joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Închisoare pe viață pentru răspândirea COVID-19! Pedepse aspre pentru cei care încalcă dispozițiile care previn propagarea pandemiei de coronavirus

Creşterea îngrijorătoare a cazurilor de infectare cu COVID-19 i-a determinat pe oficialii din Grecia să ia măsuri severe. Curtea Supremă de la Atena a anunțat, joi, că nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii bolii va fi considerată infracțiune gravă și tratată cu maximă severitate.

Într-un document trimis către toate procuraturile, Vassilis Pliotas, membru al Curții Supreme, citează articolul 285 din Codul Penal care prevede pedepse foarte dure pentru cei care încalcă dispozițiile date pentru prevenirea răspândirii pandemiei.

Procurorii sunt îndemnați să intrevină categoric atunci când un individ s-a comportat într-o manieră care „a pus în pericol drepturile fundamentale legale cum ar fi dreptul la viață și dreptul la protejarea sănătății”. Cei găsiți vinovați de încălcarea dispozițiilor legate de limitarea riscului răspândirii pandemiei pot primi condamnări de până la 3 ani de închisoare cu executare, dar dacă în urma acțiunilor lor va rezulta moartea unei persoane pedeapsa urcă la 10 ani, iar dacă rezultatul încălcării dispozițiilor legale duce la moartea mai multor persoane, pedepsa merge până la închisoarea pe viață.

Documentul Curții Supreme vine după o anchetă care a vizat mai multe persoane care ar fi încălcat ordinul de a sta în casă, în carantină, după ce au fost găsite suspecte de infectarea cu COVID-19, la începutul lunii acesteia, în Patra, un oraș cu port din vestul țării, dar și în contextul deciziilor luate de Grecia pentru a institui măsuri mai dure de limitare a răspândirii pandemiei. În momentul de față sunt înregistrați 117 pacienți infectați cu coronavirus în Grecia.

Sursa: podul.ro

Foarte interesant și..  Sunt românii mai rezistenți în fața coronavirusului? Ce spune președinta Societății Române de Genetică

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.