aceste pastile ar putea ajuta o persoană să mențină starea de tinerețe și să inverseze procesul de îmbătrânire, conform unei informații publicate de newsweek.ro.

Recent, Sam Altman, în vârstă de 37 de ani, a finanțat startup-ul biotehnologic Retro BioScience cu suma de 180 de milioane de dolari. El se numără printre miliardarii din Silicon Valley care au investit considerabil în cercetarea științifică legată de îmbătrânire, conform publicației Daily Mail.

Jeff Bezos de la Amazon a investit trei miliarde de dolari într-un startup numit Altos Labs, care se concentrează pe cercetarea științifică legată de extinderea duratei de viață. Peter Thiel, cofondator al PayPal, a investit în Fundația Metusalemă, care își propune să transforme 90 de ani în 50, prin intermediul cercetării științifice legate de îmbătrânire.

Chiar cu toate resursele alocate cercetării științifice în domeniul anti-îmbătrânire, conform autorului cărții din 2020 „Fără vârstă: noua știință a îmbătrânirii fără a îmbătrâni” – Andrew Steele, pastilele care previn îmbătrânirea ar putea fi disponibile în farmacii în termen de cinci ani.

Steele subliniază faptul că medicamentele existente, cum ar fi metformina – un comprimat utilizat în tratamentul diabetului – ar putea fi adaptate ca tratamente anti-îmbătrânire în viitorul apropiat. El declară că aceasta ar putea fi „cea mai mare revoluție în medicină de la descoperirea antibioticelor”.

Deși îmbătrânirea în sine nu este fatală, persoanele în vârstă sunt expuse riscului de a dezvolta boli grave, cum ar fi Alzheimer, boli de inimă și cancer.

Foarte interesant și..  Ciudățenii ale lumii animale. S-au descoperit rechini care pot păși pe fundul oceanului (video)

Potrivit lui Steele, există între 20 și 30 de companii care dezvoltă medicamente noi, cunoscute sub numele de „senolitice”, care distrug celulele îmbătrânite din corpul uman. Aceste medicamente au fost testate pe șoareci și s-a constatat că pot face animalele în vârstă să devină tinere și sănătoase. Scopul final este de a manipula sistemele umane în timpul procesului de îmbătrânire, pentru a menține sănătatea și calitatea vieții.

Cu toate acestea, este important să se menționeze că încă există multe incertitudini legate de siguranța și eficacitatea acestor medicamente. În plus, accesul la astfel de medicamente ar putea fi limitat din cauza costurilor ridicate. Este esențial să continuăm cercetările în acest domeniu și să urmărim cu atenție evoluțiile din industrie pentru a ne asigura că dezvoltarea acestor pastile anti-îmbătrânire este în beneficiul sănătății umane.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.