Connect with us

Educație

INCREDIBIL! Elevi TUNŞI de profesoara de matematică în sala de clasă

Published

on

Doi elevi din clasa a şaptea de la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti au fost tunşi la şcoală, în sala de clasă, de profesoara de matematică. Incidentul a fost relatat, pe o reţea de socializare, de deputatul USR, Dan Rădulescu, acesta precizând că a fost sunat de tatăl unui elev care i-a povestit întâmplarea.

„Astăzi (vineri – n.r.), m-a sunat Razvan Ioniţă. Avea o voce gâtuită de indignare. Băiatul lui este elev într-a şaptea la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti. De o bună bucată de vreme era tachinat de doamna profesoară de matematică, nu pe motiv că nu s-ar fi priceput la disciplina lui Pitagora, ci pentru că, în viziunea dumneaei, micuţul nu corespundea – avea părul lung. Degeaba tatăl i-a explicat, inclusiv dirigintei, de nenumărate ori cum stă treaba, doamna, nu şi nu”, scrie deputatul.

Rădulescu spune că fiul celui care l-a sunat, dar şi un alt coleg, au fost tunşi după ce alţi elevi au fost puşi să le măsoare lungimea părului.

„A pus câţiva colegi să-i măsoare părul copilului, a constatat cei 15 centimetri, apoi le-a cerut o foarfecă şi l-a tuns. A urmat încă un coleg de clasă, la fel de „necorespunzător”. Nu a contat că acei copii au 13 ani. Că s-ar fi putut speria şi reacţiona cumva, încât să se întâmple o tragedie, calea dintre o foarfecă şi un ochi, o ureche sau o mână, fiind extrem de mică, mai ales în aceste cazuri. Nu! Nu a contat pentru onorabilul cadru didactic că gestul său necugetat poate lăsa urme adânci în dezvoltarea psiho-emoţională a celor doi adolescenţi! Nici că, în urma unei plângeri la poliţie – care şi sper să se întâmple – poate fi acuzată de vătămare corporală….Consider că această doamnă profesoară nu onorează învăţământul românesc!”, mai scrie Rădulescu.

Directorul Colegiului Naţional Alexandru Ioan Cuza Ploieşti, Rodica Popescu, a declarat că a fost informată telefonic despre această situaţie şi luni va fi convocată o comisie care va ancheta situaţia.

„Am fost informată telefonic că s-ar fi întâmplat o astfel de situaţie. Sunt la o activitate, la Bucureşti. Nu ştiu dacă aşa au stat lucrurile sau nu. Luni vom face o comisie care va ancheta situaţia. Au fost părinţii la şcoală. Vom convoca profesorul, părinţii”, a declarat Popescu, potrivit Mediafax.

Directorul a mai spus că la nivelul unităţii de învăţământ există un regulament intern prin care băieţii nu au voie să aibă părul mai lung de cinci centimetri.

„Pot să vă spun că avem un regulament intern. Elevii sunt obligaţi să aibă uniformă, ţinută decentă, iar băieţii nu au voie cu părul mai mare de 5 centimetri”, a mai spus Rodica Popescu.

Poliţia Prahova nu a primit nicio sesizare în acest caz.

RECOMANDARE
E oficial. Guvernul a îngheţat indemnizaţiile bugetarilor. Ce patesc veniturile acestora in 2019

Sursa articolului: romaniatv.net

loading...

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
Viorica Dancila s-a facut iar de ras. Cum l-a numit pe premierul Bulgariei - video

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***