joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Închisoare pentru românii care dau muzica prea tare

Cei care vor să chefuiască, dacă nu vor da muzica mai încet, se vor alege cu dosare penale în cazul în care îi deranjează pe locatari. Petrecăreții care au primit avertismente şi amenzi de la Poliție, dar nu se conformează solicitărilor, riscă pedeapsa cu închisoarea. Este propunerea legislativă de joi a MAI, având ca scop întărirea ordinii şi siguranţei.

Pachetul legislativ presupune completarea Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Locatarii gălăgioşi, care nu dau muzica mai încet, deși poliţiştii le-au aplicat avertismente sau amenzi, potrivit noului proiect, aceste persoane riscă până la doi ani de închisoare.

„Fapta persoanei care, fiind avertizată să înceteze activităţile contravenţionale prevăzute la art. 2 pct. 25, 26 sau 27, continuă să săvârşească aceste activităţi şi prin aceasta tulbură folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani”, se arată în actul normativ.

Activităţile contravenţionale sunt: provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice; tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă; tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora.

O altă prevedere a pachetului de legi supus dezbaterii publice menționează că folosirea în public de cuvinte, expresii ori gesturi jignitoare sau obscene în mod nemijlocit la adresa unui organ de urmărire penală sau de ordine publică, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Foarte interesant și..  Folosește tratamente naturiste cu flori şi frunze de liliac. Vindecă sute de boli!

Sursa:gandul.info

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.