Connect with us

Agricultura si economie

Păduri care au arbori cu rădăcini aeriene și rezistă în apa sărată

Published

on

Mangrovele cuprind arbori, arbuști și alte plante care se dezvoltă în regiuni calde unde se manifestă la țărmuri mareea (cu oscilații de nivel ale mării). Astfel de păduri apar atât în zona estuarelor cât și a deltelor. Cea mai întinsă pădure de mangrove de pe Terra se află în delta Gangelui.

Arborii au înălțimi de până la 30 metri și sunt veșnic verzi. Rădăcinile lor adventive au rol de fixare și sunt în formă de cârlige, iar cele aeriene sunt rădăcini respiratorii (pneumatofori).

Mangrovele  sunt prezente în climate tropical umede din Asia, Australia, Africa, America Centrală și de Sud

Pădurile de mangrove reprezintă cel mai productiv sistem biologic de pe Pământ. Aici trăiesc păsări, pești, șerpi veninoși și crocodili. Formațiunea forestieră asigură hrană pentru pești, maimuțe, crabi, lilieci și chiar albine.

Există circa 70 de specii de arbori din mai multe familii (hibiscus, acanthus, mirt, etc.). Îndiferent cât trăiesc arborii au ceva în comun capacitatea de adaptare la condițiile de mediu. Fiecare formațiune de mangrove și-a dezvoltat un sistem de filtrare a apei pentru a îndepărta o mare parte a sării din apă.

Sistemul complex de rădăcini le permit supraviețuirea în regiunile afectate de maree. Plantele acestea ajută la extinderea suprafețelor cu floră și faună din regiunile continentale. În Australia aborigenii consideră că o specie de mangrove seamănă cu primul strămoș al lor Giyapara. Acesta trăia în zona mlăștinoasă  a țărmului australian.

Rădăcinile plantelor formează adevărate baraje care opresc sedimentele aduse de râuri, iar ramurile uscate, căzute reduc foarte mult eroziunea produsă de valuri, deci permit în timp extinderea (cu mici suprafețe a uscatului).

RECOMANDARE
Decizie istorică luată de preoți. " Fără coroane la înmormântări. Mai bine un plic cu bani"

Deși au o importanță deosebită în păstrarea echilibrului ecologic, mangrovele sunt amenințate în lumea largă de intervenția antropică în mediul geografic natural. S-au construit lacuri unde se practică acvacultura, case suspendate pe piloni, hoteluri în regiuni de uscat și chiar ferme. Și astfel arborii pot fi distruși direct sau indirect (scurgeri de ulei, deversări de substanțe chimice, petrol).

Rezistența acestor formațiuni vegetale la catastrofe naturale a impresionat o lume întreagă. Valurile mari provocate de tsunami în Oceanul Indian în anul 2004 au șters numeroase localități din  zona litorală, dar pădurile de mangrove au rămas întacte, făcând față valurilor de zeci de metri.

Acest ecosistem trebuie conservat pentru noi și generațiile ce vor veni.

RECOMANDARE
Decizie istorică luată de preoți. " Fără coroane la înmormântări. Mai bine un plic cu bani"

Surse: ngm.nationalgeographic.com,  https://en.wikipedia.org/wiki,  ocean.si.edu, https://ro.wikipedia.org/wik

loading...
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

Modalități neobișnuite pentru creșterea capitalului de afaceri pentru o campanie startup

Published

on

Ai nevoie de mai mulți bani pentru capitalul afacerii tale startup? Descoperă câteva metode neobișnuite pentru a-l crește cu rapiditate.

Afacerea ta este provocarea căreia trebuie să îi faci față zilnic!

În momentul în care ai pornit la drum afacerea ta se va confrunta cu multe provocări, dar nici una nu este la fel de intensă precum găsirea de bani pentru a menține totul la un nivel echilibrat. Dacă nu ai jucat până acum poker ca la aparate, vei constata că trebuie să știi când să-ți maschezi adevărate intenții, când este timpul să blufezi, să crești miza sau să te retragi. De la închirierea spațiului de birou și producție până la cumpărarea de bunuri și angajarea personalului, tot ceea ce trebuie să faci pentru a-ți transforma ideea într-o afacere viabilă necesită bani.

În cazul în care nu ești independent din punct de vedere financiar și îți permiți să susții afacerea din resursele financiare proprii, va trebui să te întrebuințezi în mod serios pentru a obține finanțarea necesară asigurării dezvoltării propice a companiei tale. În acest caz, ce-ai spune de câteva modalități mai puțin obișnuite de a obține finanțarea dorită?

Platformele online de tip crowdfunding

Există o mulțime de site-uri foarte bune de publicitate care au devenit foarte populare în rândul inventatorilor, antreprenorilor și publicului larg în ultimii doi ani. Chiar dacă în România acestea nu sunt atât de prezente, piața internațională îți oferă posibilitatea de a obține finanțare în cazul în care ideea ta de afaceri este una bună, printre aceste platforme online de crowdfunding numărându-se Kickstarter, Fundly, Indiegogo, Fundabile și RocketHub. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje, deci este mai bine să investighezi pe deplin detaliile asociate fiecărui site, pentru a descoperi care este platforma potrivită pentru nevoile și obiectivele tale.

Obținerea de capital din pre-vânzarea produselo

Dacă afacerea ta se bazează exclusiv pe vânzarea unui singur produs, cea mai ușoară modalitate de a obține mai mulți bani pentru a produce produsul este de a scoate la vânzare câteva mostre. Prin pre-vânzarea produselor tale, poți fi sigur să nu trebuie să faci prea multe și să rămâi cu un depozit de bunuri nevândute. În plus, vei putea observa care este reacția pieței la produsul tău, care sunt șansele ca acesta să fie din ce în ce mai solicitat pe piață și care este perspectiva de viitor a afacerii tale.

Acest tip de obținere de capital financiar poate fi puțin intimidant pentru unii antreprenori, dat fiind faptul că se expus unei presiuni a timpului, așa că trebuie să iei în considerare toate aspectele implicate de colectarea banilor înainte de a oferi produsul la pre-vânzare. Va trebui să te bazezi pe respectarea termenelor-limita de livrare a produsului, în caz contrar, clienții ar putea cere banii înapoi, ceea ce ar putea duce la o varietate de probleme.

Întrecerile și competițiile de idei de afaceri

RECOMANDARE
Nici nu iti inchipui ce mananci in meniurile all inclusive! Dezvaluirile unui bucatar-sef la "5 stele"

Crezi sau nu, există organizații care oferă recompense financiare – sau chiar finanțare – pentru antreprenorii care acceptă să participe la concursurile lor de idei de afaceri. Cerințele de eligibilitate, taxele de participare și criteriile de jurizare variază în funcție de organizator. Dar dacă ai încredere în ideea și în alegerea ta, aceasta ar putea fi o modalitate bună  (chiar dacă este mai neobișnuită) de a obține bani pentru afacerea ta.

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***