Acasă Din lume Cum se realizează un panou solar din cutii de bere? Încălzire fără...

Cum se realizează un panou solar din cutii de bere? Încălzire fără costuri!

0

Mulți dintre fermieri se tem de costurile de încălzire, dar pot adopta soluții practice, fără mari cheltuieli. Pentru încălzirea pe timp de iarnă, costurile sunt o povară pentru mulți gospodari, atunci când doresc să asigure animalelor un confort termic.

În Ungaria s-a găsit o soluție – panoul solar din cutii de aluminiu, de bere sau de suc. Acel panoul solar din cutii de bere este simplu de construit, putându-se folosi materiale din gospodărie. Este nevoie de o casetă de lemn, de un placaj pe care se fixează cutiile, de sticlă sau plexiglas și de vopsea neagră mată.

Instalația pentru încălzire se realizează în doar 10 ore.

Iată și lista necesară de materiale:

– O ramă de geam vechi sau o casetă din lemn – dimensiunea ei va determina și numărul necesar de cutii de aluminiu. În imagine s-a folosit o ramă de 120 m X 60 cm, pentru care sunt necesare 72 de cutii goale de bere sau de suc
– 4 placaje (nu din lemn de plop sau de pin)
– Izolație pentru placaje – carton
– Spumă izolatoare
– Un tub pentru aerisire
– O bucată de plexiglass sau de sticlă
– Bandă adezivă (pentru asamblare și ultimele finisări)
– O placă de pal
– Vopsea neagră sau spray
– Un ventilator de la un computer
– Gură de aerisire
– Șuruburi și cuie
– Unelte.

Pentru început se colectează cutiile de aluminiu pentru a începe proiectul. Ele trebuie să fie goale, neîndoite, găurite sau crăpate.

Este recomandat ca pe parcurs ce adunați cutiile, să le sablați suprafața (cu șmirghelul) pentru ca vopseaua neagră să se prindă.

Foarte interesant și..  Ce afecţiuni semnalează lunula sau semiluna de pe unghie

Cutiile asigură circulația aerului, așa că se taie la ambele capete și  se găuresc cu ajutorul unei bormașini. Sunt fixate pe rânduri în caseta de lemn.

La capătul casetei, pentru fiecare rând de cutii există un orificiu care se acoperă cu o plasă pentru a limita pătrunderea prafului.

La celălalt capăt al cutiei de lemn se face un orificiu în placaj și se fixează un ventilator de calculator, conectat la o aerisite. Pe aici iese aerul cald produs cu ajutorul energiei solare. Este un cost minim pentru că micul ventilator are nevoie de o sursă de energie electrică (cam cât consumă un calculator).

Sursa: agrointel.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentCojile de ceapă nu trebuie aruncate. Sunt extrem de benefice pentru sănătate.
Articolul următorDatorită acestei tehnologii, spui STOP! unor injecții dureroase. Absolut genial!(VIDEO)