Connect with us

Cultura si educatie

INCREDIBIL! Elevi TUNŞI de profesoara de matematică în sala de clasă

Published

on

RECOMANDARE
Semne ale cancerului pancreatic, boala care a ucis-o pe Ionela Prodan

Doi elevi din clasa a şaptea de la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti au fost tunşi la şcoală, în sala de clasă, de profesoara de matematică. Incidentul a fost relatat, pe o reţea de socializare, de deputatul USR, Dan Rădulescu, acesta precizând că a fost sunat de tatăl unui elev care i-a povestit întâmplarea.

„Astăzi (vineri – n.r.), m-a sunat Razvan Ioniţă. Avea o voce gâtuită de indignare. Băiatul lui este elev într-a şaptea la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti. De o bună bucată de vreme era tachinat de doamna profesoară de matematică, nu pe motiv că nu s-ar fi priceput la disciplina lui Pitagora, ci pentru că, în viziunea dumneaei, micuţul nu corespundea – avea părul lung. Degeaba tatăl i-a explicat, inclusiv dirigintei, de nenumărate ori cum stă treaba, doamna, nu şi nu”, scrie deputatul.

Rădulescu spune că fiul celui care l-a sunat, dar şi un alt coleg, au fost tunşi după ce alţi elevi au fost puşi să le măsoare lungimea părului.

„A pus câţiva colegi să-i măsoare părul copilului, a constatat cei 15 centimetri, apoi le-a cerut o foarfecă şi l-a tuns. A urmat încă un coleg de clasă, la fel de „necorespunzător”. Nu a contat că acei copii au 13 ani. Că s-ar fi putut speria şi reacţiona cumva, încât să se întâmple o tragedie, calea dintre o foarfecă şi un ochi, o ureche sau o mână, fiind extrem de mică, mai ales în aceste cazuri. Nu! Nu a contat pentru onorabilul cadru didactic că gestul său necugetat poate lăsa urme adânci în dezvoltarea psiho-emoţională a celor doi adolescenţi! Nici că, în urma unei plângeri la poliţie – care şi sper să se întâmple – poate fi acuzată de vătămare corporală….Consider că această doamnă profesoară nu onorează învăţământul românesc!”, mai scrie Rădulescu.

Directorul Colegiului Naţional Alexandru Ioan Cuza Ploieşti, Rodica Popescu, a declarat că a fost informată telefonic despre această situaţie şi luni va fi convocată o comisie care va ancheta situaţia.

„Am fost informată telefonic că s-ar fi întâmplat o astfel de situaţie. Sunt la o activitate, la Bucureşti. Nu ştiu dacă aşa au stat lucrurile sau nu. Luni vom face o comisie care va ancheta situaţia. Au fost părinţii la şcoală. Vom convoca profesorul, părinţii”, a declarat Popescu, potrivit Mediafax.

Directorul a mai spus că la nivelul unităţii de învăţământ există un regulament intern prin care băieţii nu au voie să aibă părul mai lung de cinci centimetri.

„Pot să vă spun că avem un regulament intern. Elevii sunt obligaţi să aibă uniformă, ţinută decentă, iar băieţii nu au voie cu părul mai mare de 5 centimetri”, a mai spus Rodica Popescu.

Poliţia Prahova nu a primit nicio sesizare în acest caz.

Sursa articolului: romaniatv.net

loading...

Cultura si educatie

Recomandare mai mult decât stranie a unui medic român: Înfometați-vă, dacă vreți să nu vă îmbolnăviți

Published

on

By

RECOMANDARE
Metode de curăţare rapidă a PETELOR de POLEN şi de IARBĂ

Petru a trăi o viață îndelungată, având un organism sănătos și rezistent la boli, sunt medicii care ne recomandă puțină hrană.

Profesorul dr. 26 arată că din studii efectuate în cazul unui post în primele 24 de ore se consumă glucide, apoi în două-trei săptămâni rezervele de lipide. Organismul omului se descurcă mult mai bine să gestioneze lipsa de alimente, decât să prelucreze excesul de hrană. Multe Boli ni se trag de la excesul de alimente.

„Postul nu este periculos, mii de studii dovedesc acest lucru. Vreau să vă dau argumente ştiinţifice. Regimul hipocaloric este într-adevăr o resursă terapeutică foarte bine studiată – şi postul nu este înfometare, pentru că postul generează satisfacţia pe care o obţii din a te abţine de la alimentaţie -, fiindcă organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi decât excesul. Bolile ni se trag de la excesul de alimentaţie. Avem dovezi foarte clare şi studii ştiinţifice în acest sens”, a declarat profesor dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din România (SNR) şi al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii.

Același doctor ne arată că terapia-post a fost iniţiată în Rusia, la începutul secolului XX, într-o clinică din Goriacinsk, şi se bazează pe principiile medicului rus Iuri Nikolaev. În anii ’60-’70, la Spitalul Korsakov din Moscova, postul a fost aplicat cu succes la bolnavii cu depresii care nu mai răspundeau la alte tratamente. S-au tratat inclusiv bolnavi de cancer.

“În Germania, există o clinică sofisticată, specializată în tratamentul prin post controlat, Clinica Buchinger, pe malul lacului Konstantz (Boden). În această clinică, statul german rambursează serviciile medicale pentru cei care fac terapie prin post. Este foarte important, pentru că este o terapie de comutare”, spunea Dafin Mureşanu.

“Singura metodă sigură de prelungire a vieţii este înfometarea, o lozincă pe care am văzut-o scrisă la un simpozion în America”, a declarat academician dr. Laurenţiu Popescu.

Doctorul Mureşanu ne arată cum ne alimentăm în prezent. “Noi încărcăm organismul bazat pe dorinţe cu mai multe alimente decât este necesar, pe care nu le poate prelucra. Prin post, se obţine un grafic de consum al resurselor interne care nu sunt alocate biologic corespunzător. El a confirmat că, potrivit unor studii, celula tumorală nu se poate adapta la regimul hipocaloric, iar chimioterapia este foarte mult uşurată cu post.  După post  omul este mult mai viguros, capacitatea lui de reacţie este mult mai bună”.

RECOMANDARE
Deputat român: „O indemnizație 9.000 de lei, decentă. Ce pretenții aveţi? Să venim desculţi, în opinci, în blugi?”

„Ştiinţa ne arată că pinguinul poate să reziste fără mâncare o sută de zile, ursul când hibernează nu mănâncă. Omul după post este mult mai viguros, are o capacitate de reacţie mult mai bună. Rămâne doar reglarea noastră de a nu consuma mai mult decât avem nevoie, pentru că organismul se adaptează mult mai bine la post. Putem ajunge să scriem pe pâine: «Ai grijă, dacă mănânci prea mult, ai putea avea probleme de sănătate! Postul presupune şi un pic de voinţă. Postul nu este o problemă controversată. Vedeţi cum poate fi folosit, ca o intervenţie în anumite situaţii”, a mai precizat profesorul Dafin Mureşanu.

Sursa:safiisanatos.ro

loading...
Citește mai departe>>

Facebook

Alte recomandări

Loading...

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***