Acasă Istorie „Coloana diavolului” din Milano: dacă pui urechea pe coloană, poţi auzi sunetele...

„Coloana diavolului” din Milano: dacă pui urechea pe coloană, poţi auzi sunetele iadului

În marmură au rămas urmele coarnelor necuratului

0

În imediata apropiere a bisericii Sfântul Ambrozie din Milano, Italia, există o coloană de marmură albă găurită în două locuri. Conform legendei, diavolul a încercat să-l atragă în ispită pe Sf. Ambrozie, dar încercarea sa a dat greș. De necaz, diavolul a lovit columna cu capul, iar în marmură au rămas urmele coarnelor sale.

Legenda spune că, de atunci, în noaptea ajunului de Paşti, diavolul vine într-o căruţă şi trece prin faţa Bazilicii, trăgând cu el sufletele păcătoșilor în iad. Aparent, legenda este destul de faimoasă pentru a atrage mai mulţi satanişti în acea perioadă a anului. De asemenea, tradiția populară mai spune că găurile din coloană miros a sulf, iar cel care pune și urechea pe coloană poate auzi sunetele iadului.coloana-diavolului-1

Istoricii spun însă altceva. Ei cred că această coloană a fost folosită pentru încoronarea împăraților germani. Acolo, Sf. Împărat al Imperiului Romano-German jura că va fi ascultător față de papă și de Biserica Romană-Catolică în lucrurile efemere și spirituale.

Sursa: Secretele lui Lovendal

 

Foarte interesant și..  „Dacă vrei să distrugi o ţară, atunci distruge învățământul”

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentDe ce nu ne putem gâdila singuri?
Articolul următorTrucuri utile pentru mașina personală pe care orice șofer trebuie să le știe