Connect with us

INFO ȘTIRI

Exercițiu simplu prin care poți afla care ţi-e speranță de viaţă. Cardiologii îl recomandă

Published

on

Vrei să afli care ţi-e speranţa de viaţă? Nu e necesar să faci analize şi investigaţii sofisticate. Potrivit unui studiu apărut în Jurnalul European de Cardiologie, felul în care facem un exerciţiu simplu şi rapid dezvăluie cât de probabil e să mai fim în viaţă peste şase ani.

Longevitatea extremă n-are legătură cu variaţiile genetice Dieta mediteraneană încetineşte „ceasul molecular“ Modul în care reuşeşti să te aşezi jos din picioare şi să te ridici apoi la loc fără să te ţii de nimic poate arăta cât mai ai de trăit, potrivit metro.co.uk, citat de adevarul.ro.

Testul numit „sitting-rising test“ (SRT) a fost conceput de un grup de medici printre care şi Claudio Gil Araujo de la Universitatea Gama Filho din Rio de Janeiro, Brazilia, pentru a măsura rezistenţa şi flexibilitatea pacienţilor. În decursul anilor, specialiştii au constatat că persoanele care au obţinut un scor de cel mult 3 puncte din cele 10 la acest test erau de cinci ori mai susceptibile de a deceda în decurs de şase ani, comparativ cu cele care obţineau un punctaj mai mare de opt.

Medicul Araujo spune alte modalităţi de a testa fragilitatea pot fi consumatoare de timp şi impracticabile, în timp ce SRT, pentru efectuarea căruia nu este necesar niciun fel de echipament, poate fi realizat oriunde şi în doar câteva clipe.

Într-un studiu publicat în Jurnalul European de Cardiologie, medicii au descris observaţiile făcut pe un lot de 2.002 adulţi cu vârste cuprinse între 51 şi 80 de ani. Concluzia lor a fost că subiecţii care au înscris 10 puncte la acest test au avut de două ori mai multe şanse de a fi în viaţă în următoarii şase ani decât cei care au obţinut mai puţin de 8 puncte.

Cum se face testul?

Stai în picioare, încrucişează-le şi încearcă să te aşezi jos, fără să te sprijini de ceva, iar apoi străduieşte-te să revii, în acelaşi mod, în poziţia iniţială (vezi video mai jos). Execuţia perfectă a acestui exerciţiu se notează cu 10 puncte, 5 pentru aşezare şi 5 pentru ridicare. De fiecare dată când o persoană foloseşte mâna sau genunchiul pentru a se sprijin se scade câte un punct, iar pentru fiecare pierdere de echilibru se ia câte o jumătate de punct.

RECOMANDARE
Performanta remarcabila a unui tanar matematician roman in SUA. Este numit si "Legenda Putnam-ului"

loading...
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Published

on

By

Patiseriile, pizzeriile si cofetariile isi bat joc de clienti, pacalindu-i in privinta continutului produselor lor. Ministerul Agriculturii avertizeaază că, în urma controalelor care au vizat 180 de magazine şi unităţi de producţie din Bucureşti şi din alte 12 muncipii, s-a constatat că 40% dintre acestea utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte.

„Au fost verificate 180 de unităţi (din care 85 patiserii, 17 Cofetării – laboratoare cofetărie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unităţi de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfăşurat în Bucureşti şi in municipiile reşedinţă de judeţ precum Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui. Dintre acestea 73 de unităţi, reprezentând un procent de 40,5%, utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte (brânză, caşcaval, unt, etc)”, anunţă Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a reluat din 21 ianuarie activităţile de control desfăşurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte, informarea corectă a consumatorilor, depistarea, sancţionarea şi diminuarea fraudelor în domeniu.

Acţiunile se desfăşoară atât în Municipiul Bucureşti cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc în principal verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare.

„Chiar dacă se constată o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, în comparaţie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persistă în detrimentul producătorilor autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte şi pe linia informării corecte a consumatorilor”, subliniază ministerul.

Au fost depistate şi alte abateri precum comercializarea aşa-zisei „Specialitate Bulgaria” drept Telemea de Bivoliţă, Telemea de Capră şi Telemea de Vacă, la preţuri cuprinse între 8,5 lei şi 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă faptul că afectează imaginea producţiei autohtone, autentice şi sănătoase, reprezintă practic şi „o sfidare a consumatorilor”, conform Ministerului Agriculturii.

Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor şi substituirea produselor procesate din lapte cu specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, dar şi cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare şi siguranţă alimentară, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 661.219 lei.

RECOMANDARE
Un stat european îşi deschide larg porţile pentru români. Salariile ajung şi la 6.000 de euro

sursa digi24

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***